Μετάβαση στο περιεχόμενο

ntanos

Core Members
 • Περιεχόμενα

  211
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  2

Φήμη στην κοινότητα

78 Πολύ καλή

3 Ακόλουθοι

Σχετικά ntanos

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.917 profile views
 1. Πρέπει να μπει όντως στα στοιχεία του προσώπου και όχι πίσω από το συμβόλαιο, καθώς με τον τρόπο αυτό η συγκεκριμένη ληξιαρχική πράξη είναι συνημμένη σε όλα τα δηλωθέντα δικαιώματα του πολίτη.
 2. Η ΔΕΗ είναι στο όνομά του? Αν το χαρτί της ΔΕΗ είναι 4ετίας, πιθανότατα το κτηματολόγιο σε συνδυασμό και με την ένορκη βεβαίωση θα εγκρίνει το δικαίωμα χρησικτησίας του, καθώς τα 4 αυτά χρόνια θεωρούνται "ανύποπτος χρόνος", ότι δηλαδή ενήργησε στο παρελθόν χωρίς δόλο λόγω του κτηματολογίου. Για αυτό όμως θα ρωτήσεις τον νομικό της συγκεκριμένης κοινοπραξίας - αναδόχου.
 3. Νομίζω ότι εννοεί να δημιουργήσει "Θέαση" με υπόβαθρο LSO25. Από ότι βλέπω δεν υπάρχει το γνωστό εικονίδιο για εκτύπωση αποσπάσματος. Είναι παράλειψη που ελπίζω να διορθωθεί..
 4. Φωτοληψία 2015, πρόκειται για τους νέους ορθοφωτοχάρτες LSO25 με θεωρητική ευκρίνεια 25cm. Το 80% των μηχανικών που έκαναν τοπογραφικά μέσω των παλαιών ορθοφωτοχαρτών (δική μου, προσωπική εκτίμηση) ήρθε η ώρα να τσεκάρουν τα παλιά τους τοπογραφικά και να απολαύσουν τα σφάλματα των 3,4,5 μέτρων που έχει το "ΕΓΣΑ" τους. Ίσως κάποιοι με λίγη ευθιξία χάσουν τον ύπνο τους. Αν βαριούνται βέβαια μπορεί να το τσεκάρουν ακόμα και οι πελάτες τους πλέον. Ο χώρος πρέπει να καθαρίσει. Υ.Γ. Συνάδελφοι του παρόντος forum, για να μην τσακωθούμε πάλι, δεν αναφέρομαι σε εσάς καθώς δεν είστε αντιπροσωπευτικό δείγμα. Εδώ μέσα έχει κόσμο που αγαπάει το αντικείμενο.
 5. Είναι απλή κάθετος. Η οριζόντια επί καθέτου αφορά περιπτώσεις που έχει γίνει σύσταση οριζοντίων (διαμερίσματα) επί καθέτου ιδιοκτησίας. Τότε λέμε πχ ότι το διαμέρισμα Α1 έχει ποσοστό 50% επί της καθέτου η οποία κάθετος έχει ποσοστό 50% επί του οικοπέδου
 6. Ακριβώς, η ερώτησή μου οφείλεται στην γενικότερη περιέργειά μου, κάποια στιγμή θα μου τύχει μία τέτοια περίπτωση αν χρειαστεί να υπογράψω και θα ψάχνομαι...
 7. Η δημιουργία αυτού του αστικού πολυγώνου εκ μέρους της ΕΚΧΑ έχει επίσης ως στόχο την τήρηση αυστηρότερων ανοχών γεωμετρικών σφαλμάτων σε δομημένες εν τοις πράγμασι περιοχές, καθώς υπάρχουν κτίσματα και μεγαλύτερο συνήθως περιουσιακό κεφάλαιο ανά τ.μ. zazeng είναι αυτονόητο ότι αυτή η εφαρμογή προϋποθέτει καλή γνώση του ιδιοκτησιακού και νομικού σκέλους, δεν απευθύνεται στον μέσο πολίτη που δεν γνωρίζει οτι πχ το οικόπεδό του είναι 1000 τ.μ. και όχι 500 τ.μ. , επειδή έχει απλά μία κάθετη. Αν κάποιος δεν είναι εξοικειωμένος και αν δεν ζητήσει βοήθεια από αλλού, είναι καλύτερο να πάει στο γραφείο αν δεν έχει κάτι πολύ απλό (πχ ένα αγροτεμάχιο χωρίς κτίσμα).
