Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Πληροφοριες για νομιμοποιηση αυθαιρετου..!!


chemgeo

Recommended Posts

Καλημερα σας,,,θα ηθελα καποιες πληροφοριες αν ειναι δυνατον απο οποιον φιλο...του forum εχει τισ νομικες και τεχνικες γνωσεις για το παρακατω θεμα σχετικα με αυθαιρετο που υπαρχει στιν κατοχη μου απο κληρονομια..

 

θα προσπαθησω να ειμαι οσο το δυνατον πιο συντομος και απλος για να μη κουρασω και επειδη ομολογω οτι δεν εχω τις απαιτουμενες γνωσεις, σε αυτα τα θεματα

Λοιπον:

α) Σε οικοπεδο 280 τμ υπαρχει σπιτι 74 τμ που κτιστηκε με αδεια λυομενου το 1976. Υπαρχει και η αποδειξη της ΔΕΗ για την μερομηνια συνδεσης, Την αδεια αυτη (επειδη το απεκτησα με κληρονομια προσφατα) δεν μπορο να την βρω στα χαρτια του πατερα μου..απλα εχω μια αυτοψια της πολεοδομιας της εποχης που αναφερει οτι σε αυτοψια υπαρχει αδεια λυομενου..τι μπορω να κανω για αυτο? βασικα πιστευω μηπως οτι επειδη τοτε γινοντουσαν παρα πολλα αυθαιρετα στιν περιοχη μηπως και αυτο ηταν,,``μουφα`` να πω και δεν θα θελα να παω αυτη την στιγμη στην πολεοδομια να το ψαξω

.μποροω να κανω νομιμοποιηση με νομο Τριτση του 83? ειναι κανονικα δηλωμενο ολα τα χρονια εφορια ΕΤΑK κτηματολογιο τα παντα.

 

β) το 1996 στο διπλανο οικοπεδο που ηταν δικο μας 390 τμ (ως ενιαιο το εχουμε χωρις να τα χωριζουμε) βγηκε αδεια να κτιστει νομιμα σπιτι..στην πορεια δεν εγινε η οικοδομη και μετα απο 3χρονια και ενω ειχε πια ληξει η αδεια. τελικα κατασκευασθηκε αυθαιρετα σπιτι 114 τμ ως δευτερος οροφος στο προηγουμενο που σασ ανεφερα (με νεες κολωνες). τι μπορω να κανω εδω ? νομιμοποιηση γινεται? μηπως επειδη το συνολο των 2 οικοπεδων ειναι γυρω στα 670 τμ μπορει να ξεπερασθει το προβλημα..ξερω οτι θα πληρωσω προστιμα...απλα ηθελα να μου πειτε καποιες αποψεις πριν παω σε μηχανικο και κυριως μηπως τωρα που ακουγεται εντονα οτι θα βγει ρυθμιση πει τακτοποιησης η νομιμοποιησης αυθαιρετων με μικρα προστιμα ειναι προτιμοτερο να περιμενω?

ολα ειναι δηλωμενα σε κτηματολογια, εφοριες πληρωνω ΕΤΑκ τα παντα και η περιοχη ειναι εντοσ ζωνης (εμπαινε εβγαινε πολλες φορες) και τωρα ειναι στιν τελευταια αναρτηση για να μπει στο σχεδιο.

Σας ευχαριστω, ελπιζω να μην σας κουρασα και οποιαδηποτε πληροφορια θα μου ηταν χρησιμη!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.