Jump to content

gdaoulari

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

1 Follower

About gdaoulari

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Ν. Ηλείας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλημέρα σε όλους, Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην διεύθυνση αγροτικής οικονομίας Ηλείας στην οποία ανήκει ο πελάτης μου και έθεσα το ίδιο ερώτημα που έθεσα και στο foroum (#214 και #217). Η υπάλληλος με βοήθησε πάρα πολύ οπότε σκέφτηκα να μοιραστώ την απάντησή της μαζί σας. Μου είπε λοιπόν, ότι εφόσον ο πελάτης μου ανήκει στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους μπορώ να πάρω άδεια θερινό κατάλυμα. Η διαδικασία είναι η ίδια με την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, απλά στη γεωτεχνική έκθεση πρέπει να αναφέρεται ότι θα χρησιμοποιείται μόνο το καλοκαίρι σαν βοηθητικό κτήριο, που τα πρόβατα κοιμούνται έξω και δεν πειράζει που δεν πληρούνται οι προδιαγραφές. Για να είμαι και περισσότερο κατοχυρωμένη μου είπε να καταθέσω και τις άδειες διακίνησης των ζώων. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις τώρα των στάβλων, που τακτοποιούνται μεν με το νόμο 4178/2013 αλλά δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές για την άδεια λειτουργίας, μου είπε και αυτή ότι έχει πολλά ερωτηματικά. Ελπίζω να ξεκαθαρίσει το τοπίο γιατί το θεωρώ άδικο να τους τακτοποιούν οι άνθρωποι και να μην μπορούν να πάρουν άδεια στη συνέχεια για να τους λειτουργήσουν.
 2. Σύμφωνα με το Ν. 4056 / 2012 και την ΑΔΑ: Β4Λ0Β-ΓΣΦ που δίνει κάποιες παραπάνω διευκρινήσεις για το νόμο αυτό, αναφέρεται ότι : "Με τον όρο πρόχειρα καταλύματα νοούνται οι κατασκευές οι οποίες δεν έχουν φέροντα δομικό σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα ή δομικό χάλυβα ή δομική ξυλεία, είναι κατασκευασμένες από υλικά όπως πέτρες, ή τσιμεντόλιθους ή ξύλα ή κλαδιά ή λαμαρίνες ή συνδυασμό αυτών, εξυπηρετούν τις ανάγκες εκτατικής μορφής κτηνοτροφίας ή μετακινούμενους κτηνοτρόφους, μπορoύν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν και να απομακρυνθούν από το σημείο λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, δε διαθέτουν συστήματα χειρισμού υγρών αποβλήτων". Ο στάβλος που θέλει να τακτοποιήσει ο πελάτης μου είναι από αυτά τα υλικά (τσιμετόλιθους, πέτρες) με εξαίρεση την κεραμοσκεπή. Επιπλέον, είναι μετακινούμενος κτηνοτρόφος, καθώς ο βασικός του στάβλος είναι σε άλλη θέση και πληροί όλες τις προδιαγραφές των σύγχρονων ποιμνιοστασίων. Πιστεύω πως αν αντί για κεραμοσκεπή είχε ελενίτ από πάνω δεν θα είχε κανένα θέμα. Θα εντασσόταν στα πρόχειρα καταλύματα και θα έπαιρνε την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. Αυτή είναι λοιπόν η απορία μου. Όταν ένας στάβλος δεν πληροί τις προδιαγραφές ούτε των πρόχειρων καταλυμάτων ούτε των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, όπως ορίζονται από το νόμο, τι γίνεται; Μας καλύπτει ο νόμος 4178/13 των αυθαιρέτων; Θέλω