Μετάβαση στο περιεχόμενο

Polytexnitis

Core Members
  • Περιεχόμενα

    261
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Polytexnitis

  1. Στη συμβολαιογραφική πράξη από την στιγμή που έγινε κατάτμηση πρέπει να προσαρτήθηκε Τοπογραφικό Διάγραμμα. Αυτό το Τοπογραφικό Διάγραμμα έπρεπε να έχει ΚΗΔ. Όταν το συμβόλαιο πάει για καταχώριση στο Κτηματολόγιο, επειδή επιφέρει αλλαγή στα γεωμετρικά στοιχεία της Κτηματολογικής Βάσης, απαιτείτει η πρόσκομιση ΔΓΜ (για πράξη) επίσης με δικό του ΚΗΔ. Έχω δει βέβαια, πως κάποιοι συνάδελφοι συντάσσουν 1 σχέδιο που είναι και Τοπογραφικό και ΔΓΜ μαζί. Έχει δηλαδή την αποτύπωση, την δήλωση ν.651/77 κ.λ.π. και έχει και τα όρια του Κτηματολογίου και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Νομίζω πως είτε τα έχεις μαζί τα 2 σχέδια είτε χώρια είναι σωστό (δεν ξέρω αν κάνω λάθος εδώ). Πάντως χρειάζονται όλες αυτές οι πληροροφίες είτε σε 1 σχέδιο είτε σε 2 ξεχωριστά και κάθε σχέδιο να έχει ΚΗΔ!
  2. Έτσι ακριβώς είναι! Με ΦΕΚ 138/Δ/81 είναι οι Όροι Δόμησης. Ωραία, αφού δεν προκύπτει θέμα με την κοινοχρησία του δρόμου, καλύφθηκα. Ευχαριστώ πάρα πολύ!
  3. Ευχαριστώ για την πληροφορία! Σε οικισμό προ '23, οριοθετημένο το 1978, έχω οικόπεδο με κτίσμα, το οποίο περιγράφεται σε συμβόλαιο του 1934 και του 1968. Στο παλιό συμβόλαιο αναφέρεται ότι συνορεύει με δρόμο (σε λάθος πλευρά - λάθος προσανατολισμός), στο μεταγενέστερο όχι. Ο δρομίσκος που οδηγεί σήμερα στο ακίνητο είναι πλάτους 3-3,5 τ.μ., άρχεται από κεντρική οδό του οικισμού και επι της ουσίας δίνει πρόσωπο στην ιδιοκτησία μου και σε άλλη μια ιδιοκτησία (χωρίς αυτήν θα είμασταν και οι δυο τυφλοί).Τον δρομίσκο αυτό τον εντοπίζω ξεκάθαρα σε Αεροφωτογραφία του 1970, ενώ δεν φαίνεται να έχουν γίνει έργα από την κοινότητα, μόνο ένα απλό τσιμέντωμα. Διαισθητικά φαίνεται σαν πρωήν ιδιόκτητος χώρος που αφέθηκε σε κοινή χρήση. Επίσης το κτίσμα μου είναι πάνω στο πρόσωπο του οικοπέδου, άρα αν υπήρχε απαίτηση, δεν θα μπορούσα να παραχωρήσω λωρίδα. Ο προβληματισμός μου ήταν στο κατά πόσο είναι το οικόπεδο οικοδομήσιμο, αν και βάσει όρων δόμησης, δεν υπάρχει καν απαίτηση προσώπου.
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, Η ερώτηση μου δεν είναι 100% σχετική με το θέμα, αλλά πίστεψα ότι εδώ έπρεπε να ρωτήσω: Σε οικισμό προ του 23, οριοθετημένο το 1978, υπάρχει απαίτηση για παραχώρηση λωρίδας με σκοπό την δημιουργία οδού πλάτους 4μ.; Επίσης, το όλο ζήτημα που διαβάζω ότι υπάρχει με την απόδειξη του κοινόχρηστου χαρακτήρα των οδών στους οικισμούς <2000 κατοίκων, ισχύει και για τους οικισμούς προ`23; Ρωτάω γιατί το οικόπεδο μου έχει μοναδικό πρόσωπο σε "αμφιλεγόμενο" δρόμο.
