Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατατακτήριες Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης


Recommended Posts

Καλησπέρα.Θα ήθελα καποιες πληροφορίες σχετικά με την εξέταση του ελεύθερου σχεδίου στις κατατακτήριες της αρχιτεκτονικής στη θεσσαλονίκη.

Η εξέταση γίνεται με μεταφορά σύνθεσης εκ του φυσικού,συνθεσης αντικειμενων που εχουν τοποθετηθεί στο χώρο?Με τι φωτισμό?Σε τι χαρτί σχεδιάζουμε(ποιοτητα-διαστασεις)?Πόσα σχέδια πρέπει να παραδώσουμε?Πόση ώρα διαρκεί η εξεταση?

Εχω ακούσει πως η εξέταση διαφέρει απο της αθήνας,όπως κ των πανελλαδικών,γι'αυτό ας απαντησει παρακαλώ κάποιος που γνωρίζει για τις ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα του "ελεύθερου σχεδίου" είναι ένα και το αυτό για όλα τα εξεταστικά κέντρα. Επιλέγονται αντικείμενα που μπορεί να βρεθούν εύκολα, στοιβάζονται σε ένα σωρό και τα..."σχεδιάζεις" (τώρα αν διαφέρει λίγο ο κουβάς ή η πλαστική καρέκλα δεν τρέχει και τίποτα). Ο φωτισμός είναι...συνδυασμός φυσικού φωτός και τεχνητού (εκτός αν έχουν καεί οι λάμπες της αίθουσας οπότε μένει το πρώτο).

 

Ένα σχέδιο κάνεις, δε θυμάμαι χρόνο ούτε ποιότητα χαρτιού και διαστάσεις (μήπως 35Χ70?).

 

Έχεις ακούσει για "διαφορές" στις εξετάσεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη και δεν έχεις κάνει ακόμη καταγγελία στο Υπουργείο Παιδείας? Σοβαρά τώρα, δεν ισχύουν τέτοια...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απαντηση.

Εχω μπερδευτει λίγο γιατι σε ανακοινωσεις της γραμματείας για τις κατατακτήριες αλλων σχολών(πόλεων) λένε πως ζητείται ενα σχέδιο σε χαρτί σέλλερ 50-70, ενω στης θεσ/κης αναφέρεται ''ζητουνται ενα η περισσοτερα σχεδια,πραγματοποιημένα σε ενα η δυο φύλλα διαστασων 42-29,7 (Α3)''.

Και φυσικά σε κάποιες τηλεφωνικές προσπάθειες στη γραμματεια κάνεις δεν ήταν αρμόδιος να απαντήσει κ με παρέπεμπαν σε καποιο άλλο τηλ. κ στο επόμενο σε άλλο κ.ο.κ

Ευχαριστώ πάντος για το ενδιαφέρον. Κ οποιος αλλος μπόρει να με βοηθήσει στις απορίες μου περιμενω απαντήσεις,ειδικα για τις διαστασεις κ το αν ειναι παραπανω σχέδια.Ελπιζω να υπάρχει καποιος που να εχει δωσει κατατακτηριες προσφατα.

Υ.Γ. Για το τι ειδους συνθεση ρωτησα γιατι καπου στο forum σας καποιος αναφερει για πρωτομη! Πρωτομη ειναι μονο για καλλών τεχνών,ετσι δεν ειναι?Η υπαρχει καποιο τμημα που θέλει ''ετοιμους εικαστικους''?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, τώρα πρόσεξα καλύτερα συγγνώμη. Οι εξετάσεις για μαθητές είναι διαφορετικές από τις εξετάσεις για πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ που θέλουν να μπουν και σε μια άλλη σχολή (αρχιτεκτονική εν προκειμένω). Οι κατατακτήριες που ανέφερες (με τα Α3) είναι για απόφοιτους - εσύ ως φοιτητής, νομίζω πας με τις κανονικές "μαθητικές" εξετάσεις αν δεν τελειώσεις τη σχολή σου. Τουλάχιστον στον καιρό μου, δεν ξέρω αν τώρα ισχύει κάτι άλλο.

 

Πάντως αυτές οι εξετάσεις είναι πράγματι επιλογή της κάθε σχολής και άρα διαφέρουν. Δυστυχώς είναι λίγοι αυτοί που τις δίνουν, ελπίζω να βρεθεί κάποιος εδώ να δώσει τα φώτα του.

Link to comment
Share on other sites

Φετος εχω τελιωσει τη σχολη μου,αλλα σκοπευω να συνεχισω στην αρχιτεκτονικη.Μαλλον επρεπε να δηλώσω αποφοιτος,αλλα ελπίζω να συνεχίσω ως φοιτητης... κ για αυτα που θέλω να φτάσω,αλλα κ γιατί το να δηλώσω κάποιο επαγγελμα,δηλ εργαζομενος, ειναι ποιο απιαστο σήμερα. Γι'αυτό ρωτάω κ ενδιαφέρομαι για τις κατατακτήριες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.