Μετάβαση στο περιεχόμενο

Socrates05

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Socrates05

  1. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να ρίξει τη γενική ασφάλεια. Υπερθέρμανση μπορεί να έχουμε λόγω κακής επαφής αλλά για ποιο λόγο μεγαλύτερο ρεύμα ώστε να ρίξει την ασφάλεια ? Γιατί έπεσε η 40Α και όχι η 20Α του θερμοσίφωνα? Από την άλλη για να γίνει τέτοια ζημιά κάτι πρέπει να πήγε πολύ στραβά. Το ρεύμα που τραβάει ο θερμοσίφωνας δεν μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά σε 10αρι καλώδιο ακόμα κι αν δεν εχει σφιχτεί πολύ καλά. Γιατί δεν έπεσε όταν άναψες την ηλεκτρική κουζίνα. Λάθος συνδεσμολογία? Είχες σφίξει καλά τη βίδα αλλά δεν είχε μπει καλά το καλώδιο στην κλέμα? ...απλά μερικές σκέψεις.
  2. Ισως τα τροφοδοτικά να τραβάνε στιγμιαία μεγάλο ρεύμα κατά την εκίνηση λόγω πυκνωτών κλπ. Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα και μετά την εγκατάσταση της νέας γραμμής βάλε 2 πολύμπριζα 4 θέσεων με διακόπτες και μοίρασε τους υπολογιστές σ'αυτά έτσι ώστε ανοίγοντάς τα ενα-ένα να μην σου ρίχνουν την ασφάλεια.
  3. Εγώ θα ζήταγα κατ'ευθείαν αντικατάσταση από το μαγαζί που το αγόρασα. Αν επιμένουν ότι ο μετρητής δεν έχει πρόβλημα πες να σου τον αλλάξουν για να σου φύγει η ιδέα. Κατά κανόνα θα το κάνουν αν είναι σοβαρό μαγαζί, άλλωστε δε χάνουν τίποτα το πολύ πολύ να το δώσουν σε κάποιον άλλον (βάλε ένα μικρό σημαδάκι για να ξέρεις ότι στον αλλάξανε και δε σου φέρανε πάλι τον ίδιο). Κάνε πρώτα αυτό και αν δεν δεις διαφορά το ψάχνεις παραπέρα. Δεν είναι καθόλου απίθανο να είναι προβληματικός ο μετρητής.
  4. Ισως το ρολόι της ΔΕΗ δεν έγραφε 0 όταν εγκαταστάθηκε. Τσεκάρισέ το ξανά, η απόκλιση είναι πολύ μεγάλη.
  5. Πρέπει να δεις πρώτα αν ο ανελκυστήρας έχει άδεια ή προέγκριση. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να πας στη ΔΕΗ η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή, στις υπηρεσίες δικτύου, έχοντας μαζί σου ένα λογαριασμό του κοινόχρηστου ρεύματος της πολυκατοικίας και να ζητήσεις αντίγραφο της άδειας (ή προέγκρισης) του ανελκυστήρα. Ρώτησε και το συντηρητή μήπως γνωρίζει ήδη.
  6. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν για τα MRL που έχω ασχοληθεί, είχε εξαρχής προγραμματιστεί να γίνουν χωρίς μηχανοστάσιο και απλά εμφάνισαν στην πολεοδομία κάποιο χώρο ως χώρο μηχανοστασίου για να μην έχουν πρόβλημα, ή αν αυτό αποφασίστηκε μεταγενέστερα. Σίγουρα παντως το σωστότερο είναι να φαίνεται και στα σχέδια που θα κατατεθούν στην πολεοδομία ότι πρόκειται για ανελκυστήρα ανευ μηχανοστασίου, μετά απο συνεννόηση με τον υπάλληλο βέβαια.
