Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συγκόλληση αναμονών StIII και στήριξη στέγης?


 

Recommended Posts

Συνάδελφοι ήθελα μια γνώμη για τις παρακάτω εργασίες που σκοπέυω να κάνω:

Σε τριώροφο του 82 θα διαμορφώσω σοφίτα με αντικατάσταση στέγης και κατασκευή νέας απο χαλύβδινο σκελετο (λόγω ανοιγματων)με δίριχτα τμήματα. Στα περισσότερα υποστυλώματα του κτιρίου έχουν κοπεί οι αναμονές 1-2 cm απο την πλακα. Καθότι η κάτοψη ξεπερνάει τα 120τμ με ύψος - λόγω ανισοσταθμίας πλακών - μέχρι τα 4.5μ θεώρησα οτι ένας ιδανικός τρόπος να συνδυάσω την όοποια αποκατάσταση αγκυρώσεων κορυφαίων κόμβων και να στηρίξω την νέα στέγη, θα ήταν στα υπάρχοντα υποστυλώματα να συγκολήσω μεταλλικές φλάντζες 500χ500χ2,0 για 50αρι υποστ. και επ αυτών να συγκολλήσω τα νέα μετ. υποστυλώματα (ΗΕΑ 120). Οι αναμονές είναι ST III αλλά βρήκα σχετικό ηλεκτρόδιο και ιδιαίτερη μέθοδο συγκόλησης που μπορεί να θεωρηθεί αξιοπρεπής.(Tenacito 65 και προθέρμανση στους 250 C)

Πιστεύετε οτι αξίζει τον κόπο η να αφήσω τις αναμονές στην ησυχία τους και να δέσω τη στέγη με χημικά βύσματα στον πυρήνα των υποστ.

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε κι ΑΥΤΟ.

 

Ο χάλυβας StIII σε αντίθεση με τον StI δεν είναι πάντα συγκολλήσιμος. Θα πρέπει να αποδειχθεί η συγκολλησιμότητά του σε ειδικό εργαστήριο που υπάρχει μόνο στην Αθήνα αν δεν κάνω λάθος. Το πώς γίνεται ο σχετικός έλεγχος περιγράφεται στον ΚΤΧ (Κανονισμό Τεχνολογίας Χαλύβων).

Link to comment
Share on other sites

Σωστά τα λες Χάρη o St3 είναι κατα περίπτωση. Γι αυτό ίσως μαζί με την συγκόληση βάλω και χημικά αγκύρια. Έτσι θα μπορώ να διασφαλίσω την στέγη απο ανεμοπιέσεις. Τώρα τα περι εργαστηρίων τα έχω δεί αλλα νομίζω δεν θα φτάσω μέχρι εκεί.

Πιστεύεις οτι άν λειτουργούσε η συγκόληση της φλάντζας θα μπορούσε να πλησιάσει στην αγκύρωση κορυφαίου κόμβου. Ήθελα δηλαδή να βελτιστοποιήσω τη λειτουργία του υπάρχοντα φορέα καθότι παλιός.

Link to comment
Share on other sites

Σε ποια περιοχή είσαι; Μπορείς να πάρεις δείγμα από μια μεγάλη αναμονή και να κάνεις μια ανάλυση που θα σου δώσει τα ποσοστά του C. Συνήθως το StΙΙΙ της εποχής ΔΕΝ ήταν συγκολλήσιμο λόγω μεγάλου ποσοστού. Συνήθως όμως ήταν εντος των ορίων συγκολλησιμότητας υπό προϋποθέσεις (προθέρμανση, βασικό ηλεκτρόδιο, κτλ που αναφέρεις...). Σπανιότερα ο C ήταν τόσος που απαγόρευε και την υπό προϋποθέσεις συγκόλληση.

Αν βάλεις αγκύρια, τότε να λάβεις υπόψη σου ότι δεν αρκεί μόνο η νέα ράβδος να αγκυρωθεί μέσα στη διατομή, αλλά και η διατομή στην οποία θα αγκυρωθεί να μπορεί να αναλάβει αυτή τη δύναμη. Οπότε πιθανό είναι το κρίσημο μήκος έμπηξης να είναι αυτό του προκύπτει λόγω του υπάρχοντος οπλισμού του στύλου!

Link to comment
Share on other sites

Τελικα θα το πάω πιο συμβατικά. χημικά αγκυρια και λόγω γεωμετρίας δίριχτης θα τοποθετήσω αγκύρια σε υποστ και στην πλάκα ανα 1-1,5μ σε πρόσθετο μετ. σκελετο. Τα παλια υποστ. παραμένουν ως έχουν.

Σας ευχαριστώ και τους δυο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.