Jump to content

angusmacgyver

Members
 • Posts

  144
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

angusmacgyver last won the day on September 28 2019

angusmacgyver had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πάτρα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

1,811 profile views

angusmacgyver's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

87

Reputation

 1. https://soundis.gr/capri/playlist/ Κοσμοπολίτικη μουσική!
 2. Καλημέρα συνάδελφοι. Πιθανώς να έχετε και εσείς συναντήσει προγράμματα που άλλες φορές θέλουν για υποδιαστολή την τελεία και για χιλιάδα το κενό (όπως το coords) και άλλες φορές το κόμμα και την τελεία αντίστοιχα. Από το να μπαίνουμε κάθε φορά στον πίνακα ελέγχου, στα regional settings και να τρώμε χρόνο να το αλλάζουμε, ξέρετε αν μπορεί να γίνει κάποιου είδους "lisp" ή "widget" στα windows όπου με το πάτημα ενός κουμπιού να αλλάζει κατευθείαν ή έστω αν γνωρίζετε πως μπορούμε να το αναζητήσουμε στο ίντερνετ; Ευχαριστώ!
 3. Αν θες ανέβασε το αρχείο σου (έστω και μετακινημένο) για να δούμε και εμείς που μπορεί να είναι το πρόβλημα.
 4. Εγώ πάντως, μετά και από τόσα χρόνια, προχτές που είχα απορίες με ένα πρόβλημα πάνω στις οδεύσεις, ανέτρεξα στις σημειώσεις της Γεωδαισίας που μας είχαν δώσει οι καθηγητές στο ΕΜΠ και οι οποίες είναι καλύτερες και πληρέστερες από τα περισσότερα βιβλία που κυκλοφορούν.
 5. Σχεδιάζεις με topo_prop, dgm_prop_final, pst_kaek, bound_impl/unimpl και ό,τι άλλο, και τις 2 ιδιοκτησίες (δική σου και πυλώνα) όπως θα έκανες με κάθε ιδιοκτησία σε κάθε άλλη περίπτωση. Απλά στο 3ο βήμα, όταν θα αναγράφει τα εμβαδά, θα διορθώσεις το εμβαδόντης δικής σου ιδιοκτησίας και θα βάλεις το εμβαδόν του εξωτερικού πολυγώνου μείον το εμβαδόν της νησίδας.
 6. Συνήθως αυτοί οι πυλώνες είναι 9x9 ή 10x10. Πρέπει να μιλήσεις και με τον υπεύθυνο του ΑΔΜΗΕ της περιοχής σου, για να σου πει τι μέγεθος είναι και το βαρύκεντρό του. Από εκεί και πέρα μετράς και εσύ στο πεδίο την κάλυψή του. Επίσης, μπορεί να σου στείλει και τα όρια της δουλείας, δίνοντάς σου και το κέντρο του προηγούμενου και του επόμενου πυλώνα, καθώς και το ΦΕΚ που το συνοδεύει. Πρόσεξε γιατί πρόσφατα για πρώτη φορά είδα μεταβλητό πλάτος εναέριας δουλείας σε πυλώνες.
 7. Πρέπει να συνταχθούν 2 διαγράμματα. 1 ΔΓΜ-Εγγραπτέας Πράξης, βάσει του οποίου θα γίνει η συνένωση και θα πάρει το δικό του ΚΗΔ, και 1 τοπογραφικό διάγραμμα με άλλο ΚΗΔ το οποίο θα περιέχει τα κανονικά στοιχεία του ΤΔ (όροι δόμησης, δήλωση μηχανικού κλπ...) και το οποίο θα χρησιμοποιεί από εδώ και εμπρός. Ουσιαστικά το ΔΓΜ είναι η ενέργεια που μεταβάλει μια ιδιοκτησία (και επομένως ένα ΤΔ).
 8. Το ΚΗΔ είναι κωδικός ηλεκτρονικού διαγράμματος. Άρα ουσιαστικά βγαίνει πάνω στο τοπογραφικό. Άρα από τη στιγμή που το τοπογραφικό σου δείχνει μία κατάσταση (άσχετα με το πόσα γεωτεμάχια απεικονίζονται σε αυτό), θα εκδόσεις 1 ΚΗΔ. Αν αλλάξεις κάτι μετά από αυτό στο τοπογραφικό σου, τότε θα εκδόσεις άλλο ΚΗΔ. Ουσιαστικά το ΚΗΔ πάει στο τοπογραφικό και όχι στην ιδιοκτησία. Αυτό δεν το έχουν καταλάβει πολλοί και μπερδεύονται ακόμη με το 1 ΚΗΔ ανά ιδιοκτησία...
 9. Οι τοπολογικοί κανόνες σου ζητάνε τουλ ένα από τα layers 19 έως 24 και λογικά έχεις βάλει το DGM_PROP_FINAL. Βέβαια από την άλλη σου λέει ότι αν έχεις το 19 χρειάζεσαι και το 24 και το αντίστροφο. Όμως σε κάτι παρόμοιο που έκανα, δε μου έβγαλε σφάλμα. Ίσως να έχουν ανανεώσει τους κανόνες, χωρίς να έχουν βγάλει νέα έκδοση οδηγιών. Τώρα αν εσένα σου το ζητάει σώνει και καλά, το σωστότερο που έχεις να κάνεις είναι να το βάλεις ίδιο με το DGM_PROP_FINAL στο ΚΑΕΚ του 1111
 10. Δε μιλάω μόνο για το κτηματολόγιο, αλλά για γενικά όλα τα έγγραφα. Αφού διαθέτουμε τόσα χρόνια Ψ.Υ. ελεγμένη και επιβεβαιωμένη από ένα σωρό Αρχές, γιατί να μην υπάρχει ένα QRcode που να συνοδεύει τα έγγραφά μας, από το να κάνουμε γνήσιο από την αρχή...
 11. Θα ασχοληθείς μόνο με τον πελάτη σου. Δε σε ενδιαφέρει το αν ο άλλος είναι νόμιμος στη "φάτσα" του. Αυτό θα γίνει δικό του πρόβλημα στο μέλλον και θα κληθεί να το λύσει ο δικός του μηχανικός. Εσύ θα φτιάξεις τα DGM_PROP_FINAL όπως πρέπει, θα τον βάλεις να υπογράψει τη δήλωση συναίνεσης και τελείωσες.
 12. Θα τους ήταν τόοοσο δύσκολο να μπορεί να επιβεβαιωθεί και σε έντυπη μορφή με έναν αλφαριθμητικό κωδικό ή ένα QR code? Στα δημόσια έγγραφα πως το κάνουν δηλ?😤
 13. Εγώ πάντως δεν πείραξα καμία ρύθμιση στον acrobat. Έτσι όπως ήταν το άφησα και υπογράφω όπως πριν. Βέβαια, αν υπάρχει θέμα με την υπογραφή σου τελικά αυτό θα στο πει το...ΚΗΔ!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.