  7. Από την εμπειρία μου σε εταιρεία εγκατάστασης ανελκυστήρων όσες φορές μου είχε τύχει ανελκυστήρας χωρίς μηχανοστάσιο (MRL), στα σχέδια που είχαν δοθεί στην πολεοδομία τον εμφάνιζαν σαν τυπικό ανελκυστήρα με μηχανοστάσιο, ενώ στην πραγματικότητα κατασκευαζόταν ανελκυστήρας χωρίς μηχανοστάσιο. Τα σχέδια του φακέλου που καταθέταμε στον φορέα πιστοποίησης έδειχναν την πραγματικότητα και συνοδευόταν από όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα. Γενικά στην περίπτωση που δεν έχεις τον απαιτούμενο χώρο στο κάτω μέρος του φρεατίου τοποθετείς κινητό δάπεδο με κάποια διάταξη επαφών, έτσι ώστε όταν ο συντηρητής πατάει πάνω στο δάπεδο να μην είναι δυνατή η κίνηση του θαλάμου. Συμβουλέψου το φορέα που θα κάνει τον έλεγχο για λεπτομέρειες. Στη δική σου περίπτωση όμως υπάρχει πρόβλημα αν κάτω από τον πυθμένα του φρεατίου υπάρχει κατοικίσιμος χώρος. Συγκεκριμένα στη δήλωση του πολιτικού μηχανικού για την αντοχή του φρεατίου αναφέρεται κατά λέξη "3. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΟΣ ΧΩΡΟΣ"
  8. Κι εμένα σταμάτησε τώρα πρόσφατα να λειτουργεί εντελώς ξαφνικά, το έψαξα λίγο, δεν έβγαλα άκρη και τελικά το απεγκατέστησα και εγκατέστησα την νέα έκδοση και το πρόβλημα λύθηκε.
  9. @nikoss85 Να υποθέσω ότι πρόκειται για θάλαμο ο οποίος έχει δύο εισόδους σε γειτονικά τοιχώματα; Η απάντηση δεν είναι πολύ απλή καθώς το πρόγραμμα της 4Μ δεν έχει επιλογή για τέτοια χωροθέτηση των οδηγών σε σχέση με το θάλαμο (δεν γνωρίζω τί γίνεται με τα άλλα προγράμματα). Θα σου πρότεινα να συνεννοηθείς με αυτόν που θα ελέγξει τη μελέτη επειδή πρόκειται για ειδική περίπτωση, ώστε να μην ταλαιπωρηθείς άδικα. Η δυσκολία βρίσκεται βασικά στον καθορισμό των κέντρων βάρους των διαφόρων φορτίων. Κάνε ένα σκαρίφημα υπό κλίμακα και βρές τις συντεταγμένες x,y του κάθε φορτίου με βάση το ορθογώνιο σύστημα αξόνων που ορίζουν οι οδηγοί. Οι συντεταγμένες αυτές θα είναι διαφορετικές από την περίπτωση οδηγών τοποθετημένων κάθετα στο θάλαμο. Ενα πρόβλημα που θα διαπιστώσεις είναι ότι οι μετατοπίσεις του ωφέλιμου φορτίου κατά χ και y άξονα θα γίνονται λάθος από το πρόγραμμα γιατί αυτό υπολογίζει μετατόπιση κατά το 1/8 της κάθε διάστασης του θαλάμου, πράγμα που ισχύει για τη συνήθη τοποθέτηση των οδηγών, αλλά όχι για την περίπτωσή σου. Μία λύση θα ήταν να θέσεις ως διαστάσεις χ,y του θαλάμου τέτοιες ώστε να σου βγαίνει σωστή η μετατόπιση. Σε κάθε περίπτωση συννενοήσου με τον ελεγκτή και αν βγάλεις τελικά άκρη στείλτο μας και μας για να ενημερωθούμε. @thagelop Αν αναφέρεσαι σε ανελκυστήρα ο οποίος δεν έχει καμπίνα (ανοικτός, μόνο για φορτία) έχω την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται να κατατεθεί φάκελος στη Διεύθυνση Βιομηχανίας (ή το Δήμο), θεωρείται ανυψωτικό μηχάνημα και η σχετική νομοθεσία είναι το ΦΕΚ 1186 ΤΕΥΧΟΣ Β 2003 (ΑΝΥΨΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ), αλλά διασταύρωσέ το. Τώρα αν θα δημιουργηθεί άνοιγμα στην πλάκα για την εγκατάστασή του, φαντάζομαι ότι κανονικά θα πρέπει να κατατεθεί κάποια σχετική μελέτη στην πολεοδομία, αλλά έχω δει και περιπτώσεις που δεν το κάνουν.
