Jump to content

Polytexnitis

Core Members
 • Posts

  220
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Polytexnitis

 1. Κανονικά ένα ΚΗΔ αρκεί. Το ΚΗΔ σημαίνει Κωδικός Ηλεκτρονικού Διαγράμματος και αναφέρεται στο Διάγραμμα. Όπως ένα συμβόλαιο μπορεί να περιγράφει μέσα πάνω από 1 ακίνητα, ομοίως και ένα Τοπογραφικό Διάγραμμα μπορεί να αφορά 2 ή 3 ή 1000 ιδιοκτησίες. Στην πράξη, κάποιοι συμβολαιογράφοι και κάποιοι προισταμενοι Κτηματολογικών γραφείων δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν και ζητούν ξεχωριστό ΚΗΔ για κάθε ακίνητο, οπότε για να τελειώνεις, ανεβάζεις 2 φορές το ίδιο ακριβώς πράγμα ώστε να πάρεις 2 ΚΗΔ.
 2. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά, απευθύνομαι στο φόρουμ για να ακούσω τις απόψεις σας για ένα θέμα που με προβληματίζει. Πιθανότατα και ο τίτλος που έγραψα να μην ευσταθεί. Έχω τρια αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, εκτός οικισμού, εκτός ζώνης, εντός ΖΟΕ Αττικής (απαγόρευση κατάτμησης κάτω από 20 στρέμματα), όλα μη Αρτια μη Οικοδομήσιμα. Το 1ο ανήκει σε μια ιδιοκτήτρια, το 2ο και το 3ο στο ίδιο γκρουπ συνιδιοκτητών. Επειδή πρόκειται για καλλιέργειες, για την καλύτερη αξιοποίηση τους, θέλουν το αγροτεμάχιο 1 να κόψει ένα τμήμα 600 τ.μ. και να το δώσει στο αγροτεμάχιο 3 και το αγροτεμάχιο 2 να κόψει ένα κομμάτι 600 τ.μ. και να το δώσει στο 1. Δηλαδή το αγροτεμάχιο 1 θα μείνει με τα ίδια τετραγωνικά, ενώ το αγροτεμάχιο 2 θα είναι -600 τ.μ. και το 3 +600 τ.μ. (επειδή όμως το 2 και το 3 ανήκουν στους ίδιους ιδιοκτήτες καταλήγουν συνολικά με τα ίδια μέτρα). Δεδομένου ότι και τα 3 είναι μη Α/Ο και θα παραμείνουν έτσι και μετά την παραπάνω ανταλλαγή και λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι εντός ΖΟΕ Αττικής, πιστεύετε ότι γίνεται αυτή η διαδικασία; Αν ναι, με ποιό τρόπο; -Κατάτμηση, μεταβίβαση, συνένωση; -Τακτοποίηση ορίων; -Ισεμβαδική ανταλλαγή; Το θέμα είναι σύνθετο Πολεοδομικά και Νομικά και πριν απευθυνθούμε οπουδήποτε, χρειάζομαστε γνώμες. Ευχαριστώ!!!
 3. Όσον αφορά το layer του PST_KAEK η άποψη μου είναι η εξής: Αν πρόκειται για ΔΓΜ που πάει είτε για εξωδικαστική διόρθωση ή για διόρθωση μέσω αγωγής, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ χρειάζεται το επίσημο Κτηματογραφικό Διάγραμμα για να υπάρχει και το αρχείο dxf. Ούτως ή αλλως το Κτηματογραφικό Διάγραμμα είναι στα απαιτούμενα δικαιολογητικά για διόρθωση γεωμετρικών στοιχείων, οπότε αναγκαστικά θα εκδοθεί και θα πληρωθεί. Αν πρόκειται για απλό Τοπογραφικό Διάγραμμα που θα προσαρτηθεί σε συμβόλαιο, οι συντεταγμένες από το maps.gov.gr είναι ΟΚ. Υπάρχει απόκλιση στα δεκαδικά ψηφία του εμβαδού του τεμαχίου, αλλά δεν νοιάζεται κανένας. Θεωρώ πως το κόστος (σε χρήμα και χρόνο) για την έκδοση του Κτηματογραφικού Διαγράμματος είναι κρίμα να επιβαρύνει είτε τον μηχανικό είτε τον πελάτη, για κάτι που δεν έχει καμία πρακτική σημασία, πέραν του να ανεβάσει τα έσοδα του Κτηματολογίου.
