Jump to content

angusmacgyver

Members
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

angusmacgyver last won the day on September 28

angusmacgyver had the most liked content!

Community Reputation

39 Καλή

1 Follower

About angusmacgyver

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πάτρα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

1,057 profile views
 1. To mail που ήρθε λέει ότι σε περίπτωση που δεν έχετε υποβάλλει δήλωση, πρέπει να το κάνετε!
 2. Σπύρο καλημέρα. Θέλω να προτείνω μία πρόσθετη λειτουργία πάνω στην εντολή ZID. Επειδή κάποιες φορές θέλουμε να φτιάξουμε έναν πίνακα συντεταγμένων χωρίς την αναγραφή των μηκών, μόνο με την εντολή ZID και όχι με την εντολή ZPID (βολεύει περισσότερο όταν έχεις πολλά πολύγωνα με μπερδεμένα νούμερα), είναι δυνατόν να προσθέσεις αυτή τη λειτουργία στην επόμενη έκδοση; Ίσως και να βολεύει ακόμη περισσότερο να υπάρχει σαν επιλογή στο πινακάκι που βγαίνει πριν την τοποθέτηση του πίνακα συντεταγμένων. Ευχαριστώ!
 3. Επειδή μου έτυχε και εμένα, και όπως έχω δει σε πολλούς εδώ μέσα, ρωτήσαμε 100 ανθρώπους (στο HelpDesk της Κτηματολόγιο), και παραθέτω τις 3 δημοφιλέστερες απαντήσεις στην εξής ερώτηση: Τι στο 🤬🤬🤬 κάνω στην περίπτωση που "τα περιμετρικά όρια του DGM_PROP_FINAL δεν ταυτίζεται με τα περιμετρικά όρια του PST_KAEΚ" Παρακάτω θα δείτε περιπτώσεις όπου εμφανίζεται το μήνυμα "Τα περιμετρικά όρια των παρακάτω επιπέδων δεν ταυτίζονται με τα περιμετρικά όρια του PST_KAEK" μή ταύτιση του κοινού ορίου δύο πολυγώνων του ίδιου επιπέδου (1η Περίπτωση) στην ύπαρξη διπλού πολυγώνου για το ίδιο γεωτεμάχιο (2η Περίπτωση) μη ταύτιση της συνολικής επιφάνειας που καλύπτουν όλα τα πολύγωνα του PST_KAEK (12) με εκείνη που σχηματίζεται από όλα τα πολύγωνα του DGM_PROP_FINAL (24) (3η Περίπτωση) Kαι για καλύτερη ποιότητα δείτε τα συνημμένα pdf dgm1.pdf dgm2.pdf
 4. Παραθέτω από το βιβλιαράκι των οδηγιών προς τους μηχανικούς (βίβλος)για την ενημέρωση των Κ.Δ. Α. ΕΓΓΡΑΠΤΕΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ Οι γεωμετρικές μεταβολές που επέρχονται στα κτηματολογικά διαγράμματα οφείλονται είτε σε εγγραπτέες πράξεις που καταχωρίζονται στα κτηματολογικά φύλλα σύμφωνα με το άρθρο 12 και το άρθρο 6 παρ.4 του ν.2664/1998, είτε σε διορθώσεις των γεωμετρικών στοιχείων των γεωτεμαχίων, όπως προβλέπονται από τα άρθρα 18,19 και 20 του ίδιου νόμου. Ειδικότερα, γεωμετρικές μεταβολές επέρχονται με την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων που αφορούν σε συνένωση ή κατάτμηση γεωτεμαχίων, σύσταση / τροποποίηση / κατάργηση των χώρων αποκλειστικής χρήσης που ορίζονται κατά τη σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας, σύσταση / τροποποίηση / κατάργηση δουλειών (διόδου, διέλευσης αγωγών - δικτύων κ.λπ.), και σύσταση μεταλλείου (δημιουργία του/των πολυγώνου/ νων του μεταλλείου). Στις προαναφερόμενες περιπτώσεις δεν επέρχεται διόρθωση του περιγράμματος (του ορίου) των γεωτεμαχίων σε σχέση με τη μορφή που αυτά έχουν στα κτηματολογικά διαγράμματα. Επομένως ναι, θεωρώ ότι πρέπει να κάνεις ΔΓΜ και μάλιστα να προηγηθεί του τοπογραφικού που θα συνοδεύει την (μετέπειτα) Γονική Παροχή.