  5. 1ον Ο υπολογισμός που έχεις κάνει είναι σωστός, τόσο θα βγουν οι δόσεις. Μην ξεχάσεις να συνυπολογίσεις ότι τυχόν εκπτώσεις/προσαυξήσεις υπάρχουν. Προσοχή στην τελευταία δόση που πιθανότατα θα είναι το ποσό λίγο διαφορετικό και θα έχει διαφορετικό κωδικό πληρωμής. Βέβαια αν μιλάμε για 100 δόσεις, αυτό θα σας απασχολήσει σε 7+χρόνια. 2ον Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν καθυστερήσει κανείς κάποια δόση. Στο σύστημα δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ελέγχου για το αν η εφάπαξ δόση ή η μηνιαία δόση πληρώνονται εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος. Συνεπώς δεν υπολογίζεται ούτε προσαύξηση ούτε τίποτα. Αν και η ημερομηνία πλήρωμής φαίνεται εν τέλει, θεωρώ ότι σε μελλοντικό έλεγχο, κανένας συνάδελφος δεν θα εξαντλήσει την αυστηρότητα του λέγοντας ότι "οι δόσεις δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους και για αυτό θεωρώ ότι η ρύθμιση έχει πρόβλημα".... Προσωπικά, ειδικά όταν πρόκειται για 100 δόσεις, συμβουλεύω τους πελάτες, κάποια στιγμή που θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν 2-3 δόσεις μαζεμένες για να βγούνε "μπροστά" από το πρόγραμμα πληρωμών.
  6. Όσον αφορά το TOPO_PROP: Είναι τα polylines σου lw_polyline; Για να το ελέγξεις επέλεξε την οριογραμμή και εντολή LIST. Όσον αφορά τα BOUND_IMPL & UNIMPL: Πρέπει να υπάρχει έστω 1 από τα 2 οπωσδήποτε και να είναι ίδιο με το TOPO_PROP. *΄Άσχετο: Προσωπικά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ήθελε να πει ο ποιητής με τα BOUND_IMPL & UNIMPL..Ποιά σημαντική πληροφορία θέλουν να καταχωρούμε εκεί; Που υπάρχει μάντρα/συρματόπλεγμα και που δεν υπάρχει;
  7. Τους αριθμούς των ΚΑΕΚ τους επιλέγουν βασικά οι συνάδελφοι στα κεντρικά που υλοποιούν τη μεταβολή. Κατά κανόνα όμως, ο υφιστάμενος αριθμός ΚΑΕΚ θα πάει στην δική σου ιδιοκτησία και το εναπομείναν τμήμα θα πάρει νέο ΚΑΕΚ. Ότι και να γράψεις εσύ πάντως δεν έχει σημασία. Η δουλειά θα γίνει!
  8. Το σύνολο των εκτάσεων που είναι στο layer DGM_PROP_FINAL πρέπει να είναι ίσο με το σύνολο των εκτάσεων που είναι στο layer PST_KAEK. Δηλαδή αν ξεκινάς με 1 δικό σου+ 4 γεωτεμάχια 1000 τ.μ. το καθένα (βάσει Κτηματολογίου) και έχεις πάρε δώσε με όλα, στο τέλος τα DGM_PROP_FINAL πρέπει να αθροίζουν έκταση 5000 τ.μ.
  9. Καλημέρα! Θα κόψεις την έκταση από το PST_KAEK την έκταση που δεν περιλαμβάνεται στην ιδιοκτησία σου (δηλαδή το κομμάτι 1274-672 τ.μ.) και θα δημιουργήσεις ένα νεο ΚΑΕΚ το οποίο θα αποδοθεί ως ιδιοκτησία Αγνώστου.
  10. Επιβεβαιώνω και εγώ πως δεν λειτουργεί. Από τον Αύγουστο είχε προβλήματα στο να κατεβάζεις αρχεία.
