Μετάβαση στο περιεχόμενο

Katsaras

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Δεν χρειάζεται οικοδομική άδεια, καμια συμβουλη μπορείς να δώσεις για την κατασκευή της και συ μηχανικος εισαι
  2. Καλημέρα, ξανανεβαζω το θέμα επειδή είχα μεν μια πολύ ωραία απάντηση με πληροφορίες υπερπολύτιμη που με βοήθησε, αλλά θα ήθελα να βρώ και άλλες πληροφορίες.Λοιπον,σκέφτομαι να φτιάξω μια δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού σαν επιπλέον για πότισμα κτήματος με ελαιόδεντρα που έχω,έχω ήδη σωλήνες που ποτίζονται τα δέντρα.Έχω δει εν μέρει χοντρικά πως γίνεται , πως το έχουν κάνει άλλοι αλλά με διαφορετικούς τρόπους και εκεί στον τόπο που θέλω να το κάνω και θα ήθελα οτιδήποτε προιόντα προτείνετε , τι σωλήνες να βγαίνουν ,δείκτες πίεσης ,πιεσοστάτες,τι είδος αντλία νερού και συμβουλές/πιθανων συμβουλές για την καλύτερη κατασκευή της.Έχω δει και κάποια πάνελ που βάζουν για την συλλογή του νερού για να πάει μέσα στην δεξαμενή και εκει αν ξέρει κάποιος μερικά πράγματα να μου πει θα ήταν χρήσιμο.Θα είναι για περίπου 70 δέντρα,σκέφτομαι να την κάνω κτιστή,υπόγεια κάτω απο το έδαφος ,τι διαστάσεις πιστεύετε θα πρέπει να την κάνω, αν έχετε κάνει ή έχετα κάποια εμπειριά, δεν σκεφτομαι να την παραγκείλω να ναι σιδερένια/πλαστική.Και οποιαδήπτε συμβουλή επάνω σε αυτό θέλετε. Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73
  3. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες,έχει ήδη σωλήνες το αγροτεμάχιο,που είναι επάνω στα δέντρα δηλαδή σε ύψος 2 μέτρων, περίπου στα μεγάλα δέντρα και είναι περίπου στα 70 σε αριθμό,η δεξαμενή θα είναι μεγέθους ύψους το πολύ 2 μισή μέτρα ,δηλαδή μανομετρικο γύρω στα 5-6 μέτρα να υπολογίσω ,και σκέφτομαι μια βενζινοκίνητη ή πετρελαιοκίνητη αντλία επιφανείας επειδή δεν υπάρχει ρεύμα και οι βυθιζόμενες έχω βρει που δουλεύουν με ρεύμα. Την δεξαμενή σκέφτομαι να την κάνω με τσιμέντολίθους και τσιμέντο.Μου βγαίνει οικονομικά σχετικά ,τα υλικά είναι φθηνά ,αν και θέλει πολύ δουλειά. Μια μεσαίου κόστους βενζινοκίνητη αντλία επιφανείας λες να είναι κατάλληλη?Επίσης να ρωτήσω τι παραπάνω μπορεί να χρειαστεί τι να βάλω πέρα από μια έξοδο υπερχείλισης,και ένα κενό επάνω για ένα καπάκι όταν το χτίσω τι άλλο να έχω στο μυαλό μου λες?