 5. Επανέρχομαι με την απάντηση από το HelpDesk για όποιον του τύχει παρόμοια περίπτωση: τις νησίδες τις αντιμετωπίζετε ως εξής: Χρησιμοποιείτε το layer TOPO_PROP μόνο για το εξωτερικό περίγραμμα. Στη συνέχεια περιγράφετε το εξωτερικό όριο του γεωτεμαχίου και το εσωτερικό τμήμα που εξαιρείται με τα layer του υλοποιημένου ορίου ή μη υλοποιημένου (DBOUND_IMPL, DBOUND_UNIMPL), ανάλογα. Στη συνέχεια, στα στοιχεία του πολυγώνου που εμφανίζονται μετά τη θέαση (στάδιο 3), ενημερώστε το εμβαδό που έχει επιστραφεί από το σύστημα με το εμβαδόν του γεωτεμαχίου σας.
 6. Θέμα που σκεφτόμουν βάσει ενός τοπογραφικού που έκανα (και ευτυχώς δεν είναι ακόμα για συμβόλαια). Πως ανεβάζεις Ιδιοκτησία, όπου μέσα της βρίσκεται σαν όαση μία έτερη-ξένη ιδιοκτησία; Έχει συμβεί σε κανέναν? Μία σκέψη που έκανα είναι να συνεχίσω την polyline TOPO_PROP εσωτερικά του γεωτεμαχίου και αφού ολοκληρώσω την εσωτερική όαση, τότε να κλείσω την polyline στο εξωτερικό μέρος με επικάλυψη της γραμμής. Η ιδιοκτησία μάλιστα που μέτρησα έχει 2 ξένες ιδιοκτησίες μέσα της... Θα ήθελα να ακούσω γνώμες...
 7. Ή μπορεί να τα ζητήσει ο τοπικός σύλλογος ΤΕΕ, όπως έχει κάνει ο Σύλλογος Δ. Ελλάδας για Αχαΐα, Ηλεία, και Νησιά.
 8. Θα ανεβάσεις κάθε ένα οικόπεδο ξεχωριστά στο ηλεκτρονικό σύστημα, για να πάρει κάθε ένα το δικό του ΚΗΔ. Σαν τοπογραφικό (για το hard copy) όμως θα κρατήσεις το ενιαίο και θα γράψεις τα 2 ΚΗΔ.
 9. Μπορείς να διαγράψεις ένα δικαίωμα σε μία δήλωση. Στο βήμα 3, αριστερά σε κάθε δικαίωμα έχει ένα μολύβι (επεξεργασία) και ένα βελάκι. Πατάς το βελάκι και σου βγάζει μία δεύτερη στήλη. Σε αυτήν πατάς το μολύβι και εκεί διαγράφεις το δικαίωμα...
 10. Πας κανονικά με τα "κληρονομοχάρτια" (ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης, πιστοποιητικό μη αποποίησης κληρονομιάς, πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.) Εξάλλου γι'αυτό τα ζητάνε, γιατί στοιχειοθετούν το δικαίωμα που έχει, στο ποσοστό που κληρονομεί. Γιατί να πας με χρησικτησία? Είναι ανούσιο.
 11. Τα TEXTS αυτά, είναι MTEXTS και δεν τα δέχεται το σύστημα. Έχω ένα πρόγραμμα που κάνει τους ελέγχους και μου το επισημαίνει...
 12. Το σχέδιο περιέχει την DBOUND_RYM κάτω από το orio_rym.gram . Αλλά το πρόβλημα είναι ότι περιέχει και MTEXTs και γι'αυτό δε νομίζω να περνάει από έλεγχο.
 13. Ψάχνω να βρω το υπόδειγμα αλλά δεν... Ίσως το έχουν παραβλέψει ή μήπως είναι κάτω από κάποιο άλλο layer?
 14. Καλησπέρα. α) Από τη στιγμή που για να δεχτεί το layer σου ζητάει και text της απόφασης, προφανώς περνάμε τις γραμμές οριοθετημένων. β) Δεν έχει σημασία αν έχει συντελεστεί το σχέδιο πόλης. Αν είναι σε ισχύ, θεωρώ ότι πρέπει να μπει. (Έγραψες ορθά 1890 ή είναι αναγραμματισμός?)
 15. Τα πάντα προκύπτουν από το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.