  11. Επειδή η ερμηνεία της εγγραφής κτιρίου 50 τ.μ. με απασχόλησε πρόσφατα, μάζεψα απόψεις από 4-5 ΥΔΟΜ της Αττικής και από έμπειρους συναδέλφους. Οι απόψεις που έχω συγκεντρώσει (για την περίπτωση μου) είναι σχεδόν 50-50%! Το σωστότερο μου το είπε υπάλληλος σε ΥΔΟΜ της Ανατ. Αττικής που είπε πως όντως υπάρχει θέμα ερμηνείας του συγκεκριμένου εδαφίου και κανονικά πρέπει να γίνει ερώτηση στη ΔΟΚΚ για να αποσαφηνιστεί. -Η παρατήρηση για τον "ισχύοντα" Σ.Δ. έχει μια βάση. -Η εγγραφή κτιρίου 50 τ.μ. με ελάχιστη πλευρά 5μ. και με σχήμα ορθογώνιο, γιατί σημαίνει 5x10 και όχι π.χ. 7x7 (και κάτι ψιλά); -Η κάλυψη ελέγχεται με τον ισχύοντα της περιοχής; Πάει ως ΝΟΚ; Υπολογίζεις Δ και τα συναφή για την τοποθέτηση του κτιρίου; Για όλα τα παραπάνω ο καθένας μας έχει μια σχηματισμένη άποψη και φέρει την ευθύνη της ερμηνείας του και της υπογραφής του. Δεν θα έπρεπε να είναι όμως έτσι. On topic: Για μένα δεν ισχύει το 2όροφο 25+25 τ.μ. Καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό, αλλά δεν θα το στήριζα.
  12. Κανονικά ναι. Πίστευα πως δεν θα πέρναγε τον έλεγχο το dxf χωρίς layer PST_KAEK αφού είσαι σε περιοχή με λειτουργούν, αλλά φαίνεται δεν έχει προγραμματιστεί έτσι ο έλεγχος. Τυπικά, πρέπει να το υποβάλλεις ξανά. Αν έχει ήδη γίνει το συμβόλαιο και έχει καταχωρηθεί στο Κτηματολόγιο, τότε ξέχνα το.
  13. Ισχύουν! Ακόμα και αν το ΓΠΣ παραπέμπει στο 270/Δ/85, οι παρεκκλίσεις ισχύουν. Οι παρεκκλίσεις καταργήθηκαν στις περιοχές που δεν υπάρχει ουτε ΓΠΣ ουτε ΖΟΕ ούτε τίποτα άλλο.
  14. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και ζητώ συγγνώμη που έδωσα το ιστορικό τμηματικά. Μου κατέστη σαφές τι ισχύει με το ιδιοκτησιακό στην περίπτωση μου. Αν προκύψει κάτι διαφορετικό μετά την επίσκεψη μου στην Υπηρεσία, θα ενημερώσω για την ιστορία..
  15. Ακριβώς. Ζητήθηκε και καταβλήθηκε το 20% της εισφοράς σε χρήμα. Που μας οδηγεί αυτό;
  16. Οικισμός προ του 23 δεν ήταν. Πυκνοδομημένο δεν αναφέρεται πουθενά (ούτε είναι στην πράξη). Είναι εντός Ζ.Ο.Ε. άν έχει σημασία αυτό. Στην βεβαίωση αναφέρονται μόνο οι εγκύκλιοι 59/87 και 106/87. Η συνέχεια της ιστορίας μου έχει ως εξής πάντως: Έγινε τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και πλέον το οικόπεδο μου δεν βλέπει σε εγκεκριμένη οδό. Η ρυμοτομική μετακινήθηκε πέρα και από το τμήμα που τέθηκε σε κοινή χρήση και 99% όταν κυρωθεί η Π.Ε. θα πρέπει να μας προσκυρωθεί το κομμάτι μεταξύ της Ρ.Γ. και των ορίων της ιδιοκτησίας μου. Συνεπώς το τμήμα που τέθηκε σε κοινή χρήση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα το λάβουμε πίσω. Το θέμα είναι αν θα το "πληρώσουμε" ή αν θα θεωρηθεί ότι μας ανήκει ήδη, άρα θα είναι μικρότερο το μελλοντικό προσκυρωτέο (και η οφειλή που θα προκύψει).
