Jump to content

ntanos

Core Members
 • Content Count

  245
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

ntanos last won the day on November 6 2018

ntanos had the most liked content!

Community Reputation

92 Καλή

3 Followers

About ntanos

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

2,178 profile views
 1. Αν η περιοχή σου εξυπηρετείται από το Γαλάτσι, είναι σαν να πηγαίνεις και στο τοπικό γραφείο, μιας και οι υπάλληλοι έχουν εκπαιδευτεί από τον ίδιο ανάδοχο και έχουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία της περιοχής στους υπολογιστές τους. Στην ηλεκτρονική εφαρμογή δεν ανεβάζεις το pdf που έφτιαξες από την υπηρεσία θέασης. Μπορείς να το ξανασχεδιάσεις όμως στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής. Αν θέλεις να αναπαράξεις ακριβώς το ίδιο, μπορείς να πληκτρολογήσεις τις ίδιες συντεταγμένες. Αν είσαι γνώστης του αντικειμένου μπορείς να ανεβάσεις και πολύγωνο τύπου dxf αλλά αυτό συνήθως το ανεβάζουν όταν έχουν κάνει αποτύπωση της έκτασης στο πεδίο ή όταν κάνουν πολλαπλές δηλώσεις για την ίδια έκταση (συνδικαιούχοι, οριζόντιες κλπ).
 2. Καλημέρα! Αφού είχα γράψει ένα κατεβατό είδα το edit σου και τα διόρθωσα όλα :-)) 1. Θα πρέπει να υποβάλεις δήλωση για τρία διαφορετικά γεωτεμάχια. Γράψε το εμβαδό του τίτλου για το κάθε ένα. Δεν υπάρχει άλλη ακριβής μέτρηση. 2. Κανονικά πρέπει να κάνεις υπόδειξη ορίων για το κάθε ένα από τα όμορα. Δεν υπάρχει πρόβλημα να καταθέσεις αποσπάσματα που συνολικά να υποδεικνύουν 12 στρέμματα. Η διαφορά στο εμβαδό υπάρχει αλλά δεν είναι τραγική και εκτός απροόπτου, αν δεν υπάρχει αλληλοεπικάλυψη με ομόρους κλπ, θα σου αποδοθούν όλα τα ζητούμενα τμήματα. Σε μεταγενέστερη δικαιοπραξία θα διορθωθεί ο τίτλος είτε βάσει νεότερης καταμέτρησης που θα γίνει, είτε βάσει του ότι θα μεταβιβαστούν - κληρονομηθούν τα γεωτεμάχια ως έχουν στη βάση του κτηματολογίου. 3. Αν δεν υπάρχει κάτι άλλο ιδιαίτερο στην περίπτωση, μην γράψεις τίποτα στις παρατηρήσεις διότι είναι σαφής η δήλωση. 4. Η ηλεκτρονική υποβολή είναι κυρίως για γνώστες των ιδιοκτησιακών θεμάτων. Πιστεύω ότι είναι δύσκολη διαδικασία για μη - μηχανικούς, εκτός των απλών περιπτώσεων. Θεωρώ ότι είναι δύσκολη ακόμα και για μηχανικούς που δεν έχουν εμπειρία συγκεκριμένα από το πως λειτουργεί το κτηματολόγιο. Εσύ κρίνεις και αποφασίζεις. Το πλεονέκτημα της αυτοπρόσωπης δήλωσης είναι ότι περνάς έλεγχο επί τόπου και φεύγεις ήσυχος ότι (λογικά) όλα πήγαν καλά. Στην ηλεκτρονική υποβολή δεν ανεβάζεις απόσπασμα κτηματολογίου αλλά αρχείο dxf, είτε σχεδιάζεις επί τόπου το πολύγωνο στην εφαρμογή. Αν δεν γνωρίζεις τα όρια των τριών γεωτεμαχίων αλλά μόνο το συνολικό τους περίγραμμα, μπορείς να ανεβάσεις 3 φορές το ίδιο συνολικό περίγραμμα και να αφήσεις το κτηματολόγιο να βρει - κατασκευάσει (?) τα μεταξύ τους όρια. Βλέποντας το edit που έκανες θα σου πρότεινα πάντως να πας αυτοπροσώπως να καταθέσεις δήλωση.
