Jump to content

angusmacgyver

Members
 • Posts

  135
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by angusmacgyver

 1. Δε μιλάω μόνο για το κτηματολόγιο, αλλά για γενικά όλα τα έγγραφα. Αφού διαθέτουμε τόσα χρόνια Ψ.Υ. ελεγμένη και επιβεβαιωμένη από ένα σωρό Αρχές, γιατί να μην υπάρχει ένα QRcode που να συνοδεύει τα έγγραφά μας, από το να κάνουμε γνήσιο από την αρχή...
 2. Θα ασχοληθείς μόνο με τον πελάτη σου. Δε σε ενδιαφέρει το αν ο άλλος είναι νόμιμος στη "φάτσα" του. Αυτό θα γίνει δικό του πρόβλημα στο μέλλον και θα κληθεί να το λύσει ο δικός του μηχανικός. Εσύ θα φτιάξεις τα DGM_PROP_FINAL όπως πρέπει, θα τον βάλεις να υπογράψει τη δήλωση συναίνεσης και τελείωσες.
 3. Θα τους ήταν τόοοσο δύσκολο να μπορεί να επιβεβαιωθεί και σε έντυπη μορφή με έναν αλφαριθμητικό κωδικό ή ένα QR code? Στα δημόσια έγγραφα πως το κάνουν δηλ?😤
 4. Εγώ πάντως δεν πείραξα καμία ρύθμιση στον acrobat. Έτσι όπως ήταν το άφησα και υπογράφω όπως πριν. Βέβαια, αν υπάρχει θέμα με την υπογραφή σου τελικά αυτό θα στο πει το...ΚΗΔ!
 5. Λογικά, το ετοιμάσανε για τις απαντήσεις επί των ενστάσεων που (προς το παρόν) εξετάζονται από τους αναδόχους. Έβαλα και εγώ μερικά πρωτόκολλα και δε μου έβγαλε αποτέλεσμα. Ίσως ακόμα δεν έχουν περαστεί τα στοιχεία για αρκετές περιοχές.
 6. Προσωπικά δε με νοιάζει καθόλου να πληρώσω για μια υπηρεσία που θα κάνει τη ζωή μου ευκολότερη. Απλά θα έπρεπε κάθε ψηφιακή υπογραφή μας, όταν εκτυπώνεται στο χαρτί (ή στο σχέδιο) να συνοδεύεται από έναν μοναδικό κωδικό, ή ένα QR Code ώστε να πιστοποιείται η αυθεντικότητά της και να μη μας τα πρήζουν να εκτυπώνουμε και να σφραγίζουμε μόνο πρωτότυπα!!!
 7. Κάτι παρόμοιο δεν έχω κάνει, αλλά όπως το περιγράφεις μια χαρά σωστά μου ακούγεται ότι έχεις κινηθεί.
 8. Η άποψή μου είναι πως πρέπει να το κάνεις στο ΔΓΜ-Εγγραπτέας, ανάλογα σαν μια συνένωση 2 γεωτεμαχίων, γιατί ουσιαστικά αυτό είναι. Άρα Topo_prop στα 2 κομμάτια και Topo_Prop_New στο ενιαίο.
 9. Καλημέρα! Όσοι κάνανε την ανανέωση της Ψηφιακής Υπογραφής τους, μπορούν να μας ενημερώσουν πόσο χρόνο τους έκανε η Αρχή Εγγραφής για να εγκρίνει το αίτημα?
 10. Πραγματικά δε γνωρίζω, αλλά το θεωρώ πολύ τραβηγμένο να ενημερώνεται σε real time. Θα το τσεκάρω και με κανά 2 υποθέσεις που έχω κάνει πρόσφατα.
 11. Το λέω για πολλούς λόγους (όχι προς το συνάδελφο ή κάποιον άλλον προσωπικά, αλλά) επειδή τελευταία το ακούω από πολλούς συναδέλφους ότι το κάνουν, θα εξηγήσω γιατί δεν πρέπει να παίρνεις το PST_KAEK από παλιά αρχεία αναδόχων ή από άλλες πηγές. 1ον, γιατί όταν βεβαιώνεις πάνω στο ΔΓΜ-Διόρθωσης για την αναφορά εφαρμογής (ειδικά όταν πάει δικαστήριο), θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχεις πάει όσο το δυνατόν "by the book". 2ον, γιατί όταν οι μηχανικοί του κτηματολογίου αντικαθιστούν τις παλιές με τις νέες γραμμές, κάποιες φορές μπορεί να τους ξεφύγουν και έχει τύχει να δω σε ΚΔ διπλογραμμές του PST_KAEK και του VST οι οποίες έχουν ξεμείνει από τις προηγούμενες, σε απόσταση μικρότερη των χιλιοστών και επομένως δε ξέρεις σε ποια να βασιστείς. 3ον, γιατί δε γνωρίζεις κάθε πότε (και αν) ανανεώνονται οι γραμμές του maps.gov.gr και στο μεταξύ μπορεί να έχει επέλθει γεωμετρική διόρθωση.
