Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση αδείας λόγω αλλαγής προσώπου οικοπέδου


Recommended Posts

Σας παραθέτω τον προβληματισμό μου σε ένα θέμα.

 

Πελάτης και φίλος έχει στα χέρια του οικοδομική άδεια με πρόσωπο οικοπέδου 10μ και εμβαδό 389τμ. Στην περιοχή για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατα παρέκλιση πρέπει να έχει 10μ πρόσωπο οικοπέδου και 250τμ εμβαδό. Ενώ είχε ξεκινήσει τις εργασίες εκσκαφής ο ιδιοκτήτης του διπλανού οικοπέδου του είπε ότι θα τον σταματούσε γιατί δεν συμφωνούσε με το όριο του δικού του οικοπέδου. Τελικά κατέληξαν σε κοινό πραγματογνώμονα απο το ΤΕΕ ο οποίος έβγαλε το πρόσωπο του οικοπέδου του φίλου μου 9.90μ!

 

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνει αναθεώρηση της άδειας και να πάει με το άρθρο 25 ή να συνεχίσει κανονικά με την υπάρχουσα άδεια (χτίζοντας φυσικά με όριο το 9.90μ) μιας και δεν απαιτείτε αναθεώρηση της άδειας για αποκλίσεις μεγαλύτερες του 2% των μηκών του οικοπέδου. Επίσης για αποκλίσεις 2% αναφέρεται ότι δεν πρέπει να παραβιάζεται ο συντελεστής δόμησης που χρησιμοποιήθηκε κατά την έκδοση της άδειας αλλά εδώ δεν έχουμε παραβίαση με την ένοια ότι θα χτίσει στα 9.90 επομένως δεν χτίζει κάτι παραπάνω.

 

Οποιαδήποτε πληροφορία είναι χρήσιμη!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.