 3. Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να μείνει από αυτή την κουβέντα, την στιγμή που παραδίδουμε πλέον dwg αρχείο, η ταυτόχρονη παράδοση και του layer των σημείων αποτύπωσης σταδιακά θα αποτελέσει τον κανόνα.
 4. Από την δική μου, εμπειρία, μιας και πρόσφατα έχω υπογράψει και παραδόσει μερικά τοπογραφικά διαγράμματα αδείας σύμφωνα με το νέο σύστημα (e-adeies) έχω να πω τα εξής: - Υπάρχει περίπτωση ο ελεγκτής να είναι υπερβολικός, με στόχο να καθυστερήσει λίγο η μελέτη, ίσως επειδή αργεί πχ και ο έλεγχος των στατικών κλπ. Δεν το λέω με βεβαιότητα αυτό, είναι εικασία. Όμως μου έχει ζητηθεί να αναφερθώ συγκεκριμένα σε ποιο διάταγμα βασίστηκα για να εφαρμόσω τις Ρ.Γ και Ο.Γ., ενώ είχα αναγράψει αναλυτικά το ΦΕΚ πάνω στο σχέδιο, πάνω ακριβώς στην γραμμή. Είχα δηλαδή κάποιες παρατηρήσεις που δεν ήταν λάθος, αλλά ήταν υπερβολικές κατ εμέ μιας και όπως λέτε δεν περιγράφονται αυτές οι απαιτήσεις ούτε στα πρότυπα διαγράμματα ούτε πουθενά. - Λόγω όμως ότι πλέον τα τοπογραφικά υποβάλλονται και ηλεκτρονικά, έχουν αυξηθεί οι "απαιτήσεις" των ελεγκτών και αυτό δεν το θεωρώ λάθος. Δεν χρειάζεται να αναγράφονται όλα σε προδιαγραφές. Όταν ο ελεγκτής βλέπει ένα dwg από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα points, ότι δηλαδή δεν παραδόθηκε όπως το δούλεψε ο συντάξας μηχανικός, είναι πιθανό να θεωρήσει ότι υπάρχει δόλος. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν του άνω συναδέλφου, μπορεί να θεώρησε ότι οι ισοϋψείς σχεδιάστηκαν "κατά βούληση". Βλέποντας τα points, θα καταλήξει σε κάποια βεβαιότητα ότι η μελέτη είναι αξιοπρεπής. Αν κάποιος μαιμουδιάζει ισοϋψεις θα δυσκολευτεί πολύ να βάλει τέτοια σημεία εκ των υστέρων, από τα οποία προκύπτουν οι αρχικές ισοϋψείς. Δεν σημαίνει ότι ο άνω συνάδελφος δεν έκανε σωστά την δουλειά του. Εγώ προτείνω να στείλει ότι του ζητηθεί. Στο κάτω κάτω οι έλεγχοι των σχεδίων έχουν αυστηροποιηθεί πλέον και για αυτό αντιλαμβάνομαι ακριβώς τι είπε ο nbr.
 5. Δεν ξέρω αν για λόγους εντυπωσιασμού παρουσιάζεται έτσι η είδηση, όντως θα ξηλωθούν κάποιες διατάξεις αλλά από ότι θυμάμαι το βασικό επιχείρημα των ενισταμένων ήταν ότι δεν πρέπει οι εισφορές να υπολογίζονται ως ποσοστό του εισοδήματος. Για το τελευταίο από ότι κατάλαβα δεν προέκυψε αντισυνταγματικότητα, επομένως μιλάμε για ήσσωνος σημασίας διορθώσεις του νόμου, σε ότι αφορά τις εισφορές. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Η μεγάλη ανατροπή είναι στον υπολογισμό των συντάξεων, καθώς όμως πρόκειται για δημοσιονομικά σημαντικές επιπτώσεις και καθώς η σημερινή κυβέρνηση (όπως και η προηγούμενη) ούτως ή άλλως δεν θέλει και δεν μπορεί να πληρώσει υψηλότερες συντάξεις, θα βρεθεί νομοθετική φόρμουλα να μην υπάρξουν αυτές οι αυξήσεις. Θέλω να πω οι πανηγυρισμοί μου θυμίζουν τα "νταούλια" της προηγούμενης κυβέρνησης και των υποστηρικτών της, σε μία άλλη version.
