Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Χάνω" δύο φάσεις


Thinlizzy

Recommended Posts

Οπότε θα πρέπει να βρω κάποιον που το έχει για να τεστάρω το παροχικό καλώδιο σε πρώτη φάση. Για να το αγοράσω μόνο για μία μέτρηση νομίζω ότι δεν αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Θα βγαλεις εκτος την παροχη στο γενικο πινακα,στον αερα δηλαδη,θα κοψεις ταση απο μετρητη,θα τεσταρεις μονωσεις με Μεγγερ και οχι με πολυμετρο και αν ολα καλα,τοτε τηλεφωνο στις βλαβες για αλλαγη των Κινεζικων μικροαυτοματων ,και να επιμεινεις.Το προβλημα αυτο μας απασχολησε πολλες φορες,και μαλιστα συνανταται σε δικτυα με πτωση τασης.

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξα τα καλώδια των φάσεων στον πίνακα και εξακολούθησαν να πέφτουν οι δύο ίδιες ασφάλειες του μετρητή. Άρα το πρόβλημα λογικά βρίσκεται στο παροχικό καλώδιο ή στις ασφάλειες της ΔΕΗ.

Αφού έβαλα τα καλώδια των φάσεων του πίνακα στις αρχικές θέσεις, έκανα αλλαγή των καλωδίων στις ασφάλειες της ΔΕΗ. Δεν έπεσε καμία ασφάλεια, αλλά αυτό είναι τυχαίο, γιατί όπως έχω πεί, δεν μου ρίχνει πάντα τις ασφάλειες άμεσως.

Αύριο θα δανειστώ ένα megger και βλέπουμε.

 

Sorry για το διπλό post.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απλά για την ιστορία του θέματος, τελικά υπάρχει πρόβλημα μόνωσης του παροχικού καλωδίου. Μετρήθηκε με συσκευή ελέγχου μόνωσης και βρέθηκε ότι όλοι οι αγωγοί έχουν σφάλμα μόνωσης. Πιθανή αιτία ελλατωματικό καλώδιο σε συνδιασμό με υγρασία στην εξωτερική όδευση. Οπότε πάμε για αντικατάσταση παροχικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.