Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου για τα φωτοβολταϊκά ζητεί η ΡΑΕ από την κυβέρνηση


lefterism

Recommended Posts

Επιστολές σε ΥΠΕΚΑ και ΔΕΗ

 

Αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου για τα φωτοβολταϊκά ζητεί η ΡΑΕ από την κυβέρνηση

 

 

 

Ο τελευταίος νόμος για τις ΑΠΕ (3851/2010) καθορίζει τη διαδικασία εξέτασης νέων αιτημάτων, χωρίς να έχει καταργηθεί η απόφαση του 2008 (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

--------------------------------------------------------------------------------

Προτείνετέ το 0 Προσθέστε την είδηση στις «ειδήσεις μου» Ακούστε την είδηση Μεγαλύτερη γραμματοσειρά Μικρότερη γραμματοσειρά Η είδηση σε PDF Εκτύπωση Αποστολή

--------------------------------------------------------------------------------

 

Αθήνα

Να αποσαφηνιστεί το θεσμικό πλαίσιο για την εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών σταθμών και να καθοριστούν οι περιοχές, στις οποίες τα δίκτυα είναι κορεσμένα και συνεπώς δεν μπορούν να υποδεχθούν νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές, ζητεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με επιστολές της προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Τ.Μπιρμπίλη και τη ΔΕΗ.

 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Ν.Βασιλάκος, αναφέρει στην επιστολή προς την υπουργό ότι η απόφαση με την οποία, τον Απρίλιο του 2008, είχε ανασταλεί η επιβολή νέων αιτήσεων για φωτοβολταϊκά εξακολουθεί να ισχύει, καθώς δεν έχει καταργηθεί ρητά.

 

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται ερμηνευτικές αμφισβητήσεις, καθώς ο τελευταίος νόμος για τις ΑΠΕ (3851/2010) καθορίζει τη διαδικασία εξέτασης νέων αιτημάτων χωρίς να έχει καταργηθεί η απόφαση του 2008.

 

Ήδη, από τον Αύγουστο πολίτες υποβάλλουν στη ΡΑΕ αιτήσεις για άδειες παραγωγής από φωτοβολταϊκά.

 

«Έως την άρση της νομικής αυτής αμφισημίας από το υπουργείο σας, η ΡΑΕ δεν δύναται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τα ως άνω αιτήματα που υποβάλλονται μετά την θέση σε ισχύ του Ν.3851/2010», καταλήγει η ΡΑΕ στην επιστολή.

 

Εξάλλου, με επιστολή προς τη ΔΕΗ και τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ο πρόεδρος της Αρχής ζητεί να υποβληθούν ως τα τέλη Νοεμβρίου εισηγήσεις για να καθοριστούν οι περιοχές της χώρας με κορεσμένα δίκτυα, σύμφωνα με τη διαδικασία που καθορίζει ο νέος νόμος για τις ΑΠΕ.

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

πηγή: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231060736

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.