Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Αγορά παλαιάς κατοικίας σε τμήμα υπό ένταξης σχεδίου πόλης


alexxnicolas

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μονοκατοικία 19 ετων 95τμ+30τμ που βρίσκεται σε 378τμ οικοπεδο σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης. Εκτός σχεδίου αλλά εντός προτεινόμενο σχεδίου.

 

Τι χαρτιά να ζητήσω από τον ιδιοκτήτη? Τι προβλέπει γενικότερα ο νόμος για αυτές? Κινδυνεύω για πρόστιμο όταν την αγοράσω γιατί τελευταία η πολεοδομία έχει αρχίσει κυνηγητό για τα αυθαίρετα?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλή σας μέρα.

 

Γενικές συμβουλές μάλλον θα σας μπερδέψουν. Οπωσδήποτε θα πάτε με μηχανικό της εμπιστοσύνης σας για να ελέγξει τη μονοκατοικία με βάση τα σχέδια της άδειας. Αν συμφωνήσει να προχωρήσετε σε αγορά , θα χρειαστείτε και συμβολή δικηγόρου για έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας .

 

Τον κίνδυνο προστίμου , θα τον εκτιμήσει ο μηχανικός σας και θα σας ενημερώσει σχετικά. Αν υφίσταται τέτοια περίπτωση και προχωρήσετε σε αγορά , τότε μετακυλίονται σε σας ΟΛΕΣ οι παρανομίες και τα πρόστιμα που τυχόν το βαρύνουν.

 

Μην διστάσετε να πληρώσετε κάποια χρήματα στη φάση αυτή σε μηχανικό και δικηγόρο . Οι συμβουλές τους θα είναι πολύτιμες. Θα σας γλυτώσουν από έξοδα και μπελάδες στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.