Jump to content

Polytexnitis

Members
 • Content Count

  132
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Καλή

1 Follower

About Polytexnitis

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

469 profile views
 1. Για δήλωση Κληρονομιάς χωρίς πράξη αποδοχής κληρονομιάς χρειάζονται τα "κληρονομόχαρτα" που αναφέραν και πιο πάνω. Αν δεν τα γνωρίζεις να τα παραθέσουμε. Το είχα σκεφτεί και εγώ για δήλωση φόρου κληρονομιάς, αλλά υποθέτω υπάρχει κάποιος νομικός λόγος που δεν την κάνουν δεκτή, την οποία αγνοώ. Από όσο ξέρω για τη δήλωση φόρου κληρονομιάς, προσκομίζεις όλα τα δικαιολογητικά που θέλει το Κτηματολόγιο (εκτός απο το μη αποποίησης κληρονομιάς....σικ, άρα θεωρώ ότι θα τα υπερκάλυπτε. Με τα κληρονομόχαρτα δεν υπάρχει πρόβλημα, ακόμα και να μην προσκομίσεις τίτλο θανόντος, ακόμα και αν τα πιστοποιητικά είναι παλιά.. Προχώρα άφοβα.
 2. Θεωρητικά ναι.Αλλά αν είναι να πας μέχρι το γραφείο, γιατί να μην τα καταθέσεις κιόλας;
 3. Αν στο γεωτεμάχιο δεν έχουν περαστεί και δεν εμφανίζονται οι κάθετες ιδιοκτησίες που υπάρχουν σε αυτό, σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα και θα θέλει μεταβολή στο λειτουργούν. Σε αυτή την φάση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα δυστυχώς, παρά μόνο να συννενοηθείς με τον ανάδοχο γιατί πιο πολύ για πρόδηλο το μυρίζομαι αυτό. Υπάρχει και η πιθανότητα να είναι περασμένη η κάθετη και για κάποιο λόγο να μην φαίνεται στην εκτύπωση η διακεκομμένη. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αναγκαστικά επικοινωνία με το Γραφείο Κτηματογράφησης.
 4. Δεν αποστέλλει τίποτα. Εσύ πρέπει να περάσεις από το γραφείο κτηματογράφησης και να ενημερωθείς για την απόφαση της ένστασης. Απόσπασμα νέο/ενημερωμένο με ενσωματωμένη την απόφαση δεν δίνουν. Στο Κτηματολογικό Γραφείο όπως λες ζητώντας Κτηματογραφικό Διάγραμμα των 30€+ όπως είπες. Αν και για τα προγράμματα μετά το 2014, μπορείς να βρεις και τις συντεταγμένες του ΚΑΕΚ σου και μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Κτηματολογίου (θέλει κωδικούς Taxis)
 5. Πληρωμή στις 23/04 και ακόμα τίποτα..Κάποιο πρόβλημα προφανώς προέκυψε με το σύστημα. Περίεργο, κανείς δεν το περίμενε.......
 6. Όπως σωστά είπε και ο Dimitris βάσει νόμου δεν μπορούν να παραταθούν πέρα του 6μήνου οι δηλώσεις για κατοίκους εσωτερικού και 9μήνου οι δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού. Διάβασα σε δημοσίευμα ότι συζητείται να κατατεθεί τροπολογία για επιπλέον παράταση 3 μηνών (η ΠΟΜΙΔΑ θέλει οριζόντια παράταση μέχρι 30/09/2019). Λογικά αν ψηφιστεί θα πάει 1.5 μήνας & 1.5 μήνας. Επειδή συν Αθηνά και χείρα κίνει, τι λέτε να οργανωθούμε να σκεφτούμε που να στείλουμε email ή να καταθέσουμε αίτηση για να ζητήσουμε επιπλέον παράταση σαν μέλη του τεχνικού κόσμου που δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετούν;; Αν και συνήθως γραμμένους μας έχουν, δεν κοστίζει τίποτα μια προσπάθεια. Εκτιμώ πως οι αρμόδιοι σύλλογοι ήδη θα στείλουν αντίστοιχα αιτήματα, αλλά και λίγο αυτοοργάνωση δεν βλάπτει καμιά φορά...
 7. Ευτυχώς για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν, πάντα υπάρχει το "κακό" Κτηματολόγιο που τα έκανε χάλια.... Στην τελική, εσύ κάνεις την δουλειά σου σωστά και μάλιστα χωρίς να έχεις καμία ευθύνη (πέραν της αστικής απεναντι στον πελάτη). Πολύ πιο εύκολη δουλειά από τη σύνταξη ενός Τοπογραφικού Διαγράμματος ή πόσο μάλλον μιας ρύθμιση ν.4495/17
 8. Τυχεροί είστε τότε στα Βόρεια!! Η Πελοπόννησος πραγματικά είναι ένα μπάχαλο! Συγκλονιστική περίοδος να είσαι Τοπογράφος Μηχανικός πάντως!!! Ακόμα και αν μπαίνουν απλά οι βάσεις (άτσαλα, βιαστικά και πρόχειρα) είναι πολύ σπουδαίο το έργο και θα αλλάξει πολλά πράγματα για το επάγγελμα μας.