  17. Οπότε ο δήμος, δεδομένου ότι μπήκε η πράξη στο φάκελο της Οικοδομικής Άδειας, μάλλον θα έχει ειδοποιηθεί. Θα πρέπει να το διασταυρώσω. Για την μεταγραφή της παραχώρησης, θα πρέπει να αναλάβει δικηγόρος / συμβολαιογράφος. Συνεπώς, σήμερα δεν έχω την κυριότητα του τμήματος και αυτό θα είναι "πιο επίσημο" όταν καταχωρηθεί η πράξη. Σωστά;
  18. Καλησπέρα σας, Σε περιοχή που εντάχθηκε στο σχέδιο το 1993 με τις διατάξεις του ν.1337/83 δεν έχει κυρωθεί ακόμα η Πράξη Εφαρμογής. Το 1993 οι ιδιοκτήτες βγάζουν "Οικοδομησιμότητα" η οποία υπό τον όρο ότι θα θέσουν σε κοινή χρήση ένα μικρό ρυμοτομούμενο τμήμα, τους δίνει δικαίωμα υποβολής μελέτης για έκδοση Οικοδομικής Άδειας. Έτσι και έγινε. Έγινε πράξη σε συμβολαιογράφο με τίτλο "Δήλώση σε κοινή χρήση" και εκδόθηκε Ο.Α. Η πράξη της "Δήλωσης" δεν μεταγράφηκε στο Υποθηκοφυλακείο, δεν ήταν συμβαλλόμενος ο Δήμος. Στο Κτηματολόγιο (αρχικές εγγραφές) μου έχει αποδοθεί και το τμήμα αυτό ως ιδιοκτησία. Ερώτημα: Στο τμήμα που τέθηκε σε κοινή χρήση έχουν ακόμα την κυριότητα; Δηλαδή εγώ που κάνω σήμερα Τοπογραφικό για την ιδιοκτησία, εντάσσω και το ρυμοτομούμενο τμήμα στο οικόπεδο, γράφω ότι υπάρχουν 2 ξεχωριστά οικόπεδα ή το ξεχνάω τελείως το τμήμα αυτό; (Αν λυθεί αυτή η απορία, έχει και συνέχεια το ερώτημα, πιο πιπεράτη!)
  19. Όχι. Γενικά για ότι δρόμους διαπιστώνεις από την αυτοψία σου, γράφεις το όνομα τους στο layer ROAD. Τώρα το τι είναι δρόμος και τι όχι....μεγάλο θέμα. Δεν προκύπτει όμως κάτι από το να το γράψεις, οπότε μην σε προβληματίζει.
  20. Ελα μου ντε... Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο της Μπακλατσή που ανέφερε πως οι γεωμετρικές μεταβολές για διόρθωση ορίων δεν έχουν προθεσμία (δηλαδή θα μπορούν να γίνονται πάντοτε). Ισχύει όμως αυτό; Ερμηνεύεται έτσι η νομοθεσία από όλους;
  21. Όχι. Είναι εκτός ΓΠΣ, εντός ΖΟΕ Λαυρεωτικής. Αρτιότητες/χρήσεις κ.λπ σου δίνει το ΦΕΚ της ΖΟΕ ανάλογα τη ζώνη που ανήκεις. *Επίσης τσέκαρε και τον ορεινό όγκο Λαυρεωτικής. Χρήσιμο είναι το GIS του δήμου Σαρωνικού.
  22. Εννοείς τώρα που ισχύουν οι αρχικές εγγραφές του Κτηματολογίου. Όταν παρέλθει η προθεσμία τους και καταστούν οριστικές; Δεν υπάρχουν κάποιες περιοχές της Αττικής που έχουν ήδη (από λάθος στις παρατάσεις) οριστικές εγγραφές ή κάνω λάθος;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.