 12. Το PST_KAEK εφαρμόζεται μόνο από το αντίστοιχο Κτηματογραφικό Διάγραμμα. Άρα ούτε στην προανάρτηση, ούτε και στην ανάρτηση. Επίσης ΠΟΤΕ! δεν "τραβάμε" το PST_KAEK από τις θεάσεις ή το maps.gov.gr, καθότι οι γραμμές του ΚΔ έχουν πολλά περισσότερα δεκαδικά από τα αποσπάσματα.
 13. Άμα συστήσεις δουλεία διόδου και είσαι σε περιοχή λειτουργούντος κτηματολογίου, τότε ναι!
 14. Σωστά. Η δουλεία διόδου είναι το δικαίωμα που παραχωρείς σε κάποιον 3ο να περνάει από εκείνη την πλευρά της ιδιοκτησίας σου, στην οποία έχεις πλήρη κυριότητα και πλήρη δικαιώματα!! Άρα θα κάνεις 1 EAS μόνο για να περνάει ο Α. Αναρωτιέμαι όμως... Ο/Η συμβολαιογράφος σου μίλησε για..σύγχρηση???
 15. Ξαναλέω, δε γίνεται να είσαι και δεσπόζον και δουλεύον ακίνητο, πάνω στο ίδιο και το αυτό ακίνητο! Δουλεία είναι το περιορισμένο εμπράγματο δικαίωμα που δίνει την εξουσία σε ένα πρόσωπο (δικαιούχο) να αποκομίζει οφέλη από την ουσία ενός πράγματος που ανήκει σε άλλον. Δηλαδή, δε γίνεται να συστήσεις δουλεία (διόδου ή σύγχρησης) πάνω στην ιδιοκτησία σου, υπέρ της ιδιοκτησίας σου, στην οποία έχεις κυριότητα (και επομένως de facto και de jure δικαίωμα πρόσβασης και οποιασδήποτε χρήσης)!!! Επομένως δε χρειάζεται να φτιάξεις ξεχωριστό πολύγωνο EAS στο Ε-Ζ-1-2-Ε. Όσον αφορά τα layers ο κανόνας λέει ότι η κάθε ξεχωριστή δουλεία, του κάθε δεσπόζοντος ακινήτου, έχει το δικό της ξεχωριστό polyline, ακόμα και αν επικαλύπτονται. Δεν υπάρχει τοπολογικός κανόνας για το layer EAS.
 16. Εμένα με έχασες στο "σύγχρησης"! Απ'ότι βλέπω, το κομμάτι Ε-Ζ-1-2 είναι τμήμα της ιδιοκτησίας Γ-Δ-Ε-Ζ-Η-Γ και επομένως δεν μπορείς να το επιβαρύνεις με δουλεία "υπέρ του". Δε μπορεί να είναι ταυτόχρονα και δουλεύον και δεσπόζον. Επομένως έχεις μόνο 1 δουλεία να ασχοληθείς.
 17. Αν πας στο πρόγραμμα του Safenet του υπολογιστή σου, και ανοίξεις το Safenet Authentication Client, πάτα στο view token info και θα στο γράφει στο Product Name
 18. @giorgosvΚοίτα το card type. Η δική σου, όπως και η δική μου λέει ID Prime MD. Το MD 940 υποθέτω είναι για τα Gemalto και τα Thales που γράφει δίπλα. Θεωρητικά είμαστε εντάξει και δε χρειάζεται να αλλάξουμε. Ευτυχώς δεν είχα πάρει FIPS γιατί είχα διαβάσει ότι είναι με βάση τα Αμερικάνικα στάνταρ κρυπτογράφησης (αν θυμάμαι καλά μετά από σχεδόν 4 χρόνια) ενώ τα CC με Ευρωπαϊκά στάνταρ κρυπτογράφησης.
 19. Βήμα 4: ...... Η αίτηση προωθείται αυτόματα στην Αρχή Εγγραφής όπου ολοκληρώνεται η έγκριση της αίτησης του ενδιαφερόμενου μέσα σε διάστημα έως 30 ημερών!!! Δηλαδή, θα πρέπει να περιμένω έως 30 ημέρες για να υπογράψω τοπογραφικό???
