Jump to content

angusmacgyver

Members
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

angusmacgyver last won the day on September 28 2019

angusmacgyver had the most liked content!

Community Reputation

49 Καλή

About angusmacgyver

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πάτρα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

1,365 profile views
 1. Αν και λίγο καθυστερημένα, οι συντεταγμένες (πιθανότατα) είναι στο HTRS07 (στο Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς του HEPOS).
 2. Αν πατήσετε το i στον κενό χάρτη της Ανάρτησης, θα δείξει την πληροφορία, αλλά δεν υπάρχουν πουθενά οι γραμμές των πολυγώνων.
 3. Αγαπητοί συνάδελφοι, έχω σε ένα αγροτεμάχιο οριστικό παραχωρητήριο από το Δασαρχείο, προς γεωργική καλλιέργεια του 1958. Σήμερα το έχει ΔΑ. Το γεωτεμάχιο έχει μια γεωργική αποθήκη 10τμ, χωρίς άδεια. Το δασαρχείο δεν έχει πρόβλημα με την αποθήκη, αλλά λόγω μεταβίβασης, πρέπει να δω τι θα κάνω. Μπορεί να βγει άδεια για τη συγκεκριμένη; Αν ναι, από ποιον? Δασαρχείο; Δ/νση Γεωργίας; Πολεοδομία; Ή πάει ντουγρού για κατεδάφιση;
 4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Μου έτυχε η εξής περίεργη περίπτωση. Σε τοπογραφικό που έκανα σε ιδιοκτησία πλάι στη θάλασσα, σε περιοχή λειτουργούντος κτηματολογίου, όπου η (οριοθετημένη) ιδιοκτησία μου εκτείνεται λίγο πιο πέρα από την γραμμή του Αιγιαλού, συμβαίνει το εξής: Το πολύγωνο από τη γραμμή του Αιγιαλού και προς τη θάλασσα, το δείχνει ιδιοκτησία του Δήμου και το πολύγωνο μεταξύ γραμμής Αιγιαλού και Παραλίας, ιδιοκτησία του Δημοσίου! Εγώ τώρα που δείχνει απαλλοτριωμένο (χωρίς να έχει αποζημιωθεί) το τμήμα μέχρι τον αιγιαλό, μπορώ να κινήσω διαδικασίες για πρόδηλο μεταξύ Δημοσίου και
 5. Προφανώς εννοεί ότι θα κάνει κάποιο ΔΓΜ-Εγγραπτέας πράξης και αναρωτιέται αν θα χρειαστεί να κάνει ταυτόχρονα ΔΓΜ-Διόρθωσης ορίων. Εγώ, εκτός από το εμβαδόν, ελέγχω πάντα και και τη συμβατότητα θέσης (άσχετα αν δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμη) και ανάλογα συμβουλεύω Δικηγόρο και πελάτη. Προφανώς θα γίνει σε συνεννόηση με το Δικηγόρο, ο οποίος κατά τη γνώμη μου με ένα προσχέδιο ίσως μπορεί να πάρει και την άποψη του Υπεύθυνου Μηχανικού του Κτηματολογίου ή Υποθηκοφύλακα.
 6. Τσέκαρε ξανά το closed. Δες επίσης να είναι το υψόμετρο 0. Άρα κάνεις Διάγραμμα Εγγραπτέας πράξης. Τότε χρειάζεσαι και το TOPO_PROP_NEW Τέλος, ό,τι και να κάνεις, χωρίς PST_KAEK το DGM_PROP_FINAL και το LINE_XM θα σου βγαίνει λάθος.
