Jump to content

parth

Core Members
 • Content Count

  360
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

38 Καλή

About parth

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. δες ΠΔ71/88 αρθρο 14 και 41/18 παραρτημα Δ. Με 9εκ δρομικο με διατρητες πλινθους+επιχρισμα εχεις 60'
 2. Πρέπει να περάσεις από ότι θυμάμαι και από την Δνση Αγροτικής Ανάπτυξης (αν θελεις αγροτικό ρεύμα που είναι και φθηνότερο), λεπτομέρειες δεν θυμάμαι γιατι εχουν περάσει πολλά χρονια απο τότε που έκανα ενα παρόμοιο.
 3. Αν είναι νέα κτίρια με ΚΕΝΑΚ, θα χρειαστουν οπωσδήποτε ηλιακοί συλλέκτες ή παραγωγή ΖΝΧ με αντλία θερμότητας.
 4. Σε παρομοια περιπτωση, τοποθετήθηκε χαλκοσωλήνας (μπορει να σιδηροσωλήνας αλλα έχει μεγαλύτερη αντίσταση) με ισοδυναμική σύνδεση , τοποθετημένος με στηρίγματα σε απόσταση από το τοίχο ώστε να σοβατιστεί η πίσω πλευρά, και εντός αυτού πέρασε ο σωλήνας. Με την περιγραφή που έκανες, λογικά θα περνάει υγρασία στην ασυνέχεια του επιχρίσματος λόγω του καλωδίου. Πάντως πριν το επίχρισμα θα έπρεπε να κάνετε αίτηση στην ΔΕΗ για προσωρινή εστω απομάκρυνση του καλωδίου ώστε να εκτελεστούν σωστά οι εργασίες.
 5. Θα πρεπει να εχεις κανει ενσταση μεχρι τη δημοπράτηση. Με τη συμμετοχή σου στη δημοπρασία , πόσο μάλλον με την υπογραφή της σύμβασης, δηλώνεις ότι έχες λάβει γνώση τόσο της μελέτης όσο και των συνθηκών του έργου και συμφωνείς απόλυτα.
 6. Υπολόγισέ την για όλη την εγκατάσταση. Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως οταν κανεις αιτηση στη ΔΕΗ, κοίταξε πριν αν υπάρχει οικοδομική άδεια
 7. Διάβασε τις ΠΕΤΕΠ τις σχετικές με τον ηλεκτροφωτισμό. Μονόδρομος κατα τη γνώμη μου η εκσκαφή περιμετρικά. Θα ξεκινήσεις όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι, με τον καθορισμό του επιπεδου φωτισμού του γηπέδου (άλλο για προπονήσεις, άλλο για τηλεοπτική κάλυψη), τον προσδιορισμο των θέσεων/ύψος των ιστών, το είδος/αριθμός προβολέων και τέλος τη διαστασιολόγηση και θέσεις διέλευσης των καλωδίων.
 8. Ολα τα νεα στοιχεια (τοιχοι, κουφωματα) θα πληρουν τις απαιτησεις του νεου κενακ. Εφοσον κανεις προσθηκη κατέπεκταση με το κλεισιμο των υμιυπαιθριων, δες το εμβαδον της προσθηκης. Αν ειναι >50τμ θελεις κενακ, αν ειναι <50τμ θελεις θερμ.επαρκεια. Θερμ.επαρκεια θα κανεις στο τμήμα της προσθήκης, εφόσον αυτό είναι λειτουργικά ανεξάρτητο από το υφισταμενο κτίσμα.
 9. Γραφει στον κτιριοδομικο ότι συναστανται να τηρουνται οι προδιαγραφές για λεβητοστάσια σε οσο γινεται μεγαλύτερο βαθμό. Δεν μπορεί να σου επιβάλλει η πολεοδομία συγκεκριμένες διαστάσεις, ωστόσο πολλές απο τις προδιαγραφές των λεβητοστασίων καλο ειναι να τηρούνται (πχ αναγκαίος ο αερισμός, αποστάσεις απο τοίχους για ευκολη συντήρηση κτλ)
