Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Διαφορά μεταξύ Περλομπετόν - Αφρομπετόν


Recommended Posts

ποια είναι η διαφορά μεταξύ περλομπετόν και αφρομπετόν?

Και ποια είναι η διαφορά στο κόστος?

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το αφρομπετόν ανήκει στην κατηγορία των κυψελωτών τσιμεντοκονιαμάτων. Η βάση του είναι οι φυσαλλίδες αέρα που εγκλωβίζονται μέσα στην μάζα του κρυσταλλικού πλέγματος σχηματίζει το τσιμέντο κατά την σκλήρυνση του. Οι φυσαλίδες αυτές δίνουν ένα προϊόν με χαμηλή πυκνότητα, ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Με την διάστρωση του Αφρομπετόν έχουμε:

Βελτίωση της αντισεισμικής συμπεριφοράς: μειώνει στο μέγιστο τα νεκρά φορτία της οικοδομής, βελτιώνοντας την αντισεισμική συμπεριφορά του κτιρίου σε περίπτωση σεισμών.

Οικονομία: αφού ως κύρια πρώτη ύλη που απαιτεί είναι μόνο το τσιμέντο.

Μεταβαλόμενη αυτοεπιπεδότητα: Αυξομειώνοντας το αφρογόνο κατα την παρασκευή του αφρομπετόν μπορούμε να έχουμε ένα υλικό με μεγάλο βαθμό αυτοεπιπεδότητας για γεμίσματα δαπέδου αλλά και ένα υλικό με μικρό βαθμό αυτοεπιπεδότητας για δημιουργία κλίσης μέχρι και 4%.

Το μικρότερο φαινόμενο βάρος: το οποίο μπορεί να είναι από 300 kg/m3 -680 kg/m3

 

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Ακατάλληλο για απευθείας επικόλληση κεραμικών πλακιδίων. Μάρμαρα και μωσαϊκά ωστόσο μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς πρόβλημα.

Ακατάλληλο για διάστρωση σε εξωτερικούς χώρους που εμφανίζεται παγετός αν δεν καλυφθεί από υγρομόνωση.

Η κατασκευή του είναι εμπειρική. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω η το ελαφρή μέρος είναι οι φυσαλίδες αέρα. Οι φυσαλίδες δημιουργούνται όταν μια τασιενεργός ουσία (π.χ.κάποιος σάπωνας) αναμιγνύεται με το αριάνι. Το μέγεθος αλλά και ο αριθμός των φυσαλίδων που δημιουργείται είναι καθαρά εμπειρικό αποτέλεσμα για την πλειοψηφία των μηχανων αφρομπετόν της αγοράς. Επιπλέον η ανάμιξη αυτή γίνεται σε σημείο πρίν την άντλιση του αφρομπετόν σε κάποιο ύψος με αποτέλεσμα όταν περάσει μέσα από την αντλία μέρος των φυσαλίδων να σπάει και να αλειώνονται οι ιδιότητες του αφρομπετόν.

 

 

 

ΠΕΡΛΟΜΠΕΤΟΝ

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Perlobeton S, είναι θερμοηχομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα με βάση τον διογκωμένο περλίτη (Perlomin) για γεμίσματα δαπέδων και δημιουργία ρύσεων στα δώματα. Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε σάκκους, αναμιγνύεται με τσιμέντο και νερό και διαστρώνεται. Η επιφάνεια που προκύπτει είναι έτοιμη για την τελική στρώση.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Με την διάστρωση του περλιτομπετόν έχουμε απευθεία τελική επιφάνεια προς επικόλληση κεραμεικών πλακιδίων, πλακών μαρμάρου, γρανίτη, μοκέτας και ασφαλτοπάνων χωρίς τη χρήση τσιμεντοκονίας. Aπαραίτητη προυπόθεση είναι η στρώση του περλομπετόν να έχει αντοχή σε θλίψη > 70 kg/cm2.

 

Βελτίωση της αντισεισμικής συμπεριφοράς Το περλιτομπετόν είναι ελαφρύ, μειώνει τα νεκρά φορτία της οικοδομής, βελτιώνοντας την αντισεισμική συμπεριφορά του κτιρίου σε περίπτωση σεισμών.

 

Ισχυρή τελική επιφάνεια. Η τελική επιφάνεια που προκύπτει είναι ισχυρή με μεγάλες αντοχές που φθάνουν μέχρι και 80 kg/cm2.