 4. Ας μην πω κάτι τότε για το οποίο δεν είμαι 100% σίγουρος. Συζήτησε το με τον/την δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση. Αν πρέπει να γίνει έτσι για να είστε ασφαλείς τότε καλού κακού βάλε στις μεταβολές και τα 5-10cm. Λάθος δεν είναι σίγουρα. Απλά θα ταλαιπωρηθείς εσύ με μερικούς πίνακες παραπάνω, ο/η δικηγόρος με τις κοινοποιήσεις και ο/η πελάτης με τα αντίστοιχα έξοδα.
 5. Σε παρόμοια περίπτωση έκανα αυτό ακριβώς που είπες. Για λίγους πόντους δεν ζήτησα γεωμετρική μεταβολή. Έκανα βέβαια μνεία στην Τεχνική Έκθεση, πως τα πραγματικά όρια είναι αυτά (TOPO_PROP), αλλά δεν αιτούμαστε μεταβολή σε εκείνο το όριο γιατί είμαστε εντός αποδεκτών αποκλίσεων (όποια και αν είναι αυτή...) Θεωρώ πως τα όρια που θα αναγνωριστούν είναι αυτά του Τοπογραφικού (TOPO_PROP) και το DGM_PROP είναι απλά το πως μεταφράζονται αυτά στην Κτηματολογική Βάση.
 6. Στο PST_KAEK βάζεις τα όρια του γεωτεμαχίου αίτησης και όλων των επηρεαζόμενων γεωτεμαχίων. Στο dgm_prop_final το ίδιο. Η συνολική έκταση του PST_KAEK και του DGM_PROP_FINAL εξ ορισμού πρέπει να είναι ίδια. Αλλιώς έχεις και άλλα επηρεαζόμενα τεμάχια που δεν έχεις λάβει υπόψη σου.
 7. Καλημέρα. Εγώ είχα εξοφλήσει τον ΕΤΕΑΕΠ 2017 και 2018 από τον Δεκέμβριο του 2021 (ήθελα να το τελειώσω εντός του έτους..). 'Εκτοτε, μπαίνω κανονικά στο σύστημα (όπως και σήμερα), δεν μου έχει ξαναεμφανίσει οφειλή και δεν μου έχει έρθει κάποια ειδοποίηση. Εγώ υπό τον φόβο των Ιουδαίων, θα μπαίνω για λίγο καιρό ακομα στο site, μέχρι που να σιγουρευτώ πως δεν θυμήθηκαν ότι χρωστάμε κάτι καινούριο.
 8. Καλημέρα συνάδελφοι, ξανά-μανά τα ίδια. Τουλάχιστον από ότι κατάλαβα τώρα αναβαθμίστηκε το σύστημα και πρέπει να είναι user-friendly και να μην απαιτεί dos 3.1 για να εκδώσεις την υπογραφή. Επειδή όμως βλέπω στις οδηγίες όλοι οι drivers λένε για windows 10-11, άραγε μπορείς να κάνεις την διαδικασία από windows 7;
 9. 1. Σωστά, χρειάζεσαι και τα 2 Διαγράμματα. 2.Θεωρώ πως τα κηπάκια δεν μπαίνουν στο VST. Εκεί μπαίνουν μόνο οι κάθετες, άρα 2 πολύγωνα VST για τις Α & Β. Τα κηπάκια θα είναι όπως είπες, χώροι αποκλειστικής χρήσης οριζόντιας ιδιοκτησίας 3. Βάλτα και στο ΤΔ. Καλύτερα περισσότερα παρά λιγότερα. 4. Δεδομένου του 2, μόνο τις κάθετες Α και Β. Όχι τα κηπάκια.
 10. Εγώ προσωπικά, αντί για αρίθμηση κτιρίων, βάζω στο layer BLD το text με τον χαρακτηρισμό του κτιρίου (1/Π, 2/Κ κ.λπ). Δεν είχα δοκιμάσει να ανεβάσω Τοπογραφικό χωρίς text στο BLD, αλλά αφού το δέχεται όπως λες, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.