  4. Καλημέρα, σκέφτομαι να φτιάξω μια δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού σαν επιπλέον για πότισμα κτήματος με ελαιόδεντρα που έχω,έχω ήδη σωλήνες που ποτίζονται τα δέντρα.Έχω δει εν μέρει χοντρικά πως γίνεται , πως το έχουν κάνει άλλοι αλλά με διαφορετικούς τρόπους και εκεί στον τόπο που θέλω να το κάνω και θα ήθελα οτιδήποτε προιόντα προτείνετε , τι σωλήνες να βγαίνουν ,δείκτες πίεσης ,πιεσοστάτες,τι είδος αντλία νερού και συμβουλές/πιθανων συμβουλές για την καλύτερη κατασκευή της.Έχω δει και κάποια πάνελ που βάζουν για την συλλογή του νερού για να πάει μέσα στην δεξαμενή και εκει αν ξέρει κάποιος μερικά πράγματα να μου πει θα ήταν χρήσιμο.Θα είναι για περίπου 70 δέντρα,σκέφτομαι να την κάνω κτιστή,υπόγεια κάτω απο το έδαφος ,τι διαστάσεις πιστεύετε θα πρέπει να την κάνω, αν έχετε κάνει ή έχετα κάποια εμπειριά, δεν σκεφτομαι να την παραγκείλω να ναι σιδερένια/πλαστική.Και οποιαδήπτε συμβουλή επάνω σε αυτό θέλετε.
  5. Θα ήθελα αν υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να με ενημέρωσει για την νομοθεσία για την δενδροφύτευση δίπλα σε μεγάλο τσιμεντένιο τοιχίο στήριξης. Έχω ένα εξοχικό σε μια ορεινή περιοχή σε ένα βουναλάκι και ο γείτονας μου από την επάνω πλευρά έχει φυτέψει μικρά αλλά και μεγάλα δέντρα.Δίπλα στο τοιχίο από την πάνω πλευρά ,εκεί που τελειώνει το πάχος του τοιχείου υπάρχει χώμα και τα έχει φυτέψει εδώ και κάποιο καιρό.Ορισμένα ακριβώς δίπλα ,με ορισμένα τόσο κοντά που ο κορμός τους που βγαίνει απο το χώμα να ακουμπαει το τοιχίο, και σχεδόν όλα σε απόσταση μικρότερη του 1 μέτρου.Το τοιχίο αυτό έχει ύψος περί τα 3 μέτρα και μήκος 15 μέτρα και συγκρατεί την πλαγιά του βουνού, είναι τοποθετημένο στο τέλος του οικοπέδου του και δίπλα ακριβώς από κάτω είναι η αυλή και το κτίσμα μου.Έχει κάνει κάποιες ρωγμές το τοιχίο.Δεν γνωρίζω την νομοθεσία περί ποιων δεντριλίων και δέντρων μπορουν να τοποθετηθούν τόσο κοντά σε τέτοιο τοιχίο, ανάλογα με το τι ρίζα έχουν, αλλά ορισμένα σίγουρα είναι αρκετά μεγάλα καθώς τα έχει αφήσει και άκοφτα και έχουν σκεπάσει σχεδόν όλο τη σκεπή του εξοχικού μου. Επειδή η στάση του είναι προκλητική,δεν δέχεται ουτέ κάν να τα κλαδεύει εφόσον τα κλαδιά τους εισέρχονται μέτρα ολόκληρα μέσα στο οικόπεδο μου, δεν δέχεται καμία συζήτηση και οι ενέργειες με τα δέντρα που έχει κάνει σίγουρα είναι επικίνδυνες θα ήθελα να ενημερωθώ καλύτερα για την νομοθεσία για αυτά τα θέματα. Ήδη έχω κάνει καταγγελία στο δασαρχείο της περιοχής, αλλά θα ήθελα να είμαι λίγο ενημερωμένος καλύτερα για να προβώ και σε άλλες ενέργειες. Ευχαριστώ.
  6. Είναι 2 αδέρφια πολιτικοί μηχανικοί-αρχιτέκτονες που είχαν γραφείο,επι της λεωφόρου Βουλιαγμένης ,στο ύψος του μετρο Αγ.Δημητρίου,για την ακρίβεια δίπλα από την εκκλησία της παναγίτσας, μου έβγαλαν κάποια μελέτη ομως μετακινήθηκαν και δυστηχώς δεν συγκράτισα καπου τα στοιχεία τους,θα ήθελα όποιος ξέρει τα στοιχεία τους ή που έχουν μετακινηθεί να εποικινωνίσει μαζί μου.Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.