Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Comba_71

Members
  • Περιεχόμενα

    74
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πλάκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Comba_71's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημερα, σε περιοχή που λόγω χωροταξικού η αρτιότητα για ξενοδοχείο είναι τα 20 στρέμματα, έχω συγκεντρωμένη έκταση "πάνω από 20 στρέμματα". Όμως, το εμβαδόν αυτό έχει να κάνει με την αρχική έκταση των ιδιοκτησιών πριν τη συντέλεση της απαλλοτρίωσης λόγω διάνοιξης δρόμου. Οπότε το εναπομείναν εμβαδόν είναι κάτω από 20 στρέμματα. Θεωρείτε ότι μπορεί και πάλι να χτίζει (με μια αντίστοιχη λογική του γήπεδα συνέπεια απαλλοτρίωσης...) ή πρέπει να βρεθεί η έκταση που υπολείπεται και αν ναι μπορεί να αυτή να μην είναι είναι συνεχόμενη αλλά από την άλλη πλευρά του δρόμου (είχα βρει κάτι σχετικό για τα τουριστικά καταλύματα, ότι δεν απαιτείται να είναι συνεχόμενη η έκταση αλλά δεν μπορώ να το βρω για να δω για ποιες περιπτώσεις ισχύει). ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα, σε γήπεδο εκτός σχεδίου έχω εκδώσει εεδμκ για αγροτική αποθήκη 15τ.μ και στη συνέχεια προχωράω στην έκδοση άδειας κατοικίας. Θα έχω θέμα με τις αποστάσεις μεταξύ των κτισμάτων (απέχουν 15μ μεταξύ τους); εγώ πιστεύω είναι μια ειδική περίπτωση και δεν επηρεάζονται.
  3. Καλημέρα, έχεις κάνεις ασχοληθεί με πυρασφάλεια πολυιατρείου με θεωρητικό πληθυσμό κάτω από 100 άτομ; Δεν μπορούν να μου ξεκαθαρίσουν από τον ιατρικό σύλλογο και την πυροσβεστική για το αν απαιτείται πιστοποιητικό ή γνωστοποίηση. Αν κάποιος γνωρίζει, ας μου πει. Ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα, έχω γήπεδο με εμβαδόν1900μ, με πρόσωπο 11,00 μ σε εθνική οδό το οποίο προϋφίσταται την 12η.11.1962. Ο ΣΔ πως υπολογίζεται ; Η άποψη της πολεοδομίας είναι ότι λόγω προσώπου έχω μέγιστη δόμηση 86+(1200-750)/9=136,00 τ.μ. Εγώ λέω ότι το πρόσωπο του γηπέδου είναι αυτό που υποχρεώνει την ιδιοκτησία να προϋπάρχει του 1962, αλλά το ΣΔ τον υπολογίζω από τον τύπο που αντιστοιχεί στο εμβαδόν μου, δηλαδή 136+(1900-1200)/16=179,75 τ.μ. Αν υπάρχει κάποιο έγγραφο σχετικό, που να το ξεκαθαρίζει το θέμα αυτό (είτε από τη μία είτε από την άλλη), παρακαλώ πείτε. ευχαριστώ
  5. Καλημέρα. Οι προϋποθέσεις για κατάτμηση εκτός σχεδίου το 1986 όσο αφορά το πρόσωπο σε δρόμο, ποιες ήταν; Έχω συμβόλαιο κατάτμησης 11 στρεμ σε 4,5 κ 6,5 με αρχικό πρόσωπο σε επαρχιακή 25 μ. Από τα δύο νέα ακίνητα που δημιουργήθηκαν, το ένα έχει πρόσωπο στο δρόμο το άλλο δεν έχει. Στη συνέχεια βγήκαν και οικοδομικές άδειες οπότε πιθανόν το τότε καθεστώς να επέτρεπε (;) μια τέτοια κατάτμηση.
  6. Καλησπέρα στο άρθρο 116 παρ5. αναφέρει: "Μετά τη κήρυξη ως παραδοσιακού οικισμού κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων δεν επιτρέπεται η υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος εξ ολοκλήρου αυθαίρετων κατασκευών που έχουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του σαράντα τοις εκατό (40%) υπέρβαση οποιουδήποτε όρου δόμησης, πέραν των υφιστάμενων, κατά την κήρυξη, αυθαίρετων κτισμάτων. " Στην περίπτωση που έχω ισόγειο προ του 1955 (πετρόχτιστο κτλ) στο οποίο εκ των υστέρων έχει γίνει προσθήκη ορόφου, μπορώ να θεωρήσω ότι ΔΕΝ είναι εξολοκλήρου αυθαίρετο, άρα και να μην χρειάζεται να είναι η αυθαίρετη προσθήκη μικρότερη του 40%;
  7. Το προηγούμενο ερώτημα που είχα κάνει ήταν για ιδιοκτησία εκτός σχεδίου με κτηματολόγιο, η οποία είχε τμήμα με πράξη χαρακτηρισμού από δασαρχείο. Από τις απαντήσεις των συναδέλφων, νομίζω βρήκα πως θα χειριστώ το θέμα.
