Μετάβαση στο περιεχόμενο

ted78

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.697
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    8

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ωραιόκαστρο
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

34.902 profile views

ted78's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

643

Φήμη στην κοινότητα

  1. @mikegad Το winrar λειτουργεί κανονικά είτε το αγοράσεις, είτε όχι. Με την αγορά, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να σταματάει το μήνυμα για να το αγοράσεις. Αυτό τουλάχιστον γινόταν παλιά. Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ το 7-zip, που είναι freeware και δεν ασχολήθηκα ξανά με άλλο πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων.
  2. Αν και είναι περισσότερο νομικό το θέμα, αν δεν καλύπτεται από μια παραχώρηση χρήσης έναντι κάποιου συμβολικού μισθώματος, λογικά μια δωρεά ποσοστού ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας θα έλυνε το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα να ρωτήσετε έναν νομικό.
  3. Και κάνεις τον σταυρό σου να μην είναι το xml από την προηγούμενη έκδοση του ΤΕΕ - ΚΕΝΑΚ.
  4. Επειδή το έψαχνα σήμερα με το γραφείο μου, αν δεν γίνουν άλλες παρεμβάσεις πέραν από αυτές που καλύπτει το πρόγραμμα, τότε πρέπει να βρεις το παλιό ΠΕΑ. Αλλιώς, βάζεις ότι θα κάνεις και κάτι άλλο και βγάζεις νέο. Άκυρο, αυτό είναι καινούριο. Εμείς βλέπαμε το "Αλλάζω συσκευή - Εξοικονομώ"
  5. Μάλλον μετά από 12 χρόνια θα έχει καταλάβει τι παίζει.
  6. Έχω την εντύπωση ότι αφού έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός, μπορεί να γίνει αποπεράτωση, με έκδοση νέας άδειας, ωστόσο σίγουρα θα πρέπει να πληρωθεί τμήμα της εισφοράς σε χρήμα. Δεν έχω πρόχειρο τον νόμο τώρα, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι γίνεται.
  7. Αυτά καθορίζονται από τον κανονισμό πολυκατοικίας. Ό,τι αναφέρεται εκεί, ισχύει για τον υπολογισμό δαπανών. Της ΔΕΗ ποια γραμμή είναι, στον πίνακα χιλιοστών? Για παράδειγμα, για τον ανελκυστήρα υπάρχει ξεχωριστή στήλη και φαίνεται η αναλογία που αντιστοιχεί σε κάθε ιδιοκτησία. Αυτή η στήλη θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί, που αφορά τον ανελκυστήρα.
  8. Αφού εγκρίθηκε με όλα τα ΑΤΑΚ, τότε μίλησε με την τράπεζα, εξήγησε ότι προ της εκταμίευσης θα τους φέρεις τίτλο ιδιοκτησίας, στον οποίο θα έχουν καταργηθεί οι οριζόντιες και αντίστοιχα ο εκτιμητής της τράπεζας μπορεί να το εκτιμήσει ως να ήταν αυτοτελής ιδιοκτησία με την επιφύλαξη ότι θα πρέπει να προσκομιστεί ο νέος τίτλος ιδιοκτησίας προ της εκταμίευσης και να ελεγχθεί από αυτόν.
  9. Η κατάργηση της σύστασης μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με το συμβόλαιο αγοράς, ωστόσο το βασικό ζήτημα με το πρόγραμμα "Το Σπίτι μου" είναι ότι πρέπει να δηλώσεις το ΑΤΑΚ του ακινήτου. Στην περίπτωσή σου, πόσα ΑΤΑΚ υπάρχουν και ποιο δήλωσες; Ως προς τον αριθμό των εκτιμήσεων, (μάλλον συνεργάζεσαι με την Εθνική;) υπάρχει δυνατότητα να γίνει μία εκτίμηση για το ακίνητο ως έχει υλοποιημένο, με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευτείς για την κατάργηση της σύστασης με την αγορά του ακινήτου και ο εκτιμητής μπορεί να κάνει την ανάλογη παραδοχή στην εκτίμησή του.
  10. Πιθανολογώ ότι η σύσταση έγινε με την προοπτική κατεδάφισης της μονοκατοικίας και κατασκευής νέου κτιρίου με διαμερίσματα. Αν κατάλαβα καλά, ο joshua θέλει να αγοράσει όλο το ακίνητο (οικόπεδο και μονοκατοικία), αλλά εντός του οικοπέδου έχουν συσταθεί 5 οριζόντιες, μη υλοποιημένες ιδιοκτησίες.
  11. Καλημέρα, είναι μπερδεμένο το ιδιοκτησιακό, όπως τα περιγράφεις. Αν και κάθε τράπεζα το αντιμετωπίζει διαφορετικά ως προς το πλήθος των εκτιμήσεων, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες (έστω και μελλοντικές), οπότε αυτές αγοράζεις με το οικόπεδο και όχι απλώς μια μονοκατοικία. Μόνη λύση που βλέπω είναι η κατάργηση της σύστασης.
  12. Καλημέρα, νομίζω ότι η περιγραφή που κάνεις στην αρχή συνάδελφε δεν είναι ακριβής. Αν όντως έχει μπει το σπίτι 1 μέτρο μέσα στον δρόμο, τότε συνολικά έχει μετακινηθεί πολλά μέτρα από τη θέση του και όχι μόνο ένα. Μήπως ο δρόμος που αναφέρεις είναι παλιά ιδιωτική οδός, δηλαδή τμήμα του αγροτεμαχίου του γείτονα και όχι δρόμος διανομής;
  13. Βασίλη, δε νομίζω ότι κάποιος νοήμων άνθρωπος θα κάτσει να ασχοληθεί με χιλιοστά. Εδώ μιλάμε για χοντρές παραλείψεις. Μου έτυχε να έχουν "τακτοποιηθεί" χώροι που δεν υπήρχαν, ενώ χώροι που χρειάζονταν τακτοποίηση να έχουν μείνει εκτός και να έχει εκδοθεί και βεβαίωση νομιμότητας. Ευτυχώς δεν είχε γίνει η μεταβίβαση.
  14. Οκ, αν όντως είναι τόσο χάλια η μελέτη συμβουλέυεις τον ιδιοκτήτη να σταματήσουν άμεσα όλες οι εργασίες, όσο κι αν γκρινιάζει ο εργολάβος, αφού τίθεται θέμα ασφάλειας της κατασκευής. Δες αν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με τον αρχικό μελετητή ώστε να διορθωθεί η μελέτη, υπάρχει δυνατότητα αναθεώρησης της στατικής μελέτης, αλλιώς θα πρέπει να προχωρήσεις εσύ στην αναθεώρηση με ταυτόχρονη αλλαγή μηχανικού. Σε κάθε περίπτωση διασφάλισε ότι θα έχεις επίσημο ρόλο και ότι θα διασφαλίσεις την αμοιβή σου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.