 10. Για μπεκακι με ακροφύσιο vam15, εχει απαιτήσεις: παροχη νερου περιπου 600λιτ/H σε πιεση 2.2bar. 2 μπεκακια ανα γραμμη, σημαινει 1.2μ3/h σε καθε κλάδο Φ20, λογική τιμή οποτε δεν θα εχεις προβλημα στους 2 κλάδους. Ωστοσο στη κεντρική γραμμη πριν το ταυ θα εχεις παροχή 4*0,6=2,4μ3/h που ειναι σχετικα μεγαλη τιμη για το Φ20 και θα εχεις μεγάλη πτώση πίεσης στη γραμμή αυτή, ειδικά αν είναι πολλά μέτρα μέχρι το πιεστικό σου. Εκεί θα έπρεπε να είναι σωλήνας Φ25. Χωρίς να ξέρουμε λοιπά χαρακτηριστικά του δικτύου (μήκη, πίεση-παροχή πιεστικού ή δικτύου αρδρευσης) δεν μπορω να σου πω κατι πιο συγκεκριμένο, από το το να δοκιμάσεις το δίκτυο με δύο κλάδους και αν δεν δουλέψει τότε ή αλλάζεις το κεντρικό σωλήνα σε Φ25 ή αλλάζεις τα ακροφύσια στα μπεκακια ή βάζεις 2 προγραμματιστες στους 2 κλάδους.ωστε να δουλευει καθε κλαδος εναλλαξ.
 11. Για την λειτουργία του αυτοματου ποτίσματος πρέπει να κοιτάξεις την πίεση λειτουργίας και την παροχή νερού που έχεις στο σημείο λειτουργίας της εγκαταστασης. Δες τί ακροφύσιο έχουν τα pop-up που πήρες και δες απο τις προδιαγραφές τους τί παροχή έχουν (στα 2bar συνηθως) . Αν η αντλία σου (ή ο Δήμος) μπορεί να δώσει αυτά στα κυβικά σε αυτήν την πιεση εισαι εντάξει. Πρακτικά τώρα: το φ20 είναι πολύ μικρό για 4μπεκ, συνήθως χρησιμοποιείται Φ25. Αφου τα 3 δουλευουν, ενδεχεται με το ταυ τα δουλεψουν ολα(μπορει να χρειαστεί να αυξησεις τη διατομή του κεντρικου σωλήνα σε Φ25 πριν το ταυ). Αν η διάμετρος που ψεκάζουν είναι παραπάνω απο το επιθυμητό, μπορείς να αλλάξεις ακροφύσια στα μπεκ για να μειώσεις την συνολική παροχή. Τέλος υπάρχουν και ακροφύσια που προσομοιάζουν το γραναζωτό εκτοξευτή στα μπεκεκια pop-up με πολύ μικρή κατανάλωση ανα ώρα , οποτε ετσι θα δουλευει σίγουρα και με φ20 σωλήνα, με μειωνέκτημα το αυξημενο κόστος . Ενδεικτικα χωρις να θεωρηθεί διαφήμιση: https://www.geoponiko-parko.gr/products/products-offers/1213-detail
 12. Αφου ειναι διασπαρτα, να βγάλεις ξεχωριστά για το καθένα οπως πχ θα εκανες σε διαμερισματα πολυκατοικιας. Σαν χρηση θα εβαζα κατοικία
 13. Δες τον 2831/2000: 2. Οι οικοδομικές άδειες για τις οποίες έχει εφαρμογή η παράγραφος 1 επιτρέπεται να αναθεωρούνται μέσα στο χρόνο ισχύος τους,σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις μόνον εφόσον δεν γίνεται αύξηση του συντελεστή δόμησης που προβλέπεται από την οικοδομική άδεια ή του συντελεστή κατ'όγκο εκμετάλλευσης η αλλαγή χρήσης του κτιρίου, εφόσον η αλλαγή χρήσης αντίκειται στις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο της αναθεώρησης
 14. Μπορείς να βάλεις 2ο ΔΔΕ στον κεντρικό πίνακα για να τροφοδοτήσεις τον υποπίνακα ή ο 2ος υποπίνακας να χρησιμοποιεί τον αρχικό σου ΔΔΕ. Και οι δυο συνδέσεις σωστές είναι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.