 7. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή (ανά παρατήρηση) 1. Απομόνωσε όλες τις γραμμές ανά layer και δες ποια από αυτές δεν είναι closed. Υπάρχουν τουλάχιστον 3. 2. Το διάγραμμα που κάνεις είναι διόρθωσης ή εγγραπτέας πράξης; Κάθε ένα πρέπει να περιέχει συγκεκριμένη πληροφορία κατ΄ ελάχιστον σε κάποια συγκεκριμένα layer. 3. Δεν έχεις οριοθετήσει την ιδιοκτησία σου με το layer TOPO_PROP (τουλάχιστον). 4. Δεν έχεις ορίσει το πολύγωνο από το κτηματογραφικό σου διάγραμμα.
 8. Καλησπέρα. Είναι διαφορετικά διαγράμματα η διόρθωση ορίων και η κατάτμηση. Στο 1ο θα κάνεις ΔΓΜ-Διόρθωσης Ορίων, και αφού εγκριθεί αυτή, θα ακολουθήσει το ΔΓΜ-Εγγραπτέας Πράξης για την κατάτμηση.
 9. Καλησπέρα στην ομάδα. Έτυχε, προς τα τέλη Ιουλίου σε γνωστό μου, ο οποίος έκανε ΔΓΜ για σύσταση καθέτων, μόλις ανέβαζε το σχέδιο, να του βγάζει το εξής σφάλμα: Τα παρακάτω επίπεδα είναι εκτός των ορίων / υπερκαλύπτουν τα PST_KAEK πολύγωνα: • Layer VST_FINAL Επειδή το σχέδιο ήταν μια χαρά, προφανώς οφειλόταν σε πρόβλημα της Κτηματολόγιο. Καθόσον όμως δεν απαντούσαν σε mails για επιβεβαίωση, τελικά το σχέδιο ανέβηκε μετά από σχεδόν 2 εβδομάδες ακριβώς ίδιο. Έτσι ησυχάσαμε και εμείς, γιατί μας είχε φάει τα μυαλά αυτή η (απλή) υπόθεση, κ
 10. Μου έτυχε και εμένα ένα σ/κ. Τη Δευτέρα είχε διορθωθεί. Υπομονή...
 11. Δεν ξέρω πως να στο πω νομικά, αλλά για τις περιοχές που ήταν Τουρκοκρατούμενες και περιήλθαν στο νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος, ισχύει το τεκμήριο υπέρ του Δημοσίου (εκτός και αν έχεις πολύ παλιούς τίτλους - οι απόψεις διίστανται για το πριν από πότε). Τώρα για τις άλλες περιοχές που ήταν Ενετοκρατούμενες (π.χ. Νησιά Ιονίου), εδώ ισχύει το τεκμήριο υπέρ του Ιδιώτη. Για μένα όλο αυτό είναι μπούρδες. Θα έπρεπε να υπάρχουν ιδιωτικά δάση με ένα συγκεκριμένο περιβαλλοντικό ισοζύγιο, ώστε να μπορείς να χτίσεις και μέσα σε αυτά. Αν όλοι έκαναν κάθε χρόνο μήνυση σε Δασαρχεία για πλημμελ
 12. @vsalt Όπως θα κατάλαβες, είτε αυτό λέγεται συνένωση, είτε κατάτμηση, από μόνη της δε γίνεται (στην ουσία μεταγράφεται) χωρίς να προηγηθεί παράλληλα κάποια αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τώρα για να συνενώσει ο πελάτης σου, ας μεταφέρει κάποιο ποσοστό σε 1 από τα 2 σε κάποιον τρίτο (ή και στα 2) και μετά να κάνει τρίτος το ίδιο και τότε θα γίνει η συνένωση.
 13. Είναι κάποιες μέρες και ώρες που κατεβάζει μόνο 1KB αρχείο, και άλλες που κατεβαίνει κανονικά. Και μιλάω για περιοχές που εδώ και 2 χρόνια έχουν κυρωμένους, άρα δε νομίζω να αλλάζουν και τπτ... Απλά το σύστημα σέρνεται.
 14. Άρα στην ουσία εμπλέκεται στη διόρθωση και το ΚΑΕΚ του δρόμου, έτσι δεν είναι? Άρα θα χρειαστεί και αυτό DGM_PROP_FINAL. Άρα θα ικανοποιηθεί η συνθήκη που σου έγραψα.
 15. Δες εδώ: Και για να καταλάβεις, όταν λέει τα περιμετρικά όρια στην ουσία πρέπει να ικανοποιείται η εξίσωση: Συνολικό Εμβαδόν(PST_KAEK)=Συνολικό Εμβαδόν(DGM_PROP_FINAL)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.