Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ti-Soft LiftCAD - Λαθάκια υπολογισμών;


Socrates05

Recommended Posts

Καλησπέρα, πρόσφατα μετά από παρότρυνση φίλου μου κατέβασα το LiftCAD της Ti-Soft για να το δοκιμάσω και διαπίστωσα κάποιες διαφορές στους υπολογισμούς που κάνει το πρόγραμμα, με τους υπολογισμούς που κάνω χειροκίνητα.

 

Συγκεκριμένα στον υπολογισμό εμβόλου, για έμβολο 100*8,5

Aο=π*dr^2/4= π*100^2/4=7853.98 mm2

 

ενώ το πρόγραμμα υπολογίζει Αο=7850 mm2. Επίσης διαφορές διαπιστώνω και στο Α (2442 mm2 αντί 2443,37 mm2) και στο J (257,78 cm4 αντί 257,91 cm4).

 

Αν έχει κανείς την κανονική έκδοση του προγράμματος μπορεί να ελέγξει αν συμβαίνει το ίδιο, η γίνεται μόνο στη δοκιμαστική έκδοση; Ξέρω ότι δεν είναι μεγάλες η διαφορές απλά δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο το υπολογίζει διαφορετικά.

Link to comment
Share on other sites

Ενδεχομένως μια επικοινωνία με την ίδια την εταιρεία θα σου έλυνε την απορία

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ. 210.9607870-8 Φαξ 210.9607879. email: [email protected]

Κατόπιν θα ήταν χρήσιμη ενημέρωση προς τους συναδέλφους .

 

Δυστυχώς δεν το έχω το πρόγραμμα για να σε εξυπηρετήσω στο ερώτημα σου.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν έλαβα καμμία απάντηση από την εταιρεία σε e-mail που έστειλα και εφόσον δεν έχω αγοράσει ο ίδιος το πρόγραμμα δεν σκοπεύω να ασχοληθώ περισσότερο.

 

Οσον αφορά τις διαφορές στους υπολογισμούς βρήκα που οφείλονται. Στους υπολογισμούς που κάνει το πρόγραμμα όπου χρησιμοποιείται σε σχέση το π=3,141592... το υπολογίζει με δύο μόνο δεκαδικά ψηφία ακρίβεια, δηλαδή ως 3,14.

 

Βρήκα επιπλέον άλλο ένα bug το οποίο το ανέφερα και αυτό στο e-mail που έστειλα στην εταιρεία, το παραθέτω κι εδώ

Επίσης αν στην καρτέλα των Βασικών Δεδομένων --> Βάρος θαλάμου ξετσεκάρω το 'P=Pον' και αλλάξω το βάρος καμπίνας πχ από 400 σε 700

α) στο συνολικό βάρος P βγάζει 70000 kp

β) στον υπολογισμό του εμβόλου δεν λαμβάνεται υπ'όψη η τιμή που έδωσα χειροκίνητα αλλά η εξ'ορισμού τιμή δηλ. τα 400 kp.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Socrates05, μίλησα με κάποιον στην online εξυπηρέτηση της ti-soft και του ανέφερα ότι κάποιος συνάδελφος, από το forum michanikos.gr, βρήκε ένα bug στο liftcad. Μου έδωσε ένα e-mail, για να θέσουμε το ερώτημα, και όταν του είπα ότι ήδη έστειλες και δεν έλαβες απάντηση έδωσε την παρακάτω απάντηση: " Καλέστε μας στο 2109607870 ".

 

Για όποιον έχει στη κατοχή του το πρόγραμμα και θέλει να το ψάξει περισσότερο!! Εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με μελέτη ανελκυστήρα για να ξέρω κατά πόσον πέφτουμε έξω στους υπολογισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Στους υπολογισμούς πέφτεις έξω ελάχιστα, μην ξεχνάμε ότι η αβεβαιότητα της αντοχής υλικών είναι μεγάλη γι'αυτό άλλωστε χρησιμοποιούμε και τους συντελεστές ασφαλείας.

Απλά είναι πιο σωστό να χρησιμοποιείται η συνάρτηση pi που διαθέτουν όλες οι γλώσσες προγραμματισμού πλέον, για τον ίδιο λόγο που στα επιστημονικά μας calculators γραφουμε π αντί για 3,14.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.