  8. Καλημέρα. Έχω ένα οικόπεδο το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του (2στρεμ) είναι εντός οικισμού και ένα μικρό (250 τ.μ) του τμήμα είναι εκτός. Το εντός τμήμα του έχει τις προϋποθέσεις κατάτμησης σε δύο κατά κανόνα άρτια και οικοδ. οικόπεδα. Το ερώτημα είναι, μπορεί η κατάτμηση να συμπεριλάβει και το εκτός οικισμού τμήματα και να δημιουργηθούν δύο ενιαίες και ανεξάρτητες ιδιοκτησίες.
  9. Καλημέρα σε όλους, ευχαριστώ για το χρόνο σας. Το γήπεδο μου έχει συνολικό εμβαδόν 30 στρεμ. από τα οποία τα 10 στρεμ. είναι μη δασικά. Έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς το 2010 σε τίτλο του 1967, που αφορούσε το ακίνητο.
  10. Αν έχω πρόσωπο σε δημοτική, είναι προϋπόθεση τα 45μ?αν προϋπάρχει πχ του 78, δεν μπορεί να είναι κατά παρέκκλιση?
  11. Έχω πρόσωπο 42 μ σε δημοτική οδό αναγνωρισμένη με φεκ, οπότε ναι είμαι κατά παρέκκλιση. Παραίτηση θα γίνει, πριν γίνει το νέο συμβόλαιο.
  12. Στην περιοχή υπάρχει κτηματολόγιο από το 1998-2000. Η διαδικασία στο δασαρχείο έγινε το 2015, οπότε και βγήκε η Π.Χ. Πριν λίγο έμαθα ότι έχει γίνει ένσταση στη δευτεροβάθμια και για το υπόλοιπο τμήμα και πιθανόν να υπάρξει παραίτηση της ένστασης μιας και θα καθυστερήσει πολύ με αμφίβολο αποτέλεσμα. Εγώ ασχολήθηκα με το ακίνητο προσφάτως και αυτές τις μέρες έχει πάει το τοπογραφικό μου σε συμβολαιογράφο. Μακάρι να μπορούσα να αποφύγω τη διόρθωση λόγω χρόνου, αλλά και γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει διαδικασία με την οποία να κάνεις διόρθωσης ορίων μόνο με αποκοπτώμενο τμήμα (Αi) χωρίς διεκδικούμενο (Δi). Κανονικά το δημόσιο θα έπρεπε να κάνει αυτή τη διαδικασία όχι μόνο για τα δασικά αλλά και για Γ.Α&παραλίας, απαλλοτριώσεις δρόμων, παραχωρήσεις λωρίδων σε Κ.Χ κτλ. Στις περιοχές λειτουργίας κτηματολογίου δημιουργούνται τέτοια θέματα που μόνο επιπλέον κόστος δημιουργούν και καθυστέρηση με κίνδυνο για τις αγοραπωλησίες.
  13. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Στους δασικούς χάρτες έχει μεταφερθεί η Π.Χ επακριβώς. Απ'οτι καταλαβαίνω μπορώ να κάνω τοπογραφικό μόνο για το μη δασικό τμήμα. Από κει και πέρα θα βρω μπροστά μου και το θέμα του κτηματολογίου, μιας και στα κτημ.διαγράμματα άλλη είναι είναι η εικόνα του ακινήτου...
  14. Καλησπέρα, δεν ξέρω αν είναι επί του παρόντος topic, αλλά έχω ένα ακίνητο εκτός σχεδίου στο οποίο υπάρχει απόφαση χαρακτηρισμού για το 1/3 της έκτασης του ως γεωργικό (μη δασικό) ενώ τα 2/3 χαρακτηρίζονται ως δασική έκταση, από τη Δ/νση δασών. Το 1/3 είναι ως έκταση άρτιο και οικοδομήσιμο. Πρόκειται να γίνει αγοραπωλησία και τίθεται το ερώτημα του αν μπορεί να πουληθεί μόνο το τμήμα που είναι μη δασικό μιας στο άλλο υπάρχει η απόφαση χαρακτηρισμού ως δασικό. Η συμβολαιογράφος με ρωτάει αν το ακίνητο δύναται να κατατμηθεί. Για να μπορεί να κατατμηθεί δε θα πρέπει και τα δύο τμήματα να έχουν τις προϋποθέσεις της κατά κανόνα αρτιότητας για την εκτός σχεδίου (πρόσωπο,βάθος κτλ) ; Αν είναι έτσι, δεν την έχουν, οπότε κατάτμηση δεν γίνεται. Ένσταση για το υπόλοιπο δασικό τμήμα της ιδιοκτησίας, δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει πλέον μιας και έχουν περάσει χρόνια από τότε που βγήκε η απόφαση. Πριν μου τεθεί το θέμα έτσι από τη συμβολαιογράφο, θεωρούσα ότι το ακίνητο είναι ένα, θα μεταβιβαστεί ως ένα και ο Σ.Δ, θα καθοριστεί από το μη δασικό τμήμα.
  15. Παύλο ευχαριστώ για την απάντηση. Από την ΥΔΟΜ Ηρακλείου, όπως προανέφερα, το ερμηνεύουν όπως λες εσύ, αλλά δε ξέρω αν αυτό προκύπτει από γενική ερμηνεία των ΣΧΟΟΑΠ για αντίστοιχες περιπτώσεις ή αν είναι κάτι συγκεκριμένο. Η περίπτωση μου είναι στο ΣΧΟΟΑΠ Αγίου Νικολάου. Συνεχίζω το ψάξιμο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.