 11. Δεν ήθελε να επιμείνει η συμβολαιογράφος -με την οποία συμφωνούσαμε- οπότε έβγαλα και 2ο ΚΗΔ.
 12. Να προσθέσω ότι το μπέρδεψε και προισταμένη Κτηματολογικού Γραφείου. Δεν καταχωρούσε συμβόλαιο αγοραπωλησίας 2 όμορων οικοπέδων επειδή είχε 1 ΚΗΔ.... Τραγικό.
 13. Αν δεν άλλαξε κάτι τους τελευταίους μήνες, 2 πιστοποιητικά υπάρχουν ακομά.Ίσως δεν σου ολοκληρώθηκε σωστά η διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών. Αν ισχύει αυτό, πρέπει να διαγράψεις τα πάντα από το token, να ακυρώσεις το πιστοποιητικό και πάλι ΚΕΠ. Καλό κουράγιο!
 14. Α μάλιστα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πληροφορία. θα ξεκινήσω τα τηλέφωνα εκεί. Έχω μιλήσει με ΥΔΟΜ,ΣΑ,Υπουργείο και όλοι δηλώνουν άγνοια ή αναρμόδιοι.
 15. Καλημέρα συνάδελφοι, μια βοήθεια γιατί η εύρεση της απάντησης με έχει προβληματίσει περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Για ρύθμιση αυθαιρέτου εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στον Δ. Αλίμου Αττικής,απαιτείται έγκριση επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού (αρθρο 116, παρ. 9β). Ποιά είναι αυτή η επιτροπή; Που πρέπει να απευθυνθώ; Πως καταθέτω την αίτηση;
 16. Καλημέρα, τα υποχρεωτικά layer πρέπει να υπάρχουν μέσα στο dxf που υποβάλλει κανείς. Σβηστά, παγωμένα ή μη εκτυπώσιμα δεν παίζει σημασία. Αρκεί να υπάρχουν για να μπορεί να τα "διαβάσει" το σύστημα και να γίνει δεκτό το αρχείο. Στο εκτυπωμένο pdf μπορεί να φαίνεται ότι θέλετε. Προσωπικά, το TOPO_PROP το εμφανίζω κανονικά ως αξονική γραμμή (δεν έχει πρόβλημα το σύστημα με το linetype αρκεί να είναι lw_polyline). Το PST_KAEK, ειδικά αν είναι συμβατό με τα πραγματικά όρια, δεν το εμφανίζω στο εκτυπωμένο γιατί νιώθω ότι θα γεννούσε πιο πολλές ερωτήσεις από πελάτες/συμβολαιογράφους από όσες θα έλυνε.
 17. Αν έστω και ένα τμήμα του γεωτεμαχίου που δηλώνεις στον εντοπισμό είναι εντός του ΟΤΑ για τον οποίο κάνεις δήλωση, το ηλεκτρονικό σύστημα το δέχεται κανονικά χωρίς να σου ζητάει να ανοίξεις νέα δήλωση
 18. Α ναι,αυτό ξεχάσαμε να το αναφέρουμε ξανά.Η σωστή διατροφή είναι dxf 2004 ή προγενέστερο!Ευτυχώς το βρήκες!
 19. Θα πρότεινα να ελέγξεις αν η polyline σου είναι της μορφης lwpolyline.Αν δεν είναι, δεν την αναγνωριζει το σύστημα και για αυτό σου λέει ότι δεν υπάρχει. Επέλεξε τη γραμμή σου και πάτα list να δεις αν λεει 2dpolyline,lwpolyline ή κάτι άλλο.Αν δεν λέει lwpolyline που είναι το ζητούμενο, θα χρειαστείς την εντολή convertpoly για να της αλλάξεις μορφή.Υπόψη το ίδιο θα πρεπει να γίνει και στα υπόλοιπα υποχρεωτικα layer με γραμμικά στοιχεια.
