Jump to content

ted78

Core Members
 • Content Count

  1,584
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

ted78 last won the day on July 21

ted78 had the most liked content!

Community Reputation

575 Εξαιρετική

About ted78

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ωραιόκαστρο
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

30,246 profile views
 1. Με τις κληρονομιές νομίζω ότι υπάρχει απόφαση του ΣΤΕ ή του Αρείου Πάγου, που για νομικούς λόγους δεν μπορεί να επιβληθεί η βεβαίωση μηχανικού στις αποδοχές κληρονομιάς. Πολύ παλιότερα είχα πέσει απάνω στο κείμενο της απόφασης, αλλά δεν το έχω κρατήσει.
 2. Η λογική πίσω από αυτή τη ρύθμιση είναι να δοθούν κίνητρα να γίνουν νέες κατασκευές, δηλαδή νέες θέσεις εργασίας και όχι να ξεστοκάρουν οι κατασκευαστές. Το πόσο ρεαλιστικό ή δίκαιο είναι, παραμένει ένα ερώτημα. Κατά τη γνώμη μου δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα και φυσικά είναι και άδικο, αλλά όπως λένε, οι συγκεκριμένοι δεν κρατάνε και κανένα σφυροδρέπανο στο χέρι.
 3. Απ' ότι κατάλαβα, δεν επηρεάζονται οι εισφορές της κύριας σύνταξης, αλλά της επικουρικής, για την οποία απαιτείται επανανομοθέτηση.
 4. Σίγουρα είναι αφανής διαρροή; Έχει βρεθεί το πρόβλημα; Σε μένα είχαν να πάρουν μέτρηση πάνω από χρόνο και μου χρέωναν ένα ελάχιστο ποσό, μέχρι που πήραν μέτρηση και με χρέωσαν στις μεγάλες κλίμακες και έγραψαν για δήθεν διαρροή, που ήταν μούφα. Τελικά το μείωσα με υπαγωγή στις χαμηλές κλίμακες, όπως θα έπρεπε να είναι η φυσιολογική κατανάλωση για ένα μέσο νοικοκυριό, και αντίστοιχα μειώθηκε και το ποσό της αποχέτευσης.
 5. Αφού υπάρχει ο τίτλος από το 1934, δεν τίθεται θέμα ως προς τον χρόνο δημιουργίας και ο τρόπος που θα αποκτηθεί το οικόπεδο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν τον επηρεάζει.
 6. Ελπίζω να μπορέσουν να το δουν κι όσοι δεν έχουν twitter. Ήχος απαραίτητος, για να ακούσετε τη δύναμη της ελληνικής γλώσσας!
 7. Ήρθε και σε μένα το ενημερωτικό. Απ' ότι κατάλαβα είναι ο λογαριασμός, που είναι συνδεδεμένο το pos.
 8. Μηχανήματα του διαόλου!
 9. Προσωπικά είχα εμπλακεί σε μία παρόμοια περίπτωση, προ δεκαετίας περίπου, με δουλεία βόθρου, που πέρασε σε συμβόλαια, σε εντός σχεδίου περιοχή, σε οικόπεδο με εξαντλημένο Σ.Δ. Συνήθως για 7 - 10 πόντους κανείς δεν κάνει μεγάλο θέμα και το λύνουν προφορικά ή με ιδιωτικό συμφωνητικό. Δεν προχωράν σε πιο επίσημη καταγραφή, κακώς κατά τη γνώμη μου.
 10. Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω και ομολογώ ότι δεν μπορώ να το καταλάβω. Τεσπά δεν έχει και τόσο σημασία. Μπορεί να γίνει ανοικοδόμηση σε ξένο οικόπεδο από τρίτο και με έξοδα τρίτου. Για παράδειγμα αν κάποιος νοικιάζει ένα οικόπεδο, μπορεί με την άδεια του ιδιοκτήτη να χτίσει. Κάλλιστα δηλαδή, θα μπορούσε να νοικιάσει επ' αόριστον αυτή την εδαφική λωρίδα και να κατασκευάσει τη θερμοπρόσοψη. Ούτε μεταβίβαση απαιτείται, ούτε τίποτα άλλο. Το βασικό που καταλαβαίνω είναι ότι πολλοί θεωρείτε αδιανόητο κάποιος να επιτρέψει στον γείτονά του να κάνει μία τέτοια μικροπαρέμβαση στο οικόπεδό του. Στις μικρές κοινωνίες είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο.
