Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μήκος φωταγωγού


Recommended Posts

Γνωρίζει κάποιος αν μπορεί το μήκος του φωταγωγού σε μια πολυκατοικία να μεταβάλλεται καθώς ανεβαίνουμε σε ορόφους, συγκεκριμένα να μειώνεται; (Πέρα από τις ελάχιστες διαστάσεις βέβαια)

 

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Πώς ακριβώς να μειώνεται; Αυτό αν αντιλαμβάνομαι σωστά σημαίνει ότι ο τμήμα του υποκείμενου ορόφου θα στεγάζεται από τον υπερκείμενο. Αυτός ο χώρος ως τι θα χαρακτηρίζεται; Ή μεταβάλετε το περίγραμμα του κτηρίου;

Ανέβασε ένα σκίτσο αν μπορείς για να σε βοηθήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, για να γίνω πιο κατανοητή, στον 1ο και 2ο όροφο οι διαστάσεις του είναι 4,50χ1,20 (καθαρό) και ρωτάω αν μπορεί στον 3ο και 4ο να είναι π.χ. 3,00χ1,20 οπότε και αυτό το 1,50 που προκύπτει από τη διαφορά να χρησιμοποιηθεί ως δομήσιμος χώρος. Δεν ξέρω αν σας βοήθησα.

 

Ευχαριστώ και πάλι

Link to comment
Share on other sites

mellow, καλώς ήλθες.

Στον 3ο και στον 4ο όροφο, δεν μπορείς να έχεις διαστάσεις 3.00 m x 1.20 m, διότι η διάσταση του φωταγωγού, πρέπει να είναι τουλάχιστον¨Δ = 3.00 m +1/10 H κτηρίου¨.

Εάν στούς υπερκείμενους ορόφους ο φωταγωγός σου έχει διάσταση ¨Δ¨ μπορείς να το κατασκευάσεις, αλλά κατά την γνώμη μου, η διαφορά πρέπει να μετρηθεί στον Σ.Δ. των υποκείμενων ορόφων.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη ότι η διαφορά θα πρέπει να μετρηθεί στο συντελεστή δόμησης.

 

 

 

Μπορείς να κατασκευάσεις κενό στον όγκο με άνοιγμα μικρότερο του Δ (τουλάχιστον 1,20x1,20) και να το ονομάσεις αεραγωγό αρκεί οι κύριοι χώροι που βλέπουν σε αυτόν να φωτίζονται από κάποιο άλλο άνοιγμα και όχι αποκλειστικά από τον αεραγωγό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.