Jump to content

ntanos

Core Members
 • Content Count

  221
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

ntanos last won the day on November 6 2018

ntanos had the most liked content!

Community Reputation

77 Καλή

3 Followers

About ntanos

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

2,038 profile views
 1. Κορώνα ή γράμματα η φάση. Τις μισές φορές και βάλε δεν έχεις fixed λύση.
 2. Σχετικά με τα όρια των οικισμών, παρατηρώ ότι στην ανάρτηση των δασικών χαρτών όπου υπάρχει οριοθετημένος οικισμός υπάρχει και ένα μαύρο πολύγωνο, το οποίο εξαιρεί τον οικισμό από την δασική ανάρτηση. Αυτό το πολύγωνο είναι λογικά τα όρια του οικισμού. Αυτά. έχουν εφαρμοστεί με ακρίβεια? έχει ελέγξει κανείς για περιοχές που δραστηριοποιείται, σε ποιο βαθμό ταυτίζεται αυτό το πολύγωνο με τα πραγματικά όρια οικισμών? Οι δήμοι δεν είναι αυτοί που έχουν παραδώσει αυτά τα πολύγωνα στην ΕΚΧΑ?
 3. Παιδιά, εσείς οι δύο τελευταίοι, χωρίς διάθεση ειρωνίας, ο τρόπος που γράφετε είναι φοβερός!! Πραγματικά είναι μία από τις πιο απολαυστικές αψιμαχίες που έχω δει σε φόρουμ! Γελάω ώρα, πραγματικά αν τύχαινε να βγείτε για ένα καφέ θα περνάγατε φανταστικά φίλοι θα καταντούσατε
 4. Jojo χαλαρώνει η ανοχή στα αστικά γεωτεμάχια από 50cm στα 62cm? καλά κατάλαβα?
 5. Γεια σου φίλε και χρόνια πολλά!! Ο ανάδοχος της κτηματογράφησης υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη σχεδιάσει το συγκεκριμένο ρέμα στο πρόχειρο κτηματογραφικό υπόβαθρο, σε περίπτωση που αυτό είναι εμφανές από τον ΟΦΧ. Στην περίπτωση αυτή, κατά την υποβολή της δήλωσης, εσύ ή ο πελάτης σου θα "δεχτείτε πίεση" να υποβάλετε δήλωση για δύο δικαιώματα και να αποδεχτείτε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του ρέματος. Αυτή είναι η γενική γραμμή που έχει δοθεί, ώστε στο λειτουργούν κτηματολόγιο να υπάρχει μία συνέχεια των ειδικών αυτών εκτάσεων και να μην δημιουργούνται αποκοπτόμενα ΚΑΕΚ και ρέματα ή δρόμοι που αλλού υπάρχουν και αλλού όχι. Η αλήθεια όμως είναι ότι, αν το ρέμα όπως λες δεν είναι οριοθετημένο, σε περίπτωση που ο πελάτης σου κάνει ένσταση κατά την ανάρτηση και ζητήσει εννιαία ιδιοκτησία, θα δικαιωθεί. Αυτή είναι η κατάσταση σε όσες τέτοιες διαδικασίες έχω συμμετάσχει έως τώρα.
 6. Τα βήματα είναι: (για Αθήνα συγκεκριμένα) - Αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ για προεγγραφή. Πας φωτοτυπία ταυτότητας, ταυτότητα, ΑΜΚΑ και νομίζω και εκκαθαριστικό εφορείας. Πας στο πρωτόκολλο το πρωί. - Μετά από δύο εβδομάδες περίπου σε ειδοποιούν τηλεφωνικώς από ΤΣΜΕΔΕ ότι η προεγγραφή σου είναι έτοιμη. Αν δεν προλάβεις να σηκώσεις το τηλ, δεν σε παίρνουν πίσω και επίσης δεν απαντάνε αν καλέσεις το ίδιο νούμερο. Googlάροντας καταλαβαίνεις ότι ο αριθμός είναι του ΤΣΜΕΔΕ οπότε καταλαβαίνεις ότι όλα ΟΚ :-p - Πας στο ΤΣΜΕΔΕ νωρίς το πρωί και γράφεις το όνομά σου στη λίστα αναμονής του γραφείου περί ασφάλισης. Μετά, πας στις 11:00 της ίδιας μέρας και περιμένεις την σειρά σου. Παίρνεις στα χέρια σου την πολυπόθητη προεγγραφή. - Πάς στην αρμόδια ΔΟΥ με ταυτότητα, φωτοτυπία της, ενοικιαστήριο σπιτιού ή παραχωρητήριο χώρου από γονείς, βεβαίωση του ΤΕΕ και την άνω περιγραφόμενη προεγγραφή από ΤΣΜΕΔΕ. Συνήθως εκεί ξεμπερδεύεις σε 10 λεπτά. Παίρνεις έναρξη εργασιών από ΔΟΥ. - Πας πάλι ΤΣΜΕΔΕ στο πρωτόκολλο και υποβάλεις αίτηση για οριστική εγγραφή. Δίνεις φωτοτυπία της έναρξης εργασιών που έκανες στη ΔΟΥ. - Μετά από μήνες (από ότι λένε) θα γίνει η οριστική εγγραφή. Μέχρι τότε δουλεύεις κανονικά, απλά ο ΕΦΚΑ σε δείχνει ανασφάλιστη και δεν πληρώνεις εισφορές. Όταν ενεργοποιηθεί η καρτέλα σου στον ΕΦΚΑ τα πληρώνεις μαζεμένα. Καλή αρχή. Εύχομαι διαβάζοντας τα παραπάνω και κάπου στο ενδιάμεσο να μην μετανάστευσες ήδη!!!!