 11. Από πού προκύπτει ότι δε θα μπορεί να χτίσει για 15 - 20 - 100 χρόνια λόγω της θερμοπρόσοψης;
 12. Το άρθρο 9 του ΝΟΚ δεν καταργεί τις άλλες δουλείες σε κάθε περίπτωση. Λέει το απλό, ότι δεν πρέπει να περιορίζεται η δυνατότητα ανέγερσης ή επέκτασης κτιρίων και εγκαταστάσεων, με μόνη εξαίρεση τη δουλεία διόδου. Όταν λοιπόν δεν προκύπτει από πουθενά περιορισμός της δυνατότητας ανέγερσης ή επέκτασης, από πού προκύπτει η απαγόρευση σύστασης δουλείας με άλλο περιεχόμενο; Επίσης, ο Α.Κ. δεν θέτει κάποιον περιορισμό στο περιεχόμενο που μπορεί να έχει μία σύσταση δουλείας και αναφέρει ότι μπορεί να συσταθεί με δικαιοπραξία. Εξάλλου μου φαίνεται παράδοξο, π.χ. ένα δικαστήριο να μπορεί να επιβάλει δουλεία φωτισμού ή αερισμού, ακόμα κι αν περιορίζεται η δυνατότητα ανέγερσης, ενώ δε μπορείς να συναινέσεις στην ανέγερση μιας θερμοπρόσοψης πάχους 10 εκ, η οποία στην τελική σε καμία περίπτωση δεν περιορίζει τις δυνατότητες αξιοποίησης του οικοπέδου σου.
 13. Καλησπέρα. Επέστρεψα μετά από ολιγοήμερες διακοπές. Προσωπικά εξετάζω το θέμα γενικότερα και όχι μόνο του συγκεκριμένου. Δηλαδή τι θα γινόταν αν και τα δύο μέρη είχαν θετική διάθεση και κατά τη γνώμη μου τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λέτε. Το έβδομο κεφάλαιο του Αστικού Κώδικα τα λέει αναλυτικά. https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/437467/p.d.-456-1984#ΚΕΦΑΛΑΙΟ_ΕΒΔΟΜΟ|480348
 14. Γι' αυτό πρέπει να γίνει συμβόλαιο με δυνατότητα διάλυσης της δουλείας και για συγκεκριμένο λόγο. Σε περιπτώσεις καλής γειτονίας, νομίζω είναι το πιο ξεκάθαρο και καλύπτει σε κάθε περίπτωση αυτόν που κάνει την παραχώρηση, αφού δεν χάνει ούτε την κυριότητα του πράγματος, ούτε τη δυνατότητα πλήρους εκμετάλλευσης. Στο συμβόλαιο μπορούν να προβλεφθούν όλοι οι λόγοι διάλυσης της δουλείας, ακόμη και καταχρηστικές ενέργειες του οφελούμενου.
 15. Προφανώς δεν μπορεί να επιβληθεί τέτοια δουλεία, ωστόσο τεχνικά δεν εμποδίζει την πλήρη αξιοποίηση του οικοπέδου και μπορεί να διαλυθεί εφόσον ο οικοπεδούχος θελήσει να χτίσει πχ στο όριο. Οπότε υπό την προϋπόθεση της συναίνεσης δεν είναι απαγορευτική. Άλλωστε ο μόνος λόγος κατασκευής της εξωτερικής θερμομόνωσης είναι η επαφή του όμορου με τον αέρα. Εάν ο οικοπεδούχος θελήσει να χτίσει μελλοντικά στο όριο, παύει και ο λόγος ύπαρξης της δουλείας. Βέβαια αν ο οικοπεδούχος δεν θέλει να κάνει καμία παραχώρηση, κανείς δεν μπορεί να τον υποχρεώσει.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.