Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

angusmacgyver

Members
  • Περιεχόμενα

    174
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Everything posted by angusmacgyver

  1. Όπως το θέτεις, δε μπορώ να πω, έχει μια λογική. Θεωρώ ότι ένας νομικός μπορεί να μας διαφωτίσει αν ένα "ξεχασμένο" συμβόλαιο θεωρείται ως επιγενόμενη πράξη και επομένως πρέπει να συνταχθεί όντως το ΔΓΜ Εγγραπτέας Πράξης ή Διόρθωσης Ορίων. Πάντως στην δική σου περίπτωση των καθέτων, δε μπορείς να αποφύγεις το ΔΓΜ-Εγγραπτέας Πράξης, καθώς αν δεν έχεις διαφορές με τους γείτονες, δεν έχεις AREA_A & AREA_D, επομένως δε μπορείς να κάνεις ΔΓΜ-Διόρθωσης Ορίων (μου έχει συμβεί τέτοια περίπτωση και διόρθωσα με ΔΓΜ Εγγραπτέας).
  2. Με την καμμία δεν είναι ΔΓΜ-Εγγραπτέας Πράξης, αλλά Διόρθωσης ορίων. Το εγγραπτέας πράξης υποδηλώνει επιγενόμενη πράξη, εσύ έχεις ήδη κάθετες από το 1995. Άρα πας να διορθώσεις τη λάθος εγγραφή. Όσο για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί, θα το κρίνει ο δικηγόρος που θα το αναλάβει (πρόδηλο ή αγωγή/αίτηση).
  3. Τα DGM θα πατάνε πάνω στα όρια των ΚΑΕΚ και με κοινό όριο αυτό της παραχώρησης. Πρόσεχε όμως. Αυτό ισχύει αν το ΚΑΕΚ σου είναι παραπλήσιο με τα πραγματικά όρια. Αν τα ΚΑΕΚ σου έχουν μεγάλη διαφορά με τα πραγματικά, τότε θα πρέπει να προβείς πρώτα σε διόρθωση και μετά σε εγγραπτέα πράξη.
  4. Μου κάνει πολύ εντύπωση ο τρόπος που λες ότι το επίλυσες, καθότι τώρα έφτιαξα ένα τυχαίο διάγραμμα, με όλα τα απαιτούμενα (και το line_xm_vst) και μου το δέχτηκε κανονικά. Αλλού θα ήταν το πρόβλημα.
  5. Συγνώμη για την ερώτηση, αλλά άλλαξες το όνομα και μέσα στα αρχεία του .zip ή μόνο στο .zip? Ειδάλλως, αν θες στείλε μου τα αρχεία σε pm να τα τσεκάρω.
  6. Συνήθως (από όσους έχω δει δηλ), οι οικισμοί εξαιρούνται από τις Natura. (Φαντάσου να πρέπει να χτίσεις εντός οικισμού με 10-20 στρ. οικόπεδο...!!!)
  7. Κάτσε να δω αν κατάλαβα καλά. Είχε ο ιδιοκτήτης μια έκταση Α, η οποία στο τμήμα Α1 ειναι χαρακτηρισμένη ΑΑ και στο τμήμα Α2 Δασική. Το πολύγωνο του γεωτεμαχίου στο κτηματολόγιο δείχνει το Α. Το κτηματολόγιο είναι λειτουργούν ή όχι? Αν όχι, τότε τα πράγματα είναι εύκολα, μεταβιβάζεις το Α1 με layer TOPO_PROP και μόνο. Αν είναι λειτουργούν, θα πρέπει να προβείς σε διόρθωση πρώτα. Το δασικό (θεωρητικά) προϋπήρχε, το Δημόσιο προέβαλλε δικαίωμα ιδιοκτησίας που του κατοχυρώθηκε, και ουσιαστικά θεωρείσαι "καταπατητής" της δασικής έκτασης. ΔΕΝ απαλλοτριώθηκε (για να βάλεις DBOUND_APAL) και δεν είναι κάτι καινούριο για να λες ότι είναι TOPO_PROP_NEW. Διορθώνεις το ΚΑΕΚ ώστε να περιλαμβάνει μόνο το τμήμα Α1. Μετά προβαίνεις στη μεταβίβαση με TOPO_PROP.
  8. Θυμήθηκα αυτήν τη συζήτηση και έκατσα και τσέκαρα κάποιες υποθέσεις διόρθωσης ορίων (που πήγαν με 6§2), που έχουν τελεσιδικήσει θετικά από πέρσι και ακόμη δεν έχουν διορθωθεί τα ΚΑΕΚ στο υπόβαθρο.
  9. Δε μπορείς να γνωρίζεις [στην περίπτωση των φωτογραμμετρικών υποβάθρων μέσω LSO(2007-2009) ή LSO25(2015)] με ποια έχει δουλέψει ο κάθε ανάδοχος (ή μάλλον μπορείς όπως βλέπεις στη σύγκριση). Όπως θα διαβάσεις σε άλλα σχόλια μέσα στο forum, πιο αξιόπιστες θεωρούνται οι ο/φ του 2007-2009. Όπως και να έχει πάντως, σωστές συντεταγμένες μπορείς να θεωρείς μόνο του (σωστού) εξαρτημένου τοπογραφικού.