 6. Σωστό το άνω κείμενο. Οι παρατηρήσεις του συναδέλφου Δ.Υ. έγιναν επί ηλεκτρονικού σχεδίου? Στο παραδοθέν dwg υπήρχε το layer των points?
 7. Το ότι παρελήφθη δεν λέει κάτι, προφανώς υπήρξε συνενόηση με τον πολίτη ότι ουσιαστικά πρόκειται για ανεντόπιστο δικαίωμα. Πιθανώς να μην αναρτηθεί καν λόγω μη εντοπισμού, πιθανώς κιόλας να εντοπιστεί τελικά στην σωστή θέση. Δεν πρόκειται πάντως να αναρτηθεί μέσα στη θάλασσα να είσαι σίγουρος.
 8. To E9 είναι το "Εγγραφο Χρησικτησίας / Δήλωση ενώπιον δημόσιας αρχής, ιδίως φορολογικής" στην άνω λίστα.
 9. Φίλε Ιάσωνα θα διαφωνήσω.. αυτό που λες ίσως ισχύει σε κάτι χωράφια σε βουνά, δασωμένα πλέον κλπ που μικρή έως μηδαμινή αξία έχουν ούτως ή άλλως. Σε αστικά ακίνητα ή σε περιοχές διανομών, αναδασμών κλπ μπορώ να πω ότι γενικά γίνεται σωστή δουλειά. Σίγουρα πάντως δεν είναι λάθος τα μισά. Η Κτηματολόγιο Α.Ε. ουσιαστικά κάνει επικοινωνιακό "πόλεμο" ενάντια στην από στόμα σε στόμα πεποίθηση ότι "κανείς δεν έχει δηλώσει ακόμα". Και καλά κάνει, διότι όντως υπάρχει κάποια ροή πλέον και γρήγορα θα πάμε στο 50, 60, 80%. Και θα γίνει αυτό που γίνεται πάντα: το έργο θα ολοκληρωθεί και κάποιοι θα τρέχουν εκ των υστέρων σε ενστάσεις, αναγνωριστικές αγωγές κλπ.
 10. Μήπως δεν αναγράφεις τα υψόμετρα των κορυφών του γεωτεμαχίου, και φαίνονται μόνο οι ισοϋψείς?
 11. Μου προκαλεί η απορία το πως θα γίνει η διαπλάτυνση από 3 λωρίδες σε 4 στο τμήμα Μεταμόρφωση - Πλακεντίας. Θα είναι τρομερό το κόστος πιστεύω. Έχει πολλά τεχνικά έργα με βάση τη μελέτη για 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση που θα πρέπει να διαλυθούν..
 12. Βάζεις άσσο, καθώς πρόκειται για κτίσμα "ενός ορόφου".
 13. Με τον τρόπο που περιγράφεις, χοντρικά θα ολοκληρωθεί: -το 50% του έργου σε 30 χρόνια -το υπόλοιπο 50% σε 60 χρόνια
 14. Τα νομοθετημένα πρόστιμα είναι εξοντωτικά και δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστούν, και ορθώς! Είμαι της άποψης να μειωθούν πολύ, αλλά να εφαρμοστούν! Πχ από 35 ευρώ 50 ευρώ η εκπρόθεσμη δήλωση. Ίσα ίσα να υπάρξει μία αίσθηση ότι η διαδικασία έχει χρονικό όριο.
 15. Αν εννοείς ότι πρόκειται, ανεξάρτητα της δήλωσης στο κτηματολόγιο, να κάνεις τοπογραφικό, πρέπει να δείχνεις γενικά τις μόνιμες κατασκευές. Τώρα αν είναι τελείως διαλυμένα, ή αν είναι ορνιθώνες, κρίνεις κατά περίπτωση!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.