Jump to content

ted78

Core Members
 • Posts

  1,652
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

ted78 last won the day on April 17 2020

ted78 had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ωραιόκαστρο
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

33,640 profile views

ted78's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

626

Reputation

 1. Για τους μηχανικούς προαπαιτούμενο είναι να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος. Δεν χρειάζεται να έχεις ανοιχτά βιβλία στην εφορία.
 2. Ο νόμος καθορίζει ποιες υπερβάσεις εμποδίζουν τη μεταβιβασιμότητα ακινήτου (κάλυψη, δόμηση, όγκος, χρήση), εφόσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις μπορούσε να εκδοθεί βεβαίωση για μεταβίβαση, αλλά λοιπές αυθαιρεσίες ή και βλάβες στο ακίνητο θα πρέπει να έρθουν στη γνώση του αγοραστή, προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την αγορά ως έχει ή αν θα απαιτούσε τη διόρθωσή τους. Η απόκρυψή τους σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την ισχύ της βεβαίωσης, αλλά δεν είναι και έντιμη πρακτική. Γι' αυτό πάντα πριν την αγορά ενός ακινήτου θα πρέπει να γίνεται και τεχνικός έλεγχος από μηχανικό εμπιστοσύνης του αγοραστή, με την ανάλογη αμοιβή.
 3. Τυπικά είναι καλυμμένος ο μηχανικός, η γνώμη όμως είναι ότι ο αγοραστής θα έπρεπε να είναι ενήμερος για τα ελαττώματα του ακινήτου πριν την αγορά. Σκέψου το σαν να αγοράζεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, μπορεί να φαίνεται εντάξει, αλλά θα πρέπει να ξέρεις αν έχει τρακάρει κι έχει επιδιορθωθεί.
 4. Δηλαδή στην ταυτότητα κτιρίου τι σχέδια θα ανεβάσει; Πρέπει να αποτυπώνουν την υπάρχουσα κατάσταση και τα ανοίγματα σωστά, άρα να γίνει και η τακτοποίηση όλων των διαφοροποιήσεων άσχετα από επιφάνεια, όγκο, ύψος κ.λ.π. Πες τους να τα διορθώσουν και το αγοράζεις μετά. Το ακίνητο αν και τυπικά μεταβιβάσιμο έχει ελαττώματα.
 5. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει πρόβλημα ο τίτλος ιδιοκτησίας. Η διόρθωση πρέπει να γίνει στην καταχώρηση του κτηματολογίου και να απαλειφθεί η ύπαρξη κτίσματος. Μετά διάβασα και τα υπόλοιπα. Για το δεύτερο σκέλος, αδυναμία υλοποίησης του 2ου ορόφου λόγω των όρων δόμησης, θεωρητικά μπορεί να γίνει αλλαγή στον τίτλο ιδιοκτησίας, πρακτικά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο, γιατί θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία των συνιδιοκτητών και ίσως αποζημίωση του ιδιοκτήτη της οριζόντιας ιδιοκτησίας του 2ου ορόφου.
 6. Αν ισχύει ο ξυλότυπος, ένα είναι βέβαιο, ότι χρειάζεται στήριξη η πλάκα, αφού στο συγκεκριμένο σημείο τα σίδερα είναι κάτω. Ο μηχανικός σας θα σας δώσει τη βέλτιστη λύση στήριξης, ανάλογα με το τι έχει ήδη υλοποιηθεί.
 7. Μήπως από την αδιάνοικτη / υποτιθέμενη οδό περνάνε κοινωφελή δίκτυα;
 8. Όχι, στην πραγματικότητα με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζει ότι έχετε κυριότητα στο ακίνητο, οπότε δεν μπορεί να επικαλεστεί χρησικτησία. Το αν μπορεί να αποκοπεί τμήμα του αγροτεμαχίου, όσο αναλογεί στο ιδανικό σας μερίδιο, εξαρτάται από το μέγεθος, το σχήμα τις προσόψεις και πολεοδομικούς περιορισμούς. Για τα παραπάνω θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μηχανικό της εμπιστοσύνης σας, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αποφανθεί.
 9. Σε αυτή την περίπτωση (οικοδομική άδεια για εταιρεία) δεν γίνεται παρακράτηση φόρου 20% αλλά γίνεται προκαταβολή φόρου με συντελεστή 10%, σωστά;
 10. Ναι αν είναι ιδιαίτερης σπουδαιότητας έργο μπορεί να ζητηθεί και από ιδιώτη.
 11. Ναι, από εκεί μπαίνω πια, αλλά το portal του Δήμου είχε πολύ περισσότερη πληροφορία. Κρίμα τέτοιο εργαλείο να μένει ανενεργό.
 12. Ευχαριστώ Sakis! Μα καλά, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να το φτιάξει;
 13. Εδώ και αρκετό καιρό δεν μου φορτώνει η σελίδα του gis.thessaloniki, ξέρει κανένας τι γίνεται;
 14. Πάντως σίγουρα περισσότερα απ' όσα δίνουν οι τράπεζες. Αν θες να έχεις μια βάση υπολογισμού.
 15. Καλημέρα, μια σύντομη ερώτηση. Σε εκτός σχεδίου περιοχή, η στέγη κατοικίας κατασκευάστηκε με εσωτερικό ύψος στον κορφιά 2,80 μ. Υπάρχουν κάθετα ανοίγματα, χωρίς όμως υπερύψωση της στέγης στα άκρα - περίγραμμα του κτιρίου. Ο χώρος είναι επισκέψιμος μέσω καταπακτής με πτυσσόμενη σκάλα. Η τακτοποίηση γίνεται εμβαδομετρικά, με μειωτικό συντελεστή ή με αναλυτικό προϋπολογισμό;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.