  10. ήτοι... μίλα με τον ΑΔΜΗΕ να σου δώσουν τα κέντρα των πυλώνων και το ΦΕΚ, ώστε να δεις το πλάτος της δουλείας.
  11. Αν το Τοπογραφικό Διάγραμμα παραμένει το ίδιο κατά τις μεταβιβάσεις, ποιος ο λόγος να πάρουν διαφορετικά ΚΗΔ? Δεν αλλάζει κάτι χωρικά...
  12. Δε γνωρίζω το πρόγραμμα που δουλεύεις. Το PST_KAEK υποθέτω το έκανες copy-paste από το αντίστοιχο dxf, άρα δε θα το δημιούργησες εσύ. Ξαναλέω όμως, κοίταξες μήπως σου έχει ξεφύγει κάποια γραμμή τύπου line στα 2 layers? (Στο autocad θα μπορούσες να το δεις από τα properties αν διάλεγες όλο το σχέδιο.)
  13. Σου το λέει το ίδιο το μήνυμα. Οι γραμμές σου ΔΕΝ είναι polyline, αλλά απλές line ή σου έχει ξεφύγει κάποιο μικρό τμήμα ως επικάλυψη πάνω στις ίδιες γραμμές.
  14. 1. Η κατάργηση χώρων αποκλειστικής χρήσης είναι Εγγραπτέα Πράξη και όχι Διόρθωση Ορίων. Άρα δε χρειαζόσουν AREA_A/AREA_D. 2. Αν οι κάθετες από την άλλη οφείλονται σε λάθος ή είναι περασμένες λάθος, και πρέπει να διορθωθούν, η Κτηματολόγιο μου έχει απαντήσει ότι επειδή όντως δε μπορώ να έχω AREA_A/AREA_D, να το προχωρήσω ως Εγγραπτέας Πράξης και πάλι, με τις κατάλληλες παρατηρήσεις.
  15. Αυτό με τον πυλώνα να το κοιτάξεις. Μίλα με τον ΑΔΜΗΕ, να σου στείλουν το ΦΕΚ της απαλλοτρίωσης, γιατί ακόμα και αν δεν υπάρχει ο πυλώνας, αλλά υπάρχει η απαλλοτρίωση, εσύ πρέπει να δείξεις εκείνο το τετράγωνο ως περιουσία ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ.
  16. Για να το απλοποιήσεις λίγο στο μυαλό σου και να μην ανατρέχεις κάθε φορά στο helpdesk: Σε περιοχές με λειτουργούν Κτηματολόγιο κάθε αλλαγή στο ΚΑΕΚ (πλην της διόρθωσης ορίων) που συνοδεύει εγγραπτέα πράξη (συνένωση, κατάτμηση, σύσταση ή κατάργηση καθέτων/δουλείας κλπ...) χρειάζεται ΔΓΜ. Το απλό τοπογραφικό, ΔΕΝ μεταβάλλει το ΚΑΕΚ! Τώρα σε περιοχές που δεν είναι λειτουργούν το Κτηματολόγιο (δηλ. είναι ακόμη στο στάδιο της Κτηματογράφησης), εκεί η εγγραπτέα πράξη γίνεται μόνο με τοπογραφικό, γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχουν ΚΑΕΚ.
  17. Δες μήπως στο dxf σου (με zoom extend), μήπως υπάρχει κανένα κατάλοιπο κάπου στο σχέδιο. Επίσης αν έχεις και άλλα layer μέσα με πληροφορία που απλά δε φαίνεται, σε συμβουλεύω να φτιάξεις ένα νέο σχέδιο και να κάνεις copy-pasteorig μόνο τα στοιχεία που χρειάζονται.
  18. Καλησπέρα συνάδελφοι. Τους τελευταίους μήνες μου τυχαίνει να κατεβάζω Κτηματογραφικά Διαγράμματα και τα κλειστά polylines των PST_KAEK να βγαίνουν χωρίς εμβαδόν στα properties, και επομένως να είναι δύσκολο να κάνω τους ελέγχους με τα dgm_prop_final. Τυχαίνει και σε άλλους αυτό το πρόβλημα; Έχετε βρει λύση;
  19. Από την παραπάνω φωτογραφία, συμπεραίνω ότι είναι πληρωμένα τα δικαιώματα και απλά πρέπει να ζητήσεις να σου στείλουν το αποδεικτικό από το γραφείο κτηματογράφησης. Τα απλήρωτα δικαιώματα δεν εμφανίζονται ακόμη σε αυτή τη σελίδα.
  20. Καταργήθηκε η παλιά σελίδα και έγινε μια καινούρια, στα πρότυπα των αναρτημένων. https://gis.ktimanet.gr/gis/forestfinal Ενημερωμένη με τις νέες Κυρώσεις Δ.Χ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.