  10. Στο παράθυρο "Εμπειρικοί υπολογισμοί" -> "Υπολογισμός θερμικών απωλειών χώρου", υπάρχει ένας συντελεστής χώρου με εξ'ορισμού τιμή (δ)=150 και ένας 'επιπρόσθετος συντελεστής' με τιμή (ε)=1. Οι εξ'ορισμού τιμές τους αναφέρονται σε χώρο με μόνωση ή χωρίς;
  11. Στο παράθυρο της εφαρμογής "Εμπειρικοί υπολογισμοί" για τις θερμικές απώλειες, τα αποτελέσματα τα δίνει σε kcal/m2hC, μήπως θα έπρεπε να είναι kcal/h ; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ο υπολογισμός θερμικών απωλειών χώρου αναφέρεται σε χώρο με μόνωση των εξωτερικών επιφανειών ή όχι;
  12. Επειδή θίξατε το θέμα των σεμιναρίων του ΤΕΕ και για το αν τελικά ισχύουν ή όχι για να βγάλει κανείς άδεια ενεργειακού επιθεωρητή, παρατηρώ συνέχεια ότι γίνονται σεμινάρια από διάφορους φορείς τα οποία υποτίθεται ότι ενημερώνουν σχετικά με τις ενεργειακές επιθεωρήσεις ή/και ενεργειακές μελέτες. Μου έχει τύχει περίπτωση μάλιστα που αυτοί που τα πραγματοποιούν υποστηρίζουν ότι μετά τα σεμινάρια αυτά μπορείς να δώσεις εξετάσεις και να πάρεις άδεια ενεργειακού επιθεωρητή. Πως μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα ποια από αυτά είναι 'εγκεκριμένα' και ποια όχι; Υπάρχουν αυτή τη στιγμή σεμινάρια που αφού τα παρακολουθήσει κανείς να μπορέσει μετά να δώσει εξετάσεις;
  13. @dib Αν μπορείς να μας διευκρινίσεις μερικά πράγματα ακόμη: 1. Εγκαθίσταται ανελκυστήρας για πρώτη φορά η υπάρχει/υπήρξε εγκατεστημένος ανελκυστήρας στο κτίριο; 2. Φρεάτιο υπάρχει; Ποια η θέση του; 3. Το κτίριο ανήκει αποκλειστικά σε έναν ιδιοκτήτη ή υπάρχουν και άλλοι. Οσον αφορά τη νομαρχία που θα καταθέσεις το φάκελο θα πρέπει να είναι η αρμόδια για την περιοχή που βρίσκεται το κτίριο. Η διαδικασία βέβαια δεν είναι τόσο απλή. Ετοιμάζεις το φάκελο (μελέτη, σχέδια, λοιπά δικαιολογητικά), τον καταθέτεις στο φορέα πιστοποίησης που έχει αναλάβει την πιστοποίηση του ανελκυστήρα. Αφού πραγματοποιήσει τον έλεγχο ο φορέας και εκδόσει το πιστοποιητικό, τότε παίρνεις το φάκελο και τον καταθέτεις (ή εσύ η κάποιος άλλος) στη νομαρχία. ------------------------------------------------------------------------- @γιωργος_ατσαλακης Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σου;
  14. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα. Υπήρχαν βέβαια μερικά προβληματάκια στις επαφές των μπουτόν της εξώθυρας λόγω οξείδωσης, αλλά τα είχα καθαρίσει και λειτουργούσαν. Εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει πειράξει κανείς κάτι στη συνδεσμολογία παρουσιάστηκε η κατάσταση που περιγράφω πιο πάνω. Το περίεργο είναι ότι συνέβει σε όλα τα διαμερίσματα ταυτόχρονα. Και έστω ότι έχει πρόβλημα ο ενισχυτής. Είναι δυνατόν να δίνει τάση στα μπουτόν και να μη χτυπάνε τα κουδούνια;
