Jump to content

Polytexnitis

Members
 • Content Count

  192
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

59 Καλή

1 Follower

About Polytexnitis

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

902 profile views
 1. Εφόσον δεν την χρειάζεσαι ακόμα μην προχωρήσεις στην έκδοση ψηφιακής υπογραφής. Τα πιστοποιητικά που εκδίδονται έχουν πλέον ισχύ για ένα χρόνο. Θα χρειαστεί να αγοράσεις usb token, να υποβάλλεις αίτηση στον Ερμή, να πας στο ΚΕΠ, να προετοιμάσεις σωστά τον υπολογιστή σου (το πιο δύσκολο μέρος) και εφόσον τα πιστοποιητικά εκδοθούν επιτυχώς, σε ένα χρόνο θα πρέπει να ξανακάνεις την ίδια διαδικασία φτου και από την αρχή. Πιθανότατα θα γλυτώσεις την αγορά νέου usb token, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, γιατί ανανεώνονται οι λίστες με τα συμβατα token και μπορεί του χρόνου να μην
 2. Εφόσον το κτίσμα είναι ασκεπές και μισογκρεμισμένο, στο Τοπογραφικό δεν θα γραφτεί ότι υπάρχει κτίσμα με εμβαδό Χ τ.μ., ούτε θα φτιάχτεί πίνακας συντεταγμένων του κτίσματος. Άρα στο επόμενο συμβόλαιο θα αναφερθεί απλά ως ερείπιο και ο/η ιδιοκτήτης/τρια δεν θα δηλώσει κτίσμα στη δήλωση Ε9. Παρότι - προς το παρόν- δεν διασταυρώνει κανείς στοιχεία, εγώ δεν θα το έβαζα στο layer BLD.
 3. Η γεωμετρική μεταβολή που ζητάς αφορά το δικό σου ΚΑΕΚ και τουλάχιστον άλλο 1. Πρέπει η συνολική επιφάνεια των εμπλεκόμενων ΚΑΕΚ πριν (PST_KAEΚ) να ταυτίζεται με την συνολική επιφάνεια των εμπλεκόμενων ΚΑΕΚ μετά (DGM_PROP_FINAL). Δηλαδή, στο PST KAEK βάζεις και το δικό σου και τα επηρεαζόμενα. Το ίδιο και στο DGM PROP FINAL. Αν η μεταβολή σου εμπλέκει και ΚΑΕΚ - δρόμο, για να μπορείς να περάσεις αυτόν τον έλεγχο , πρέπει να τραβήξεις μόνος σου μια γραμμή ώστε να "κλείσεις" το πολύγωνο του δρόμου. Ελπίζω να έγινα κατανοητός γιατί είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα.
 4. Καλησπέρα συνάδελφοι, πρέπει να έχει απαντηθεί ξανά η ερώτηση μου, αλλά επειδή δεν το βρίσκω σε διάφορα θέματα που έψαξα, θέτω ξανά το ερώτημα: Διαπιστώνεται η ανάγκη διόρθωσης των γεωμετρικών στοιχείων ενός γεωτεμαχίου. Στην περίπτωση μου έχω μια μεγάλη διαφορά με όμορη ιδιοκτησία, όπου πρέπει να αποκοπεί ένα τμήμα περίπου 100 τ.μ. από την δική μου ιδιοκτησία και να προσαρτηθεί στην όμορη. Επίσης αντιπαραβάλλοντας τα όρια της ιδιοκτησίας μου όπως προέκυψαν από την αποτύπωση μου με αυτά που τηρούνται στην Κτηματολογική βάση υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές με άλλες 2 όμορες ιδιοκτ
 5. Θα έχεις π.x 2 layer TOPO_PROP, ένα για κάθε ιδιοκτησία. Όταν ανεβάζεις Τοπογραφικό στο σύστημα, μετά τον έλεγχο της θέασης, όταν πας στο 3ο βήμα, σε ρωτάει να επιλέξεις ΚΑΕΚ. Επιλέγεις πρώτα την 1η ιδιοκτησία, εισάγεις τα στοιχεία της και ακολούθως κάνεις 2η εγγραφή για την άλλη ιδιοκτησία. EDIT: Τώρα είδα πως ρωτάς για Διάγραμμα Μεταβολών. Λάθος μου. Εδώ όντως πρέπει να είναι ξεχωριστά τα σχέδια. Δεν το έχω δοκιμάσει να είναι πολλαπλό και δεν νομίζω ότι βγαίνει λόγω των περιορισμών στα layer.Σε απλό Τοπογραφικό γίνεται σίγουρα πάντως, το έχω κάνει.
 6. Προσωπικά θεωρώ ότι μπορείς να κάνεις ένα Τοπογραφικό και να του δώσεις ένα ΚΗΔ. Το ΚΗΔ είναι απλά ένα "αναγνωριστικό" του Τοπογραφικού. Το Τοπογραφικό μπορεί να αφορά πλέον των 1 ιδιοκτησιών. Άρα δεν καταλαβαίνω γιατί να το ανεβάσεις 2 φορές.