να πω, πως από τη στιγμή που δεν αναφέρεται κάτι σε αυτόν για προδιαγραφές, στόχος είναι να νομιμοποιηθούν όλοι οι αυθαίρετοι στάβλοι ανεξαρτήτως προδιαγραφών ή υπάρχει περιθώριο για τους υπαλλήλους της δ/νσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, να αρνηθούν τη λειτουργία του εν λόγω στάβλου; Απ' την άλλη βγήκε νόμος που ενημερώνει το ν. 4056/12, τη φετινή χρονιά (Ν.4235/14, αρθ. 43), μετά δηλαδή από το νόμο 4178/13 και δεν αναφέρει τίποτα για τους στάβλους που τακτοποιούνται. Αυτό με ανησυχεί, γιατί όπως είπα και πριν δεν θέλω να πληρώσει ο άνθρωπος και μετά να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το στάβλο.
 3. @KOKARADI Καλημέρα, αναφέρω ότι έχει κεραμοσκεπή γιατί πιστεύω ότι δεν μπορεί να ενταχθεί στα πρόχειρα καταλύματα εξαιτίας της.
 4. Καλησπέρα, εγώ θα ήθελα να ρωτήσω στην περίπτωση που ο υπό τακτοποίηση στάβλος δεν πληροί τις προδιαγραφές των πρόχειρων καταλυμάτων, καθώς διαθέτει κεραμοσκεπή, αλλά απ' την άλλη δεν πληροί ούτε κατά διάνυα τις προδιαγραφές των σύγχρονων στάβλων, μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας κτηνοτροφικής εγκατάστασης; Ρωτώ γιατί ο πελάτης μου θέλει να μπει σε πρόγραμμα ενίσχυσης και στην περίπτωση που δεν μπορέσει στην πορεία να πάει άδεια λειτουργίας δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον τακτοποιήσει. Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να βρω κάποια σχετική διευκρίνηση, οπότε αν ξέρει κάποιος θα βοηθούσε πάρα πολύ. Ευχαριστώ.
 5. @spy1551 1. Η σκάλα ανόδου δεν αφαιρείται, σύμφωνα με το τεύχος των τεχνικών οδηγιών για την ερμηνεία του ΝΟΚ (παρ. 28 (σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ. 6ιδ) -σελ 4) "Στο μέγιστο επιτρεπόμενο εμβαδόν του εσωτερικού εξώστη συνυπολογίζεται και η κλίμακα ανόδου σε αυτόν." 2. Από ότι έχω καταλάβει αν ξεπερνάει το 10% μετράει όλο πλέον στη δόμηση. Δεν είμαι 100% σίγουρη όμως.
 6. Ευχαριστώ ρε Σταύρο! Άντε να δούμε.... Μου άρεσε αυτό που είπες για τους ελεγκτές... Άντε μπας και προχωρήσει καθόλου αυτή η υπόθεση. Όποιος τολμήσει να μου ξαναπεί ότι πλέον βγαίνουν άδειες express, θα τον κάψω ζωντανό!!!
 7. @stavrosa Γεια σου Σταύρο!!! Τα είδες τα χαΐρια μου!!! Δε λέω να ξεμπλέξω με τίποτα!!! Παλεύω ακόμα την ίδια άδεια.... Θα πάω Δευτέρα πάλι από εκεί και θα προσπαθήσω να μιλήσω με τον προϊστάμενο μήπως και ξέρει κάτι παραπάνω.
 8. @kan62 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Και εγώ αυτό είχα καταλάβει, διαφορετικά θα γινόταν διευκρίνηση ότι η απαλλαγή από το ΣΔ αφορά μόνο σε βοηθητικούς χώρους. Τις τα είπα όλα αυτά, αλλά εξακολουθεί να είναι διστακτική. Μου είπε πως θα κάνει ερώτημα στο υπουργείο, απλά δεν θέλω να καθυστερήσω άλλο (έχω ήδη περάσει ΣΑ καθώς το υφιστάμενο ισόγειο είναι προ του '55 και 3 αρχαιολογίες, γιατί παρότι είναι μικρότερο των 100 ετών, δεν είχα αποδείξεις για αυτό) και έχω κουραστεί πια, μακάρι να βρεθεί άκρη.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.