Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεμελιακή γείωση - Διακόπτης διαφυγής έντασης


Recommended Posts

Για σας. Μια βοηθεια παρακαλω. Κατεθεσα μια ηλεκτρολογικη μελετη στην πολεοδομια και μου ζητανε θελελιακη γείωση και διακοπτη διαφυγής εντασης στους πίνακες.

α) Την θεμελιακή γείωση πρέπει να την δείξω εγώ σε σχέδιο θεμελίωσης; Αν ναι πως συμβολίζεται;

β) Πως συμβολίζεται ο διακόπτης διαφυγής εντασης και που σχεδιάζεται;

Ευχατιστώ

Link to comment
Share on other sites

Για πληροφορίες και ενημέρωση διάβασε τον ΕΛΟΤ384. Η θεμελειακή γείωση είναι συνήθως γαλβ.χαλύβδινη ταινία 50Χ4mm. Στο σχέδιο σημείωσε μια παχιά γραμμή περιμετρικά της οικοδομής. Αν υπάρχουν εσωτερικά σημεία που απέχουν περισσότερο από 15μ από τη γείωση πρέπει να κάνεις και 2ο ή περισσότερους βρόχους.

Link to comment
Share on other sites

σχεδιαζεται στους ηλεκτρικους πινακες και μπορεις να το δεις απο την ΑΒΒ σελ. 24 , οσο για το συμβολο του δες αν υπαρχει κατι στα downloads ή αλλιως αν πας σε καποιο βιβλιοπωλειο ολο και κατι θα βρεις

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ταινία 50*4mm οτι είναι υπερβολική. Με χαλύβδινη ταινία 30*3,5mm (St/tZN) είσαι καλυμμένος. Κάθε σημείο στο εσωτερικό της κάτοψης δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από 10 m από τη θεμελιακή γείωση. Αν μιλάμε για μεγάλο κτήριο χρειάζεται ταινία και εσωτερικά , ώστε να εξασφαλίζεται αυτό. Επίσης, αν θυμάμαι καλά, χρειάζεται να φαίνονται και οι σύνδεσμοι, αν χρησιμοποιούνται τέτοιοι (σε αλλαγή κατεύθυνσης της ταινίας πχ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.