 7. Ο κλάδος ΕΦΚΑ-ΕΤΑΑ (τέως ΤΣΜΕΔΕ) είναι ότι χειρότερο έχω αντιμετωπίσει ποτέ μου στο ελληνικό δημόσιο. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Καταρχάς μιλάμε για χώρο που εξυπηρετεί εργαζόμενους πολίτες 11:00-13:00 οπότε όλα τα άλλα είναι περιττά ότι και να πούμε. Αν ένας φορέας επικαλείται έλλειψη προσωπικού σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, πρέπει να απεργήσει και να μην ξανανοίξει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του. Μιλώντας ανοικτά, προφανώς και δεν ισχύει η άνω προϋπόθεση και για αυτό δεν διαμαρτύρονται έντονα στο κεντρικό κράτος. Πρέπει να γίνει κάτι σοβαρό για να τελειώσει το άνω περιγραφόμενο τσίρκο. Συνάδελφοι πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε.
 8. Και όμως τα εξαρτημένα τοπογραφικά εξακολουθούν και αφορούν μικρό σχετικά ποσοστό των δηλώσεων! Επίσης τα περισσότερα από αυτά έχουν το πολύ 10 κορυφές που ορίζουν την ιδιοκτησία, δεν θέλει πολύ χρόνο να τις πληκτρολογήσεις. Αν το τοπογραφικό έχει ήδη γίνει από άλλο μηχανικό και το έχει παραδώσει αυτός προ πολλού στον πολίτη, είναι το ίδιο και καλύτερο να κάνει αυτή την πληκτρολόγηση ο υπάλληλος του αναδόχου παρά να κάθεται να το κάνει αυτός που υποβάλλει την δήλωση στην εφαρμογή. ΥΓ. Σε περιπτώσεις που κάποιος έκανε πολλά τοπογραφικά για τις ιδιοκτησίες του μπορεί συνήθως να συνεννοηθεί και να παραδώσει drawing.
 9. Οι συντεταγμένες περνιούνται όντως με το χέρι, άλλωστε η πλειοψηφία των πολιτών διαθέτει τοπογραφικά μόνο σε αναλογική μορφή. Στο τέλος της σχεδίασης ελέγχεται αν το εμβαδό είναι ίσο με το αναγραφόμενο στο τοπογραφικό. Αν δεν είναι, ελέγχεται ένα ένα το μήκος της κάθε πλευράς και προκύπτει σε ποια κορυφή έγινε το λάθος.
 10. Να το δεχτώ ότι δεν είναι πάντα τόσο απλό, πιστεύω όμως ότι δέχεσαι πως ο πολίτης, συμπερασματικά, θα πρέπει να δηλώσει μία φορά το ακίνητό του και όχι να αναγκαστεί να το "κατατμήσει" δηλώνοντάς το σε δύο όμορες μελέτες.
 11. Αν μιλάμε για μεγάλη αλλαγή είναι έτσι όπως τα λες, αν μιλάμε όμως για μικροαλλαγές ώστε να διορθωθούν όρια ή να συμπεριληφθούν τμήματα της μίας μελέτης στην άλλη, γίνεται και μεταξύ των αναδόχων, αν φυσικά τρέχουν και οι δύο μελέτες.
 12. Από την δική μου εμπειρία, μία υπέρβαση ακόμα και 50% συνήθως γίνεται δεκτή, αν δεν υπάρχει αλληλοεπικάλυψη με ομόρους και αν το συμβόλαιο είναι παλιό. Κάπου εκεί θα έλεγα ότι είναι το όριο που ο μελετητής ζητεί να δηλωθεί το υπόλοιπο τμήμα με χρησικτησία. Εξάλλου, στην επόμενη δικαιοπραξία θα καταγραφεί η νεότερη καταμέτρηση και θα πληρωθεί φόρος χρησικτησίας.
 13. Η αλήθεια είναι ότι τυπικά έχεις απόλυτο δίκιο απλά με προβληματίζει ότι το 50% όσων ξέρω υποβάλλουν μόνο τις βασικές γραμμές. Το θέμα δηλαδή πρέπει να αποσαφηνιστεί διότι είτε παιδευόμαστε άσκοπα είτε αυτό το 50% που ξέρω υποβάλλει με λανθασμένο τρόπο τα διαγράμματά του
 14. Σε ότι αφορά το dxf που ανεβάζουμε στο κτηματολόγιο, παρατηρώ ότι οι απόψεις εξακολουθούν και διίστανται. Για παράδειγμα, ο χρήστης Cadsdtopo που έχει φτιάξει το γνωστό πρόγραμμα, του οποίου η εμπειρία είναι αδιαμφισβήτητη, σε ένα post που έκανε προ ολίγου για την εφαρμογή του, προτείνει το dxf να έχει μόνο τις απαραίτητες γραμμές και όχι τα υπόλοιπα στοιχεία. Κατανοώ ότι η απαίτηση του να είναι ίδιο το dxf με το pdf οδηγεί στο παραπάνω μπέρδεμα.. Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση? Προσωπικά μου φαίνεται πιο λογική η προσέγγιση του cadsdtopo και βεβαίως και πιο εύκολη!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.