Jump to content

ted78

Core Members
 • Posts

  1,646
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

ted78 last won the day on April 17 2020

ted78 had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ωραιόκαστρο
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

33,236 profile views

ted78's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

623

Reputation

 1. Αν ισχύει ο ξυλότυπος, ένα είναι βέβαιο, ότι χρειάζεται στήριξη η πλάκα, αφού στο συγκεκριμένο σημείο τα σίδερα είναι κάτω. Ο μηχανικός σας θα σας δώσει τη βέλτιστη λύση στήριξης, ανάλογα με το τι έχει ήδη υλοποιηθεί.
 2. Μήπως από την αδιάνοικτη / υποτιθέμενη οδό περνάνε κοινωφελή δίκτυα;
 3. Όχι, στην πραγματικότητα με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζει ότι έχετε κυριότητα στο ακίνητο, οπότε δεν μπορεί να επικαλεστεί χρησικτησία. Το αν μπορεί να αποκοπεί τμήμα του αγροτεμαχίου, όσο αναλογεί στο ιδανικό σας μερίδιο, εξαρτάται από το μέγεθος, το σχήμα τις προσόψεις και πολεοδομικούς περιορισμούς. Για τα παραπάνω θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μηχανικό της εμπιστοσύνης σας, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αποφανθεί.
 4. Σε αυτή την περίπτωση (οικοδομική άδεια για εταιρεία) δεν γίνεται παρακράτηση φόρου 20% αλλά γίνεται προκαταβολή φόρου με συντελεστή 10%, σωστά;
 5. Ναι αν είναι ιδιαίτερης σπουδαιότητας έργο μπορεί να ζητηθεί και από ιδιώτη.
 6. Ναι, από εκεί μπαίνω πια, αλλά το portal του Δήμου είχε πολύ περισσότερη πληροφορία. Κρίμα τέτοιο εργαλείο να μένει ανενεργό.
 7. Ευχαριστώ Sakis! Μα καλά, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να το φτιάξει;
 8. Εδώ και αρκετό καιρό δεν μου φορτώνει η σελίδα του gis.thessaloniki, ξέρει κανένας τι γίνεται;
 9. Πάντως σίγουρα περισσότερα απ' όσα δίνουν οι τράπεζες. Αν θες να έχεις μια βάση υπολογισμού.
 10. Καλημέρα, μια σύντομη ερώτηση. Σε εκτός σχεδίου περιοχή, η στέγη κατοικίας κατασκευάστηκε με εσωτερικό ύψος στον κορφιά 2,80 μ. Υπάρχουν κάθετα ανοίγματα, χωρίς όμως υπερύψωση της στέγης στα άκρα - περίγραμμα του κτιρίου. Ο χώρος είναι επισκέψιμος μέσω καταπακτής με πτυσσόμενη σκάλα. Η τακτοποίηση γίνεται εμβαδομετρικά, με μειωτικό συντελεστή ή με αναλυτικό προϋπολογισμό;
 11. Σε σύστημα base - rover χρησιμοποιείς UHF, για απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους. Δεν χρειάζεται σύνδεση στο internet.
 12. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η δωρεά προς τον δήμο σίγουρα θα δίνει μια έκπτωση στον φόρο εισοδήματος του ιδιοκτήτη, αλλά επιπλέον, θα μπορούσε να ζητήσει ανταλλαγή με ίσης αξίας οικόπεδο του δήμου, που θα ήταν καθαρό, χωρίς να χρειάζονται όλες αυτές οι χρονοβόρες διαδικασίες.
 13. Για να έχουμε μια εικόνα, πόσο το τετραγωνικό πάνε τα οικόπεδα στην περιοχή; Και επιπλέον, ποιος είναι ο σδ;
 14. Χωρίς να έχουμε δει τις πλήρεις δυνατότητες αυτού του προγράμματος, θα μπορούσε κάλλιστα στον ίδιο υπολογιστή να ανοίγει 4 - 5 tabs στον browser και να κάνει ας πούμε 5 αιτήσεις ταυτόχρονα. Πιθανολογώ ότι κάποιοι συνάδελφοι και εδώ μέσα γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, αλλά δεν θέλουν να δώσουν πολλές πληροφορίες και εμμένουν σε άστοχες απλοποιήσεις.
 15. Καλή χρονιά! Θα γίνει και επεισόδιο στο Netflix; 🙂 Υπάρχει ενότητα ιδιωτών στο forum, μπορείτε εκεί να κάνετε το ερώτημά σας είτε σε υπάρχον θέμα ή ανοίγοντας καινούριο. Εδώ είναι ψιλοάσχετο και θα χαθεί.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.