Jump to content

spafent

Core Members
 • Posts

  348
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

spafent last won the day on July 2 2019

spafent had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

spafent's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

99

Reputation

 1. Άρθρο 11 - Συντελεστής δόμησης / 6. Στο σ.δ. δεν προσμετρώνται : ιθ.(Αλλαγές με τον ν.4819/21 (ΦΕΚ 129Α/2021) Η επιφάνεια της θερμομόνωσης ή και του θερμομονωτικού στοιχείου πλήρωσης, όπως θερμομονωτικά λιθοσώματα και λοιπά θερμομονωτικά στοιχεία (όπως, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, κουφώματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων [ΚΕΝΑΚ] ή και θερμομονωτικά πανέλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ), στο σύνολό της, οι επενδύσεις του κτιρίου, όπως διακοσμητική λιθοδομή, μεταλλικές και ξύλινες επενδύσεις, μαρμαρόπλακες και λοιπές επενδύσεις, πάχους έως είκοσι (20) εκατοστά πέραν της θερμομόνωσης και τα επιχρίσματα. Τα παραπάνω δύνανται να βρίσκονται εντός των πλαγίων αποστάσεων Δ ή δ και εκτός της οικοδομικής γραμμής. Όταν η οικοδομική γραμμή ταυτίζεται με την ρυμοτομική, τα παραπάνω κατασκευάζονται σε ύψος τριών (3) τουλάχιστον μέτρων από την οριστική στάθμη του πεζοδρομίου ή την οριστική στάθμη του παραχωρημένου χώρου.
 2. Παράταση αδειών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024 Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας». Μεταξύ των προτεινόμενων διατάξεων, έχουν συμπεριληφθεί και ρυθμίσεις που αφορούν στην παράταση ισχύος οικοδομικών αδειών και την παράταση προθεσμίας εκσυγχρονισμού και κτιριακής επέκτασης κτιρίων και εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 46 παρατείνονται, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024, οι οικοδομικές άδειες, άδειες δόμησης ή αναθεωρήσεις που εκδόθηκαν βάσει των παρ. 5 και 6 του άρθρου 50 του ν. 4495/2017, καθώς και όσες εκδόθηκαν έως την 30ή Δεκεμβρίου 2020.
 3. Άρθρο 29 Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών 1. Οικοδομική άδεια απαιτείται για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας δόμησης, η οποία δεν εμπίπτει στις εργασίες δόμησης μικρής κλίμακας και αφορά ιδίως : ............... γ) εκσκαφές ή επιχώσεις μεγαλύτερες του συν/πλην 0,80 μέτρα, καθώς και επιστρώσεις, διαμορφώσεις οικοπέδων και γηπέδων με σκοπό τη δόμηση,
 4. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2 ΑΔΑ: 6ΧΞΘ4653Π8-ΜΕΙ (ΣΕΛ.17) ιβιβ) Διευκρινίζεται ότι το εδάφιο αυτό αφορά αποκλειστικά και μόνο ισόγειες, αυτοτελείς αποθήκες και όχι άλλους βοηθητικούς χώρους που εξυπηρετούν το κτίριο (π.χ λεβητοστάσια, κλειστές θέσεις στάθμευσης, κ.ά). Επίσης, υπάγονται και περισσότερες της μιας ανεξάρτητες αποθήκες, εφ’ όσον η συνολική επιφάνειά τους δεν υπερβαίνει τα 15 τ.μ., τηρουμένων των λοιπών προϋποθέσεων.
 5. https://www.taxheaven.gr/news/58260/akioe-synanthsh-oee-me-stelexh-ths-aade-gia-to-my-data-ti-syzhthohke-gia-tis-myf-2021
 6. ΣΤΗΝ Ε/Α 7 της ααδε για τους δικηγόρους το αναφέρει.... βλέπε συν/νο. 7. Είναι υποχρεωτική η εφαρμογή προγράμματος ηλεκτρονικής τιμολόγησης ή επιτρέπεται και η έκδοση χειρόγραφων τιμολογίων και ΑΠΥ; Απάντηση: Σύμφωνα με την Α. 1138/2020, όπως ισχύει, η ηλεκτρονική τιμολόγηση δεν είναι υποχρεωτική. Οι επιχειρήσεις, που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, όπως οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, και το προηγούμενο φορολογικό έτος είτε έχουν εκδώσει έως 50 τιμολόγια (συναλλαγές με επιχειρήσεις), είτε έχουν ακαθάριστα έσοδα έως 50.000€, μπορούν να εκδίδουν τα παραστατικά τους χειρόγραφα και να τα καταχωρίζουν στη συνέχεια στην Ειδική Φόρμα Καταχώρισης τις ΑΑΔΕ, που αποτελεί το 3ο κανάλι διαβίβασης δεδομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA. Οι επιχειρήσεις, που τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα και το προηγούμενο φορολογικό έτος έχουν εκδώσει έως 50 τιμολόγια (συναλλαγές με επιχειρήσεις), ομοίως μπορούν να εκδίδουν τα παραστατικά τους χειρόγραφα και να τα καταχωρίζουν στην Ειδική Φόρμα Καταχώρισης τις ΑΑΔΕ. Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως ορίων, οι επιχειρήσεις προκρίνεται να εκδίδουν τα παραστατικά τους με ηλεκτρονικά μέσα και, ειδικότερα, οι Δικηγόροι δύνανται να χρησιμοποιούν την εφαρμογή timologio, για την οποία έχει αναρτηθεί και ειδικός οδηγός χρήσης. dikigoroi_kai_psifiaki_platforma_mydata_22112021_at.pdf
 7. Μετακόμισε το e-poleodomia η στα θύματα κι αυτό?
 8. ε. Η επιφάνεια έως 25 τ.μ. ανά επίπεδο (όροφο, πατάρι, σοφίτα) και ανά κλιμακοστάσιο σε κάθε αυτοτελή ανεξάρτητη ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των πλατύσκαλων, των διαδρόμων και των χώρων αναμονής ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων. κζ. Η επιφάνεια έως 1,60 Χ 1,90 για πρόβλεψη ή κατασκευή ανελκυστήρα σε κτίρια που δεν υπάρχει απαίτηση κατασκευής ανελκυστήρα, με την προϋπόθεση ότι ο ανελκυστήρας θα ικανοποιεί τουλάχιστον τις προδιαγραφές, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, για άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα (ΕΛΟΤ-ΕΝ 81-70). Δεν προσμετράται στη δόμηση η επιφάνεια φρεατίου 1,60Χ1,90 μ. σε κτίρια, που προορίζεται για κατασκευή ανελκυστήρα για εμποδιζόμενα άτομα, όταν δεν υπάρχει απαίτηση κατασκευής του. Εάν η επιφάνεια αυτή είναι εξ’ αρχής ανοιχτή στο δάπεδο του ορόφου, για λόγους ασφαλείας κατασκευάζεται είτε περιμετρική τοιχοποιία, είτε δάπεδο σε συνέχεια του δαπέδου του ορόφου που μπορεί να αφαιρεθεί όταν χρησιμοποιηθεί το άνοιγμα για το σκοπό αυτό. Εάν η επιφάνεια κατασκευαστεί ενιαία χωρίς φρεάτιο, η στατική μελέτη πρέπει να προβλέπει την ασφαλή καθαίρεση του τμήματος της επιφάνειας που αντιστοιχεί στο μελλοντικό φρεάτιο, όταν αυτό διανοιχτεί.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.