Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταβίβαση / άδεια λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων


IANOS

Recommended Posts

Αγαπητέ gsakel ναι είναι η Y.A 24841/1144 ΦΕΚ 502 /30-4-01 μου την έδωσε και η Δνση Μεταφορών αλλά δυστυχώς δε μου επέτρεψε να δώ μια παρόμοια μελέτη.

.............

 

Αυτές είναι όλες οι μέθοδοι που χρειάζονται;

 

Ευχαριστώ και πάλι...

 

Ανιχνευση εκρηκτ χρειαζεσαι μόνο εφόσον εχεις υπόγειο !η διαδικασια ειναι οπως την ανεφερες μετρησεις και καταγραφη και επισης η μελετη ΑΤG.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις υποδείξεις. Απ'ότι έχω διαπιστώσει δεν υπάρχει σαφής οδηγία για το θέμα καθώς το όλο σύστημα είναι πάρα πολύ ακριβό και τα περισσότερα πρατήρια δεν το έχουν βάλει. Κάποιοι μιλάνε ότι το σύστημα αυτό θα επιδοτηθεί, κάποιοι λένε ότι θα τροποποιηθεί ο νόμος και κάποιοι άλλοι ότι θα πάρει παράταση.

 

Μια τελευταία ερώτηση για κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό(!)

 

Θέλω να ρωτήσω σχετικά με την μέτρηση της αντίστασης γείωσης καθώς κάποια εταιρεία μου είπε ότι η μέτρηση με αναλογικό γειωσόμετρο με την μέθοδο με τα πασαλάκια δεν είναι απολύτως ασφαλής καθώς λόγω του υψηλού ρεύματος μπορεί να δημιουργηθεί σπινθήρας. Οπότε η ασφαλής μέτρηση γίνεται μόνο με γειωσόμετρο με τσιμπίδα το οποίο δε προυποθέτει πασαλάκια (αλλά και το οποίο είναι πάρα πολύ ακριβό). Επίσης η άσφαλτος ως υλικό δε προσφέρει το κατάλληλο έδαφος για αυτή την μέτρηση.

Έχετε υπόψιν σας κάτι?

 

Ευχαριστώ άλλη μια φορά για τις συμβουλές και τον χρόνο όσων απάντησαν σ'αυτό το θέμα

IANOS

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά το σύστημα ADR πήρε παράταση απ' ότι μου είπαν από τη διεύθυνση μεταφορών και ίσως τελικά επιδοτηθεί.

 

Σχετικά με τις μετρήσεις των γειώσεων δεξαμενών έγιναν με απλό γειωσόμετρο και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

 

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα!!!

Υπάρχει ένα πρατηριο το οποίο έχει κλείσει εδω και δύο χρόνια. Ο ιδιοκτήτης θέλει να το λειτουργείση ξάνα σε άλλο όνομα. Τι ακριβώς χρειάζεται να κάνω.

Ευχαριστώ....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, μου έτυχε μια περίπτωση μεταβίβασης πρατηρίου υγρών καυσίμων. Το πρατήριο έχει βγάλει πρόσφατα άδεια ( 6 μήνες πριν) και αλλάζει πάλι ιδιοκτήτη. Έψαξα την νομοθεσία και έχω μερικές απορίες. Ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί είναι πρώτη φορά που ασχολούμαι κάτι τέτοιο. 

 

α)Υπεύθυνη Δήλωση του νέου εκμεταλλευτή του πρατηρίου, σύμφωνα με το ν. 1599/1986, για τον όγκο των δεξαμενών συνοδευόμενη από τεχνική έκθεση διπλωματούχου Μηχανικού, στην οποία δηλώνει ότι ουδεμία αλλαγή επήλθε στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου. 

 

Μόνο αυτό βεβαιώνουμε, γιατί διάβασα στο Αρ. Οικ. 24841/1144 για την διενέργεια ηλεκτρολογικής επιθεώρησης, όπως και έλεγχου εκρηκτικών μιγμάτων. Χρειάζεται να γίνει και αυτή η διαδικασία?

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.