 20. Καλησπέρα συνάδελφοι, επειδή ψάχνοντας το συγκεκριμένο topic βρήκα αντικρουόμενες απόψεις επί του θέματος τελικά όταν μια περιοχή είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και απαιτείται η διαδικασία της παρ.9 του άρθρου 116, πρέπει σε όλα τα ΦΚ να επιλέξουμε προστατευόμενη περιοχή; Επίσης, εφόσον ετοιμάσω όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της παρ.4 του ιδίου άρθρου, που και πως τα καταθέτω; Διαβάζω, διαβάζω, αλλά έχω χαθεί....
 21. Όχι ενίαια polyline. Μια κλειστή polyline PST_KAEK για κάθε εμπλεκόμενο γεωτεμάχιο, ακριβώς όπως είναι σήμερα στο Κτηματολόγιο.
 22. Ένα ΚΗΔ χρειάζεται μόνο. Απλά στο 3ο βήμα της υποβολής, θα κάνεις 4 διαφορετικές εγγραφές, μια για κάθε αγροτεμάχιο.
 23. Ακούγεται σαν να τα έκανες όλα σωστά! Τα προηγούμενα, γράφει κάπου πως δεν τα σβήνουμε από το ΤΕΕ για να κρατάνε αρχείο..Μόνο από το token. Υποθέτω και εγώ πως όντως αν υπάρχει κάπου πρόβλημα με την υπογραφή, θα φαίνεται στην υποβολή. Οπότε όλα καλά!
 24. Συνέταξα ένα παρόμοιο ΔΓΜ πρόσφατα. Ιδιοκτησία που δεν δηλώθηκε ποτέ σε περιοχή με λειτουργούν Κτηματολόγιο. Η ιδιοκτησία εντοπίστηκε κατά κύριο λόγο εντός 2 ΚΑΕΚ του Δημοσίου. Δυστυχώς ειδικά αυτές τις ημέρες, δεν έχω χρόνο για να δω το σχέδιο σου και να εκφέρω απόψη, θα πω απλά τι έκανα εγώ. Layer Topo_Prop (=bound_impl) όπως προκύπτει από την αποτύπωση Layer PST_KAEK για τα εμπλεκόμενα γεωτεμάχια (αυτά που υπάρχουν ήδη στο Κτηματολόγιο και επηρεάζεις) όπως προκύπτει από το Κτηματογραφικό Διάγραμμα LAYER DGM_PROP_FINAL τα όρια της ιδιοκτησίας μου όπως θέλω να φαίνεται στο Κτηματολόγιο μετά την γεωμετρική μεταβολή. Αυτό κανονικά ταυτίζεται με το TOPO_PROP. Στην περίπτωση μου δεν ταίριαξε απόλυτα, γιατί θα προέκυπταν στην Κτηματολογική Βάση κάτι "χαζοπολύγωνα" εμβαδού < 1 τ.μ., οπότε είναι "συμβατό" με το TOPO_PROP, όχι ολόιδιο. Στο ίδιο layer DGM_PROP_FINAL μπαίνουν και τα τελικά όρια των εμπλεκόμεων γεωτεμαχίων (τροποποιημένα PST_KAEK) αφού γίνει η μεταβολή και πάρεις το κομμάτι σου. AREA_D για τα κομμάτια που διεκδικείς . Θέλει 1 πολύγωνο για κάθε κομμάτι που παίρνεις από 1 ΚΑΕΚ. Αν όλη η ιδιοκτησία σου εντοπίζεται εντός 1 ΚΑΕΚ, θα έχεις 1 πoλύγωνο AREA_D, το οποίο θα ταυτίζεται με το DGM_PROP_FINAL. Από την στιγμή που δεν δηλώθηκε, διεκδικείται η εγγραφή του δικαιώματος δικαστικά και μόνο (εκτός αν αγνοώ κάτι). Οπότε αφού πάει για δικόγραφο, θέλει προσοχή! Υπάρχει ειδικό ΦΕΚ (4765/Β/2019 - νομίζω), ειδικό τεύχος οδηγιών στο site του Κτηματολογίου και ειδική Υπεύθυνη Δήλωση του συντάκτη ( ότι είναι τεχνικά εφαρμόσιμο - πρέπει να ελέγξεις την Αναφορά Εφαρμογης). Εγώ το ανέβασα ως ΔΓΜ Διόρθωσης. Αυτά τα ολίγα! Ελπίζω να βοήθησα!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.