Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξ' αδιαιρέτου και μπαλκόνια - ταράτσες


ysar

Recommended Posts

Σε ενα χωριο υπαρχει οικοπεδο με ενα παλιο ισογειο κτισμα 50τμ του 23 μαλλον και νεοτερη προσθηκη με αδεια για ισογειο και 1 οροφο και μενει και ακαλυπτο οικοπεδο. Ο οροφος καλυπτει ολο το παλιο κτιριο.

Αυτο ανηκε εξ αδιαιρετου σε 2 ατομα με κατανομη ποσοστων 1/3 και 2/3. Οελουν να τα χωρησουν.

Συμφωνησαν ο ενας με το 1/3 να παρει το παλιο ισογειο και μερος του αδομητου οικοπεδου.

Το μπαλκονι και η βατη ταρατσα λειτουργικα ειναι μερος της νεοτερης κατασκευης που περνει ο 2ος ιδιοκτητης.

Ερωτημα:

Εχει δικαιωμα να παρει ο 1ος ιδιοκτητης και το 1/3 απο τα μπαλκονια και εξωστες ή μονο απο τους κλειστους χωρους?

Link to comment
Share on other sites

Η περίπτωση, που περιγράφεις, αντιμετωπίζεται μόνο με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και ένα θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσεις από την αρχή είναι το πολεοδομικό καθεστώς του χωριού (οικισμός ή άλλο) και, επομένως η δυνατότητα επί πλέον δόμησης, προκειμένου να ξεκαθαρίσει και το θέμα του ενδεχόμενου υπόλοιπου ΣΔ.

 

Με δεδομένο ότι, με τη σύσταση Ο.Ι. αποδίδονται στους κυρίους των ιδιοκτησιών (ορόφων στην προκειμένη περίπτωση) ποσοστά εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο, το οποίο θεωρείται κοινόκτητο, το τμήμα του οικοπέδου το οποίο συμφώνησαν να "πάρει" ο κύριος του ισογείου, μπορεί να του δοθεί μόνο ως αποκλειστική χρήση. Το ίδιο ισχύει και για την ταράτσα της οικοδομής, η οποία θεωρείται κοινόκτητη, αφού, προηγουμένως, ξεκαθαρίσει το θέμα του υπολειπόμενου ΣΔ.

 

Τα μπαλκόνια και, γενικά, οι εξώστες του ορόφου είναι παρακολουθήματα αυτού και δεν καταλαβαίνω γιατί τα εμπλέκεις στη διανομή του ακινήτου.

Link to comment
Share on other sites

Τα μπαλκόνια και, γενικά, οι εξώστες του ορόφου είναι παρακολουθήματα αυτού και δεν καταλαβαίνω γιατί τα εμπλέκεις στη διανομή του ακινήτου.

 

Ειναι ερωτηση του γνωστου μου που εχει το 1/3. Μηπως δικαιουται κατι απο τα μπαλκονια και την ταρατσα, εφοσον μοραζονται το κτιριο και το οικοπεδο. Εχει την υποψια οτι θελει να τον 'ριξει' ο αλλος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.