Jump to content

ted78

Core Members
 • Content Count

  1,557
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

ted78 last won the day on April 30

ted78 had the most liked content!

Community Reputation

557 Εξαιρετική

About ted78

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ωραιόκαστρο
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

28,785 profile views
 1. Εφόσον, το κόβει αναγνωρισμένη κοινοτική οδός έχει επέλθει κατάτμηση. Ωστόσο, δεν έχει γίνει απαλλοτρίωση της έκτασης; Δεν έχει αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης; Θα πρέπει να αποσαφηνίσεις τα παραπάνω ερωτήματα.
 2. Στο συγκεκριμένο φύλλο είναι από τις αντικειμενικές του ΥΠΟΙΚ. Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα να ορίσει ο καθένας δικό του σύστημα αλλάζοντας τους συντελεστές στον πίνακα αναγωγής. Για παράδειγμα να το κάνει 2% ανά 1 μονάδα ή όσο πιστεύει ότι χρειάζεται. Οι υπολογισμοί θα γίνονται αυτόματα στη σωστή κλίμακα. Απλά αυτό που πρέπει να έχει κάποιος στο μυαλό του είναι οι μεγαλύτερες τιμές να σημαίνουν υψηλότερη εμπορικότητα.
 3. Το έχω στο μυαλό μου για ένα φύλλο υπολογισμού με την υπολειμματική, αλλά δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να ασχοληθώ. Βέβαια, αν κάποιος συνάδελφος έχει έτοιμο κάποιο προσχέδιο ή μία βάση να ξεκινήσουμε, ίσως να μπορούσε όποιος θέλει να συμβάλλει, ώστε να φτιαχτεί κάτι. Προσωπικά σίγουρα θα βοηθήσω, όσο βέβαια το επιτρέπει ο χρόνος μου.
 4. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Ανεβάσαμε νεότερη έκδοση στα downloads γιατί στην προηγούμενη υπήρχαν κάποια προβλήματα. Αναλυτικά για τις αλλαγές που έγιναν μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο. https://www.michanikos.gr/files/file/1618-φύλλο-υπολογισμού-αγοραίας-μισθωτικής-αξίας-καταστήματος/ Επίσης αντικαταστάθηκε το αρχείο στο προηγούμενο post. Όσοι έχουν κατεβάσει την προηγούμενη έκδοση, ας κάνουν έναν κόπο να κατεβάσουν το διορθωμένο αρχείο. Ως προς τα αυθαίρετα, προσωπικά τα αντιμετωπίζω ανάλογα με την περίπτωση. Συνήθως, εάν τακτοποιούνται τότε υπολογίζω την αξία τους, με μειωτικό συντελεστή και αφαιρώ το πρόστιμο τακτοποίησης. Αν δεν τακτοποιούνται, τότε δεν λαμβάνω υπόψη την αξία τους και αφαιρώ από την Αγοραία Αξία το κόστος κατεδάφισης ή των εργασιών, που απαιτούνται, για να επανέλθει το ακίνητο στη νόμιμη μορφή. Βέβαια, πάντα μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις, αλλά αυτό το εξετάζω κατά περίπτωση.
 5. Αν είναι λίγες οι στάσεις, μπορείς να το κάνεις και μόνος σου με το εικονίδιο που δείχνει ένα βελάκι να χωρίζει στα δύο. Αν είναι πάρα πολλές τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια διαδικτυακή εφαρμογή, που κάνει routeplanning. Μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί να το κάνω και δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα.
 6. Ανέβηκε στα downloads νεότερη έκδοση του φύλλου υπολογισμού αγοραίας αξίας καταστήματος με περισσότερες δυνατότητες και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του συναδέλφου @analysis. Επισυνάπτω το νεότερο αρχείο και εδώ. Αγοραία και Μισθωτική Αξία Καταστήματος v3.3.1.xlsx edit: Ανέβηκε Διορθωμένο Αρχείο γιατί το προηγούμενο είχε προβλήματα.
 7. Νομίζω ότι όλη αυτή η τάση μας δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι δεν υπάρχει πλέον πολιτικό περιεχόμενο, αλλά μόνο επικοινωνία. Αν σκεφτείς ότι για να νομοθετηθεί κάτι πρέπει να πάρεις άδεια από ψηλά..., ε δεν χρειάζεται ο άλλος να είναι και καμιά πολιτική προσωπικότητα με βάθος πολιτικής σκέψης.
 8. Φίλε μου, το έγραψα επειδή φαίνεται σαν επιλογή στη δημοσκόπηση. Ό,τι και να συμβαίνει στα εσωτερικά της ΔΗΜΑΡ, δε νομίζω ότι έχει κανέναν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο.
 9. Και η ΔΗΜΑΡ, νομίζω κατεβαίνει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτόνομα.
 10. Οι διοικητικές πράξεις εγκρίνονται και εκδίδονται από τη δημόσια διοίκηση και κρατικούς λειτουργούς. Το ΠΕΑ δεν έχει καμία σχέση με διοικητική πράξη.
 11. Ε, καλά δε θα είναι και η πρώτη φορά.
 12. Φτιάξε καλύτερα μια καινούρια. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει περιθώριο ενός μήνα +, όποιος θελήσει να συμμετάσχει θα το κάνει.
 13. Κακώς πελάγωσες. Απ' ότι καταλαβαίνω, από τα γραφόμενά σας, φαίνεται να έχετε ακολουθήσει τη σωστή διαδικασία. Μιλήστε με τον μηχανικό σας και θα σας προμηθεύσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
 14. Εξαρτάται πόσο χαρντκοράς DIY είσαι. Αν θες κάθε στάδιο να περάσει από τα χέρια σου τότε δε συμβιβάζεσαι με τα έτοιμα. Για παράδειγμα, για το μείγμα του κονιάματος θα μπορούσε να ανατρέξει στα τεχνικά φυλλάδια των έτοιμων υλικών και να προσπαθήσει να τα αναπαράξει.
 15. Γενικά στο κονίαμα για φούρνους, τζάκια κλπ, πρέπει να μπαίνουν χαλαζιακά αδρανή, όχι κοινή άμμος, γιατί έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Υπάρχουν έτοιμα μίγματα στο εμπόριο για αυτή τη δουλειά, που έχουν μελετημένες αναλογίες τσιμέντου και αδρανών.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.