 8. Πάντα στο τέλος της ημέρας, το κτηματολογικό γραφείο (μέσω του πολυγώνου αυτού) ήταν αυτό που καθόριζε ποια γεωτεμάχια ανήκαν στην "αστική", πυκνοδομημένη περιοχή. Τίποτα δεν άλλαξε επομένως, απλά τώρα ενημερώνεσαι real time για να εκδοθεί το παράβολο.
 9. Η έννοια ¨εντός¨σχεδίου από πολεοδομικής άδειας, δεν ταυτίζεται με το πως καταχωρεί το κτηματολόγιο τα ακίνητα. Το κτηματολόγιο έχει σχεδιάσει δικά του αστικά πολύγωνα τα οποία βασίζονται στην πραγματική πυκνότητα δόμησης. Υπάρχουν περιοχές εκτός σχεδίου, οι οποίες θεωρούνται αστικές για το κτηματολόγιο όπως και το αντίθετο: το αστικό πολύγωνο του κτηματολογίου σταματάει πολλές φορές πριν το όριο του οικισμού βάσει των σχετικών αποφάσεων νομάρχη κλπ. Πιστεύω λοιπόν ότι το γεωτεμάχιο που υπέδειξες, αν και "εκτός" σχεδίου, ανήκει σε πυκνοδομημένη περιοχή. Παρατήρησες αν την περιοχή αυτή την περιβάλλει ένα πολύγωνο στην εφαρμογή εντοπισμού? Η νέα εφαρμογή αυτοματοποιεί την συμπλήρωση κάποιων κελιών.
 10. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τους εμπειρότερους του φόρουμ, ειδικότερα σε ότι αφορά την δήλωση 651/77 κλπ καθώς σε αυτό το θέμα δεν έχω πολλές γνώσεις. Δουλεύω σε ανάδοχο κτηματογράφησης και επεξεργάζομαι τοπογραφικά διαγράμματα. Σε αρκετά λοιπόν, μιας συγκεκριμένης περιοχής και ενός συγκεκριμένου μηχανικού, παρατήρησα το εξής: Υπάρχουν περιπτώσεις αγροτεμαχίων, που λόγω παρεκκλίσεων είναι άρτια, με τον όρο να είναι προϋφιστάμενα μίας συγκεκριμένης ημερομηνίας. Ο μηχανικός λοιπόν που υπογράφει την δήλωση, δηλώνει ότι ¨είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με την προϋπόθεση ότι προϋφίσταται της τάδε ημερομηνίας", και αμέσως από κάτω υπάρχει υπογεγραμμένη από τον πολίτη υπεύθυνη δήλωση ότι "το γήπεδο προϋφίσταται της τάδε ημερομηνίας". Και ερωτώ εγώ: είναι σωστή η στάση του μηχανικού? είναι καλυμμένος? δεν οφείλει ο ίδιος να καταλήξει στο συμπέρασμα αν ένα αγροτεμάχιο προϋφίσταται μιας ημερομηνίας, κάνοντας το σχετικό έλεγχο? Μου κάνει εντύπωση να τεκμηριώνεται αυτό με μία υπεύθυνη δήλωση ενός πολίτη που δεν είναι δυνατόν να έχει τέτοιες γνώσεις... Ο μηχανικός δεν είναι αυτός που πρέπει να κάνει έλεγχο τίτλων κλπ?
 11. Αναγράφετε το εμβαδό του τίτλου. Έχετε υπόψιν, επειδή είδα ότι αναφέρετε για υπέρβαση εμβαδού 6000τ.μ., ότι θα πρέπει να υπάρχει μία σχετική συνάφεια των δύο αυτών μεγεθών.. Αν ο τίτλος αναφέρει 10.000 τ.μ. και εσείς κάνετε υπόδειξη σχήματος 20.000 τ.μ., όπως καταλαβαίνετε το κτηματολόγιο δεν θα σας αποδώσει το σύνολο της αιτούμενης έκτασης. Αν μιλάμε για ποσοστιαία μικρές διαφορές δεν υπάρχει πρόβλημα.
