Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΠΕ για μάνδρα υλικών οικοδομής


thanz

Recommended Posts

Είμαι αρχάριος στις ΜΠΕ και μου έχει προκύψει μια ΜΠΕ για μάνδρα υλικών οικοδομής αν μπορεί κάποιος να δώσει κατευθύνσεις. Έχω διαβάσει την νομοθεσία, αλλά τι συμβένει με τον Η/Μ εξοπλισμό που υπάρχει ;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Στο τμήμα με τα downloads υπάρχει ΜΠΕ για την περίπτωσή σου. Τσέκαρέ το και αν δεν βρεις αυτό που ψάχνεις θα επανέλθω αν μπορώ να σε βοηθήσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Άλλη μια ερώτηση είναι όταν υπάρχει Η/Μ εξοπλισμός, όπως γερανογέφυρα και τσερκομηχανή τα οποία είναι στο σύνολο τους σε ισχύ λιγότερο απο 20kW. Τί ισχύει και που μπορώ να βρώ ΦΕΚ/ΚΥΑ ?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για βιομηχανικές - βιοτεχνικές εγκαταστάσεις με μηχανολογικό εξοπλισμό <= 22 Kw (κατηγορία επαγγελματικού εργαστηρίου) απαλλάσεσαι από την υποχρέωση για άδεια εγκατάστασης & λειτουργίας. Ρίξε μια ματιά αν είσαι όντως σ'αυτό το είδος δραστηριότητας γιατί δεν έχω δει ακριβώς τι χρειάζεται μια τέτοια μάντρα. Κάποια νομικά: Ν 3325/2005, ΚΥΑ 13727/724/2003.

 

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τη δική σου έρευνα, "ενόχλησε" και την αρμόδια υπηρεσία που θα καταθέσεις. Πιθανότατα, έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο + μπορούν να σε κατευθύνουν σωστά, ίσως να σε γλιτώσουν και από περιττά.

Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια ερώτηση είναι για την περιγραφή της χλωρίδας και της πανίδας. Απο που μπορεί κάποιος να πάρει στοιχεία ;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τυπικά, θα πρέπει να κάνεις ΚΑΙ επιτόπια επιθεώρηση. Ουσιαστικά, επειδή το συγκεκριμένο κομμάτι της περιβαλλοντικής μελέτης έχει σημασία για τους εξεταστές μόνο σε περιπτώσεις Α1 κατηγορίας έργου ή όταν εντάσσεται σε κάποια προστατευόμενη ζώνη κλπ.(από προσωπική πείρα πάντα μιλάω), κύριες πηγές για στοιχεία - πληροφορίες είναι το internet (όσο πιο έγκυρες πηγές μπορείς να βρεις), άλλες μελέτες στην περιοχή, κλπ. Συγκεκριμένα sites/βιβλία δεν έχω να σου προτείνω, κάνε search για την περιοχή που σε ενδιαφέρει. Καλώς ή κακώς, στα έργα μικρότερης κατηγορίας, κανείς δεν πολυασχολείται με το συγκεκριμένο τμήμα της μελέτης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.