Μετάβαση στο περιεχόμενο

alexxnicolas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο Κρήτης
  1. Το απόσπασμα του τοπογραφικού μου το έδωσε ο μεσίτης και δεν το συνέταξα εγώ. Το κτίσμα, πρόκειται για κοτέτσι! συνεπώς αδιάφορη για εμένα η νομιμότητα του Μέχρι το σημείο (7) είναι τα όρια οικισμού σύμφωνα με τον μηχανικό που συνέταξε το τοπογραφικό. Απλώς θέλω να ξέρω αν πλέον το Π.Δ 1985 είναι ισχυρό, ειδικά τώρα με τις αλλαγές που έχει προβεί η κυβέρνηση στην πολεοδομική νομοθεσία. Αν ο ισχυρισμός δηλ. το Π.Δ 1985 ευσταθεί ώστε προβώ σε αντίστοιχα έξοδα για έλεγχο της νομιμότητας του. Επίσης γνωρίζεται τι γίνεται με τον εφαρμοστικό νόμου του μεσοπρόθεσμου, διάβασα ότι ουσιαστικά καταργείται η πολεοδομική νομοθεσία.
  2. Καλημέρα σας, Μπορείτε να με ενημερώσετε τι παραμέτρους θα πρέπει να ψάξω για την επιβεβαίωση την ορθότητας που επισυναπτόμενου τοπογραφικού, οικοπέδου κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμο με βάση το Π.Δ 3.05.1985? ΜΦΧ 1.pdf 2.pdf 3.pdf
  3. Καλημέρα σας, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μονοκατοικία 19 ετων 95τμ+30τμ που βρίσκεται σε 378τμ οικοπεδο σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης. Εκτός σχεδίου αλλά εντός προτεινόμενο σχεδίου. Τι χαρτιά να ζητήσω από τον ιδιοκτήτη? Τι προβλέπει γενικότερα ο νόμος για αυτές? Κινδυνεύω για πρόστιμο όταν την αγοράσω γιατί τελευταία η πολεοδομία έχει αρχίσει κυνηγητό για τα αυθαίρετα? Ευχαριστώ.
  4. έχεις δίκιο "ψιλή". Ο παππούς μου έχει 4 παιδιά. Εμείς τα εγγόνια έχουμε την ψιλή κυριότητα και οι γονείς την επικαρπία. Έχει διανεμηθεί σίγουρα. επιπρόσθετα ξέχασα να αναφέρω ότι πρωτού γίνει η διανομή χτίστηκε στον αγροτεμάχιο των 8 στρ. και μία μονοκατοικία των 60τμ, την οποία έχουμε όλοιι εξ αδιαιρέτου και με συμβολαιακή πράξη.
  5. Αγαπητοί φίλοι, Χρόνια σας πολλά! Θέλω να χτίσω πρώτη κατοικία σε αγροτεμάχιο. Γνωρίζω ότι απαιτείται η κυριότητα τουλάχιστον 4 στρεμμάτων. Υπάρχουν οι εξής παράμετροι. 1. το αγροτεμάχιο είναι είναι 8 στρεμμάτων (άνηκε στον παππού μου 2. Έχει διανεμηθεί με συμβολαιακή πράξη στα εγγόνια!! 3. Έχω την υψηλή κυριότητα στα 700μέτρα, (επικαρπία ο γονέας) άρα χρειάζομαι άλλα 3700μέτρα σύμφωνα με τον νόμο για ανέγερση κατοικίας. 4. Έχω την σύμφωνη άδεια των 2 αδερφών μου (1400μέτρα) και του ενός ξαδέρφου μου (2000μέτρα) να μου "παραχωρήσουν"...., φυσικά χωρίς μεταβίβαση μεριδίου του αγροτεμαχίου τους, τα απαιτούμενα τυπικά κριτήρια για έκδοση άδειας σε αγροτεμάχιο. δηλαδή ουσιαστικά θα μου παραχωρήσουν του μερίδιο τους στον συντελεστή δόμησης. Η παραπάνω περίπτωση αφορά οριζόντια ιδιοκτησία? πως επίσης μπορώ εγώ να καλυφθώ νομικά ώστε να μην συναντήσω μελλοντικά προβλήματα συνιδιοκτησίας με την κατοικία μου. Να έρθει δηλαδή η γυναίκα του ξαδέρφου μου και να μου πεί ότι θέλει το μισό σπίτι μου γιατί τους ανήκει :-? Ευχαριστώ για την βοήθεια σας και καλή χρονιά. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.