 20. Καλησπέρα συνάδελφοι και Καλή Χρονιά! Θέλω την άποψή σας στο εξής θέμα: Σε λειτουργούν κτηματολόγιο υπάρχει σύσταση καθέτου. Στο Κτηματολογικό Διάγραμμα (ΚΔ) το layer VST είναι σε τελείως λάθος θέση σε σχέση με την πραγματικότητα. Εκτός του γεγονότος ότι ΔΓΜ-Διόρθωσης ΔΕΝ μπορώ να κάνω (γιατί δεν έχω AREA_A & AREA_D), στο ψηφιακό ΤΔ θα έχω 4 VSTs? 2 του Κτηματολογίου και τα 2 δικά μου? Μπορεί να προχωρήσει ή μεταβίβαση ή πρέπει να προηγηθεί διόρθωση στο ΚΔ (σε συνεννόηση με τον μηχανικού του Κτηματολογίου). Σας έχει τύχει ή έχετε καμμία οδηγία από επικοινωνία σας με την Κτηματολόγιο; (Η συγκεκριμένη περίπτωση μου έχει τύχει 2 φορές. Στη μία υπήρχε τοπογραφικό περασμένο λάθος ενώ στο άλλο η σύσταση έχει γίνει χωρίς τοπογραφικό.)
 21. Καλημέρα tetris. To φαντάστηκα ότι έτσι έχει η κατάσταση. Απλά περισσότερο αναρωτιέμαι και έχω απορίες για τα εξής: 1. Σύμφωνα με τα "Εγγρ-ΔΤΕ/6923/196/14-2-03 Εγγρ-6923/196/03 Απαντήσεις σε ζητήµατα που τέθηκαν στις διηµερίδες του του ΥΠΕΧΩΔΕ 25-26 και 27-28/11/02" όπου αναφέρεται ότι "το υπόλοιπο εκτός σχεδίου τµήµα δεν συµπεριλαµβάνεται στα ιδανικά µερίδια της διηρηµένης ιδιοκτησίας" πάει να πει ότι ο μόνος τρόπος να συσταθεί εκείνη η κάθετη είναι μόνο μέσω κατάτμησης του εκτός οικισμού τμήμα του πέρα των 1.500τμ, άρα μέσω παράβασης της ΖΟΕ (που έχει όριο τα 6.000 και ίσχυε τότε). Άρα ουσιαστικά δεν μπορεί να συσταθεί κάθετη!!! 2. Οι όροι της Natura ισχύουν και για τα προηγούμενα. Ο κανόνας είναι 20στρ και η παρέκκλιση 10στρ για τα δημιουργηθέντα μέχρι την ημέρα δημοσίευσης της. (ΦΕΚ 391Δ/2018 άρθρο 4 §ζ). Άρα το εκτός σχεδίου είναι μη άρτιο.
 22. Καλημέρα Συνάδελφοι και καλό... αποκαλόκαιρο! Σε μέτρημα που μου έλαχε στις διακοπές μου, προέκυψε η εξής περίπτωση και θέλω τη βοήθειά σας. Υπάρχει ένα γεωτεμάχιο, εντός (300τμ) - εκτός (5300) οικισμού (με αρτιότητα τα 1500) και το εκτός οικισμού βρίσκεται εντός ΖΟΕ με όριο κατάτμησης & αρτιότητας τα 6.000τμ. Το 2006 ένας μηχανικός με συμβολαιογράφο κάνανε τα εξής: Το 2006 περιέλαβε στο εκτός οικισμού το τμήμα 1200τμ που υπολειπόταν (χωρίς να ελέγξει τίτλους προ του 1985 - το ίδιο και ο συμβ/φος) και αφού συστήσανε 2 κάθετες 300 κ 1200, κατατμήσανε το υπόλοιπο εκτός σχεδίου σε 4100 (με αρκετό πρόσωπο ώστε να το χαρακτηρίσει άρτιο). Πουλήθηκε το 300άρι σε έναν αγοραστή και τα άλλα 2 σε άλλον αγοραστή. Στα 300 τμ σήμερα έχει κτιστεί με άδεια, κατοικία. Αργότερα η εκτός σχεδίου περιοχή μπαίνει σε Natura (περιοχή ΖΑΤ) με κατώτατο όριο αρτιότητας τα 10.000τμ. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1. Καλώς κατατμήσανε τα 4100τμ με τα 1500τμ? Με αυτή την πράξη όμως δε δημιουργηθήκανε 2 νέα γεωτεμάχια στα οποία δεν ισχύει πια το ΠΔ του 85? Δε μπορούσανε στα όρια του 1500 να κάνουν 3η κάθετη; 2. Αν έγινε σύννομα η κατάτμηση, σήμερα τα 1200, είναι εντός Natura. Εξακολουθεί να ισχύουν οι προηγούμενοι όροι αρτιότητας (ως θεωρητική επέκταση), παρόλο τη Natura, ή υπερισχύει η Natura και είναι μη άρτια; 3.Να θεωρήσω ότι και τότε αλλά και σήμερα το 4100 είναι μη άρτιο... Ευχαριστώ!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.