 12. Η οικοδομική άδεια μπορεί να ζητηθεί σε περίπτωση που δεν υπάρχει τίτλος αλλά χρησικτησία, καθώς μπορεί να τεκμηριώσει το δικαίωμα.
 13. Όταν λέω έλεγχο παραδοτέων εννοώ το έργο που παραδίδει ο κάθε ανάδοχος στην ΕΚΧΑ, όχι την συλλογή δηλώσεων από τον πολίτη.
 14. Φίλε ακριβώς αυτό είναι το θέμα! Είναι τραγικό ότι το ανακοινώνουν την μέρα που ξεκινάει η συλλογή δηλώσεων. Κάποιες φορές γίνομαι απότομος ή συμπεριφέρομαι λες και είμαι εκπρόσωπος τύπου της ΕΚΧΑ αλλά αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι ότι υπάρχει έντονη κριτική και ειρωνεία για θέματα που είτε δεν έχουμε δίκιο (πχ δήλωση ομόρων αγροτεμαχίων ως ενιαίο κλπ) είτε είναι ασήμαντα και χάνουμε το δάσος! Ιδού πχ μία ενδεικτική λίστα των σημαντικότερων λαθών της ΕΚΧΑ: - Οι επιβλέποντες των διαφόρων μελετών δεν έχουν κοινή στάση ειδικά σε νομικά θέματα. Σε άλλες περιοχές για την θεμελίωση χρησικτησίας απαιτούνται λιγότερα ή περισσότερα έγγραφα. Αυτό το θεωρώ το πλέον τραγικό, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κοινή γραμμή. - Ο έλεγχος των παραδοτέων δεν είναι επαρκής. Η διαδικασία προχωράει με λάθη που οφείλονται σε μη καταρτισμένο προσωπικό ή σε μεγάλη πίεση των αναδόχων να παραχθούν υψηλές αποδόσεις από τα άτομα που κάνουν την κτηματογράφηση. Ελπίζω με τους καινούργιους που προσέλαβαν (οι οποίοι έχουν εμπειρία, ήταν προαπαιτούμενο) ότι θα διορθωθεί η κατάσταση. - Υπάρχουν μεγάλα νεκρά διαστήματα στις μελέτες που οφείλονται σε εσωτερικά θέματα της ΕΚΧΑ. Οι πολίτες τότε συνεχίζουν να δηλώνουν δικαιώματα σε μία παγωμένη βάση, για τα οποία μετέπειτα πρέπει να υποβάλλουν ένσταση όπως και να έχει. Οπότε τα χρονοδιαγράμματα είναι πιεστικά σε κρίσιμες περιόδους που απαιτούν χρόνο επεξεργασίας και χαλαρά σε άχρηστες περιόδους. - Γίνεται πολύ κακό marketing, υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν από τα επίσημα γραφεία κτηματογράφησης παρέχονται έναντι αδράς αμοιβής από παραμάγαζα που ανοίγουν στο ίδιο στενό, με πιο φανταχτερές ταμπέλες που ο πολίτης νομίζει ότι πρόκειται για το επίσημο γραφείο. Υπάρχει ακόμα και χρήση ίδιου λογότυπου , έχουν προκύψει θέματα με αυτό. Η όλη ιστορία προκαλεί ζημιά στην όλη εικόνα του έργου, πολλοί λένε και ψέματα στους πολίτες και δεν λαμβάνονται επαρκή μέτρα. - Στα πλαίσια του λειτουργούντος κτηματολογίου έχω ακούσει για άσχημα σκηνικά αδράνειας με τρόπο που βαλτώνει πολλές υποθέσεις.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.