 7. Μάλιστα, κατάλαβα. Το σκέφτηκα και εγώ αυτό, αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Νόμιζα ότι η προσαύξηση θα λειτουργεί όπως ίσχυαν οι εκπτώσεις λόγω χρόνου υπαγωγής.Αν δεν θυμάμαι λάθος, περιπτώσεις όπως αυτή που ανέφερα λάμβαναν έκπτωση. Ευχαριστώ πολύ.
 8. Π.χ. πρόβλημα θα μπορούσε να προκύψει αν το ακίνητο πάει για ανέγερση και η περιοχή απαιτεί έγκριση Αρχαιολογίας. Είναι καθαρά θέμα υπαλλήλου πως θα το δει.
 9. Η δήλωση μου έχει ένα φύλλο κατηγορία 1 και 2 φύλλα κατηγορία 3. Εγώ περίμενα ότι θα υπολογίσει το πρόστιμο ως εξής 250€ για την Κατ. 1 +250€ για την Κατ.3 = 500 * 1,20 (η προσαύξηση από 01/10) = 600€ και μετά θα έμπαιναν οι όποιες εκπτώσεις ανάλογα τον τρόπο εξόφλησης. Τώρα μου υπολογίζει πρόστιμο 500€ και δεν κάνει καμία προσαύξηση. Για αυτό ρωτάω, αν το έχει παρατηρήσει και άλλος. Ενδεχομένως το ΤΕΕ κάνει αντάρτικο και δεν εφαρμόζει την νομοθεσία!!!
 10. Καλησπέρα, υπάρχει γενικό πρόβλημα με την υπηρεσία ΘΕΑΣΗ του Κτηματολογίου, υπάρχει σχετική ανακοίνωση και από το ΤΕΕ. Θα αποκατασταθεί σύντομα λένε. Εγώ έχω άλλο πρόβλημα. Σε νέα δήλωση με ημερομηνία υπαγωγής στις 24/11/2020, πληρώθηκε το παράβολο και προχωρώντας τη δήλωση σε υπαγωγή, υπολογίζει το υπόλοιπο πρόστιμο χωρίς την προσαύξηση του 20% που ισχύει από 01/10/2020. Δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα ακόμα ώστε να συμβαδίζει με τη νομοθεσία; Έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο "πρόβλημα"; Μήπως κάνει άλλο έλεγχο το σύστημα όταν πας για περαίωση και σου εμφανίζει υπολειπόμε
 11. Το πιθανότερο είναι ότι κατά την σχεδίαση σχεδίασες κάτι με πολύ μεγάλη διάσταση που βγαίνει εκτός Ελλαδικού χώρου. Την είχα πατήσει και εγώ μια φορά σχεδιάζοντας ένα κύκλο με τεράστια ακτίνα, τον οποίο δεν τον έβλεπα καθόλου στην περιοχή του σχεδίου μου. Zoom-Extent για να το βρεις και να το σβήσεις.
 12. Θεωρώ ότι όπως λες και εσύ, πρέπει να διαχωρίσεις τα επιμέρους τμήματα και να τα αποδώσεις στα όμορα ΚΑΕΚ. Πρέπει και λίγο να σκεφτείς πως θα είναι η εικόνα του Κτηματολογίου μετά την μεταβολή. Θα πρέπει να υπάρχει μια "κανονικότητα" στα σχήματα η οποία να ταιριάζει με την πραγματικότητα. Σκέψου πάντως μήπως για τις πολύ μικρές αλλαγές όπως αυτές που έχεις με τα ΚΑΕΚ 010,001 και 012 δεν απαιτήσεις μεταβολή στο Κτηματολόγιο. Θα διορθωθεί μόνο το όριο με τον δρόμο και με το ΚΑΕΚ 005 (που είναι και η σημαντική διαφορά) και τα άλλα θα μείνουν στο Κτηματολόγιο όπως είναι τώρα, προφανώς εντός α
 13. Εγώ θα έλεγα από την στιγμή που δεν περιγράφεται πουθενά δρόμος στα συμβόλαια σου, να προχωρήσεις την μεταβολή ώστε να εντάξεις τον δρόμο στην ιδιοκτησία σου. Μια δυσκολία θα υπάρχει σε αυτήν την μεταβολή, αλλά αν δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο από πλευράς δήμου (που δεν θα υπάρχει), πιστεύω θα το πετύχετε. Νομικά η έκταση του δρόμου ανήκει στον πελάτη σου. Στην πράξη, δεν θα αλλάξει τίποτα, καθώς για λόγους καλής γειτονίας φαντάζομαι θα συνεχίσει να αφήνει τους παρόδιους ιδιοκτήτες να περνάνε από τον "δρόμο". Αν θέλουν οι παρόδιοι να κατοχυρωθούν, θα πρέπει να προβούν αναγκαστικά σε σ
 14. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κατατοπίστηκα όσο χρειαζόμουν για να το χειριστώ.
 15. Μάλιστα, αυτό το γνωρίζω. Αλλά η ερώτηση μου είναι αν είμαι υποχρεωμένος να το δείξω στο Τοπογραφικό; Υποθέτω ότι ως στοιχείο εντός οικοπέδου πρέπει να το εμφανίσεις. Αλλά έχουμε όντως ευθύνη να ανιχνεύουμε όλο το οικόπεδο για να εντοπίσουμε πιθανά σημεία υδροληψίας;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.