Jump to content

parth

Core Members
 • Content Count

  365
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 Καλή

About parth

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. η Ti-Soft δίνει τα προγραμματα της για δοκιμαστικη χρηση 1 μηνα, διαστημα ικανο για να βγάλεις συμπεράσματα. Η 4Μ (τουλάχιστον πιο παλια) εκανε παρουσιαση των προγραμματων της μεσω των τοπικών της αντιπροσώπων.
 2. Σε πολλά νησιά δεν υπάρχει 24η παροχη υδατος, οποτε κατασκευαζονται αναγκαστικα δεξαμενη+πιεστικο, με πληρωση απο το δικτυο. Το ίδιο θα δείξεις και εσυ στην άδεια , αλλα η πλήρωση θα είναι από την υδροφόρα. Το είδος της δεξαμενής μπορεί να είναι πλαστικό μεταλλικό ή μπετόν ενσωματωμενη στη θεμελίωση(δεν απαιτουνται πια το ενα μετρο αποσταση απο τη θεμελιωση). Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις ειδικές αναλύσεις για την ποιότητα του νερού για να βγάλεις την άδεια (παρα μονο να υπολογίσεις να υπάρχει επάρκεια για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα , πχ 2 εβδομάδες)
 3. καταρχήν τα 1000lux είναι υπερβολικά για συνεργείο (ενδεικτικά 1000 προτείνονται για χώρους χειρουργείου) όπως και τα 800 για τους χώρους γραφείων. Στο dialux evo βάλε χώρο υπολογισμού μόνο το συνεργείο και όχι τυχόν διαδρόμους κτλ. Για τα φωτιστικά μην κοιτάς μόνο την ισχύ τους αλλά και τα λοιπά φωτοτεχνικά χαρακτηριστικά τους (γωνίες δέσμης κτλ) ώστε να βρείς το κατάλληλο για τη περίπτωσή σου.
 4. καταρχην επειδη εχεις επιλέξει ενδ.θερμανση και δεν ξερω αν έχεις μόνωση και πόση, ξεκινα με θερμ.απωλειες, εχοντας υποψη ότι η ενδ.θερμανση θα αποδίδει περιπου 150w/m2 καθαρής επιφάνειας (αφαιρόντας εσ.τοιχοποιιες, παγκους κουζινας, τζακι κτλ) και δες αν θα σε καλύψει στις θερμ.απωλειες
 5. δες ΠΔ71/88 αρθρο 14 και 41/18 παραρτημα Δ. Με 9εκ δρομικο με διατρητες πλινθους+επιχρισμα εχεις 60'
 6. Πρέπει να περάσεις από ότι θυμάμαι και από την Δνση Αγροτικής Ανάπτυξης (αν θελεις αγροτικό ρεύμα που είναι και φθηνότερο), λεπτομέρειες δεν θυμάμαι γιατι εχουν περάσει πολλά χρονια απο τότε που έκανα ενα παρόμοιο.
 7. Αν είναι νέα κτίρια με ΚΕΝΑΚ, θα χρειαστουν οπωσδήποτε ηλιακοί συλλέκτες ή παραγωγή ΖΝΧ με αντλία θερμότητας.
 8. Σε παρομοια περιπτωση, τοποθετήθηκε χαλκοσωλήνας (μπορει να σιδηροσωλήνας αλλα έχει μεγαλύτερη αντίσταση) με ισοδυναμική σύνδεση , τοποθετημένος με στηρίγματα σε απόσταση από το τοίχο ώστε να σοβατιστεί η πίσω πλευρά, και εντός αυτού πέρασε ο σωλήνας. Με την περιγραφή που έκανες, λογικά θα περνάει υγρασία στην ασυνέχεια του επιχρίσματος λόγω του καλωδίου. Πάντως πριν το επίχρισμα θα έπρεπε να κάνετε αίτηση στην ΔΕΗ για προσωρινή εστω απομάκρυνση του καλωδίου ώστε να εκτελεστούν σωστά οι εργασίες.
 9. Θα πρεπει να εχεις κανει ενσταση μεχρι τη δημοπράτηση. Με τη συμμετοχή σου στη δημοπρασία , πόσο μάλλον με την υπογραφή της σύμβασης, δηλώνεις ότι έχες λάβει γνώση τόσο της μελέτης όσο και των συνθηκών του έργου και συμφωνείς απόλυτα.
 10. Υπολόγισέ την για όλη την εγκατάσταση. Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως οταν κανεις αιτηση στη ΔΕΗ, κοίταξε πριν αν υπάρχει οικοδομική άδεια
 11. Διάβασε τις ΠΕΤΕΠ τις σχετικές με τον ηλεκτροφωτισμό. Μονόδρομος κατα τη γνώμη μου η εκσκαφή περιμετρικά. Θα ξεκινήσεις όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι, με τον καθορισμό του επιπεδου φωτισμού του γηπέδου (άλλο για προπονήσεις, άλλο για τηλεοπτική κάλυψη), τον προσδιορισμο των θέσεων/ύψος των ιστών, το είδος/αριθμός προβολέων και τέλος τη διαστασιολόγηση και θέσεις διέλευσης των καλωδίων.
 12. Ολα τα νεα στοιχεια (τοιχοι, κουφωματα) θα πληρουν τις απαιτησεις του νεου κενακ. Εφοσον κανεις προσθηκη κατέπεκταση με το κλεισιμο των υμιυπαιθριων, δες το εμβαδον της προσθηκης. Αν ειναι >50τμ θελεις κενακ, αν ειναι <50τμ θελεις θερμ.επαρκεια. Θερμ.επαρκεια θα κανεις στο τμήμα της προσθήκης, εφόσον αυτό είναι λειτουργικά ανεξάρτητο από το υφισταμενο κτίσμα.
 13. Γραφει στον κτιριοδομικο ότι συναστανται να τηρουνται οι προδιαγραφές για λεβητοστάσια σε οσο γινεται μεγαλύτερο βαθμό. Δεν μπορεί να σου επιβάλλει η πολεοδομία συγκεκριμένες διαστάσεις, ωστόσο πολλές απο τις προδιαγραφές των λεβητοστασίων καλο ειναι να τηρούνται (πχ αναγκαίος ο αερισμός, αποστάσεις απο τοίχους για ευκολη συντήρηση κτλ)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.