 

Εγγυημένη ποιότητα Η έτοιμη σε σάκκο συσκευασία αλλά και ο χρόνος ανάδευσης είναι παράμετροι μετρήσιμοι και ελενχόμενοι δίνοντας πάντα σταθερή σύνθεση σε ποιότητα σε αντίθεση με άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα τα οποία κατά την προετοιμασία τους έχουν πολλές φορές παραμέτρους που ρυθμίζονται εμπειρικά π.χ. το αφρομπετόν στο οποίο ένα από τα βασικά συστατικά του που είναι ο αέρας ρυθμίζεται εμπειρικά εξαιτείας των απλων σε κατασκευή και τεχνολογια μηχανών αφρομπετόν που υπάρχουν στην αγορά. Τέλος είναι αντλήσιμο στο ύψος ή σε απόσταση που απαιτείται χωρίς να αλειώνεται η ποιότητα του.

 

Το ενιαίο πάχος στρώσης του γεμίσματος λειτουργεί καλύτερα και μειώνει τις αστοχίες που παρατηρούνται σε άλλες λύσεις δύο στρώσεων.

 

Συμβατότητα θερμικής διαστολής Το περλιτομπετόν έχει τον ίδιο συντελεστή συστολοδιαστολής με τα κεραμεικά πλακίδια.

 

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Υψηλό κόστος σε πρώτες ύλες. Από τα ελαφρομπετόν που κυκλοφορούν στην αγορά το περλιτομπετόν έχει υψηλό κόστος σε πρώτες ύλες. Είναι ένα μειονέκτημα το οποίο αντισταθμίζεται στην περίπτωση που γίνει ενιαία διάστρωση ενός στρώματος για την απευθείας επικόλληση των πλακιδίων.

 

Ακατάλληλο για διάστρωση σε εξωτερικούς χώρους. Το περλιτομπετόν έχει ως βάση τον διογκωμένο περλίτη, ένα υλικό το οποίο είναι υδρόφιλο και απορροφά το νερό με συνέπεια την αύξηση του όγκου του μέχρι και 10% κ.ο. Το γεγονός αυτό το καθιστά ακατάλληλο για χρήση σε χώρους που θα δέχονται νερό και ταυτόχρονα είναι χωρίς υγρομόνωση.

 

Από http://www.alphamonosi.gr (το βρήκα αμέσως με google)

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

καλημερα

 

θα ηθελα να ρωτησω κατι

 

θελω να βαλω σε ενα δωματιο δαπεδο laminate

 

να πω οτι αυτος ο χωρος ειναι 30 περιπου τετραγωνικα και προοριζεται για αιθουσα χωρου

 

το δαπεδο ειναι με τα μπετα  και εχω αποσταση απο δαπεδο μεχρι την μαρμαροποδια 4 εκ τελειωμενο με την τοποθετηση του laminate

 

η παραπανω περιγραφη γινεται για να σας πω πως λεω να το κανω  και θελω να ακουσω την γνωμη σας

 

1. γεμισμα με περλομπετο κατι λιγοτερο απο 3 εκ.

 

2. στεγνωμα μερικες μερες

 

3. φυλλο απο καουτσουκ και φελλο  3 χιλιοχτα ( οπως μου ειπαν ειναι για του κραδασμους με σκοπο να μην τραυματιζονται οι χορευτες

 

4. το υποστρωμα που ειναι για την τοποθετηση του laminate

 

5. teλος τοποθετηση laminate

 

 

ερωτησεις που προκυπτουν

 

1. ειναι καταλληλο το περλομπετο σαν υποστρωμα για την τοποθετηση laminate?

 

 

2. to yποστρωμα απο καουτσουκ και φελλο που μου ειπαν μπαινει πανω απο το μπερλομπετο χωρις να κοληθει ? απλα το στρωνουμε ?

 

3. αφου θα βαλουμε το υποστρωμα καουτσουκ χρειαζεται και το υποστωμα το λευκο αυτο που μπαινει σαν υποστρωμα οταν τοποθετουμε laminate

 

4. kai teλος το υποστρωμα απο καουτσουκ και φελλο 3 χιλιοστων αν ξερετε πια ειναι η τιμη του και που μπορω να το βρω?

 

 

περιμενω την συμβουλη σας θα μου φανει παρα πολυ χρησιμη

 

θελω να κανω κατι σωστο.

 

ευχαριστω πολυ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.