 9. Όσον αφορά τα ακίνητα και το Ε9, εγώ πράττω ως εξής: Αν δεν υπάρχει κάποιο προφανές λάθος ή μεγάλη ανακρίβεια, βάζω τα τετραγωνικά όπως ακριβώς είναι στο Ε9. Αυτό γιατί θεωρώ πως πρόκειται (κάποια στιγμή) να γίνει διασταύρωση Ε9 με Κτηματολόγιο (για αυτό κάνουμε δηλώσεις με κωδικούς Taxisnet). Όποτε κάποιος ιδιοκτήτης κάνει μια νέα μέτρηση του ακινήτου, βρει κάποια διαφορά και αποφασίσει να διορθώσει το Ε9, ας σε ενημερώσει να δεις κατά περίπτωση αν διορθώνεται και στο Κτηματολόγιο.
 10. Ακούστηκα λίγο αφοριστικός γιατί και η πλειονότητα των τίτλων μπάχαλο είναι. Όταν στις περιοχές που γίνεται τώρα κτηματογράφηση τα 7 στα 10 ακίνητα περιγράφονται ως αγρος στη θέση "Παπαφίγκου" με έκταση 4 στρέμματα ή όση και αν είναι, τι εφαρμογή να κάνεις;; Δεν υπάρχει εφαρμογή τίτλων ούτε καλούμαστε να διαφυλάξουμε κάτι. Δηλώνεις αυτό που ο ιδιοκτήτης θεωρεί ότι του ανήκει και περιμένεις την ανάρτηση. Δεν διαπράττεις έγκλημα και ούτε θα σε καλέσει κανένας δικαστής γιατί δήλωσες παραπάνω έκταση ή χωράφι του αλλουνού. Επειδή αποφασιστηκε να γίνει Κτηματολόγιο τώρα δεν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα μονοκοντυλιά. Ας ψάξει ο κάθε ιδιοκτήτης τι του ανήκει (οι μισοί σχεδόν δεν ξέρουν ακριβώς), και ας τα δηλώσει στο Κτηματολόγιο,. Στην τελική μπορεί να μην ξέρει και σωστά τα όρια του και να ανακαλύψει ότι αυτό που νόμιζε δικό του είναι αλλουνού. Ή το αντίθετο, να δηλώσει από λάθος μια έκταση που δεν του ανήκει και επειδή ο πραγματικός ιδιοκτήτης δεν θα τη δηλώσει, θα την πάρει ο δηλών. Ας γίνει ένα πρώτο ξεκαθάρισμα των ιδιοκτησιών, να δούμε τι "φαίνεται" να ανήκει σε ποιόν και στην πορεία φτιάχνουμε και τα φινιρίσματα. Συμφωνώ πάντως πως πρέπει να είμαστε σωστοί με τον πελάτη μας, να τον ενημερώνουμε σωστά για την διαδικασία και ας αποφασίσει μόνος του (αν και οι περισσότεροι ούτως ή άλλως είτε δεν καταλαβαίνουν γρι είτε δεν τους νοιάζει να ακούσουν).
 11. Το Τοπογραφικό Διάγραμμα κατά τη γνώμη μου απλά μειώνει τις πιθανότητες να έχεις πρόβλημα μελλοντικά στο Κτηματολόγιο. Οι ανάδοχοι δεν εφαρμόζουν και το 100% των εξαρτημένων Τοπογραφικών όπως τους προσκομίζονται. Στην τελική, ακόμα και να μην υπάρχει ακρίβεια στο Κτηματολόγιο, δεν προκύπτει κάποιο ουσιώδες ελάττωμα στο ακίνητο. Είχα τώρα περίπτωση στον Πειραιά που το Κτηματολόγιο έχει βάλει την Ρυμοτομική/Οικοδομική 55cm πιο έξω από την πραγματική της θέση. Σωστό σχήμα και εμβαδόν είχε το γεωτεμάχιο, αλλά offset. Έκανα Τοπογραφικό, το υπέβαλλα ηλεκτρονικά, έκαναν συμβόλαιο, καταχωρίστηκε στο Κτηματολόγιο, τέλος. Κανένα πρόβλημα. Για μένα, σημασία έχει το πολύγωνο που δηλώνεις να έχει συμβατότητα στο σχήμα και το εμβαδόν του να προσεγγίζει την πραγματικότητα και ας είναι άσχετο με τίτλους.
 12. Ευχαριστώ πολύ! Θα με βοηθήσουν αυτά, έστω για να μεταβώ έστω στην σωστή περιοχή
 13. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Έχει κανείς μήπως στο αρχείο του πινακίδες ρυμοτομικού σχεδίου από την περιοχή Αμυγδαλίτσας στην Ερέτρια Εύβοιας; Προσπαθώ να εντοπίσω συγκεκριμένα το Ο.Τ. 5. Βρήκα το ΦΕΚ ένταξης στο σχέδιο (42Δ/1989), αλλά δεν διακρίνεται τίποτα στα σχεδιαγράμματα και το epoleodomia δεν μου βγάζει κανένα στοιχείο.
 14. Ναι θα μπορεί, αρκεί να είναι εγκατεστημένο και στον άλλο υπολογιστή το κατάλληλο λογισμικό του token
 15. Και εγω πάντως, σαν Τοπογραφος Μηχανικός,ηλεκτρονικά υποβαλλωτο 95% των δηλώσεων.Ομολογω έχω διαβάσει ολο το θέμα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρεπει να το αποφευγουμε. Ας εξηγησει καποιος ξεκαθαρα να το ληξουμε
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.