  15. Κατ'αρχάς έκανα ένα λάθος στο αρχικό μου ποστ και αυτό αλλάζει λίγο τα πράγματα. Η τάση στους βομβητές είναι 11,4 V εναλλασόμενο ενώ στη μπουτονιέρα στην είσοδο της πολυκατοικίας είναι 14 V εναλλασόμενο. Εψαξα λίγο παραπάνω την εγκατάσταση και όντως υπάρχει ένα ενδιάμεσο κουτάκι και μάλιστα είναι σαν αυτό http://www.silverton.gr/index.php/en/support/spare-parts/64-da-5.html αλλά παλαιότερο μοντέλο (κατάφερα και βρήκα ότι η μάρκα είναι Silverton σε ένα από τα θυροτηλέφωνα) δηλαδή ένας ενισχυτής 5-σύρματος. Επίσης δεν ανέφερα ότι πρόκειται για εγκατάσταση ηλεκτρικών κουδουνιών με θυροτηλέφωνο. Το πρόβλημα είναι ότι οι βομβητές λειτουργούν από τις μπουτονιέρες των διαμερισμάτων αλλά όχι από τη μπουτονιέρα της εξώθυρας, παρ'όλο που υπάρχει καί εκεί τάση. Διακόπτοντας την τροφοδοσία του ενισχυτή δεν έχω πλέον τάση στις επαφές των κομβίων της μπουτονιέρας εξώθυρας. Πράγμα που σημαίνει ότι η μπουτονιέρα των διαμερισμάτων τροφοδοτείται από τον ενσωματωμένο μετασχηματιστή του βομβητή, ενώ η μπουτονιέρα της εξώθυρας (τα μπουτόν της) τροφοδοτείται από τον ενισχυτή. Η μόνη συνδεσμολογία που μπορώ να σκευτώ είναι αυτή: http://img829.imageshack.us/img829/5801/sxediot.jpg Εκτός του ότι δεν μου φαίνεται και πολύ λογική (πχ για πιο λόγο να υπάρχει τροφοδοσία και από τον ενισχυτή ενώ υπάρχει ήδη μετασχηματιστής ενσωματωμένος στο βομβητή), δεν μπορώ να φανταστώ για πια αιτία μπορεί να έχω τάση στη μπουτονιέρα της εξώθυρας και να μην χτυπάει ο βομβητής όταν πατάμε το μπουτόν της.
  16. Επειδή δεν είμαι πολύ σχετικός με το θέμα θα ήθελα τα φώτα σας για το εξής: Ελέγχοντας μια εγκατάσταση κουδουνιών δυόροφης πολυκατοικίας με 4 διαμερίσματα διαπιστώνω ότι μετρώντας την τάση στα καλώδια που καταλήγουν στους βομβητές των διαμερισμάτων τη βρίσκω 12V εναλασσόμενο. Μετράω επίσης την τάση των καλωδίων στη μπουτονιέρα στην είσοδο της πολυκατοικίας τη βρίσκω 17V συνεχές. Πως είναι δυνατόν να είναι διαφορετική η τάση, μήπως υπάρχουν δύο μετασχηματιστές; Παρόλο που έχω τάση και πανω και κάτω τα κουδουνια δεν λειτουργούν και δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει. Εχει κανείς καμιά ιδέα;
  17. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στην τεχνολογία των θερμοσυσσωρευτών, πάντως εγώ που έζησα αρκετά χρόνια σε σπίτι με θερμοσυσσωρευτές έχω να παρατηρήσω τα εξής: 1. Στο σπίτι είχαμε τριφασικό ρεύμα 3χ35A και λογαριασμούς ρεύματος αρκετά τσουχτερούς. 2. Ποτέ δεν θυμάμαι να είχαμε τη ζέστη που έχουν τα σπίτια με καλοριφέρ. Δεν υπήρχε περίπτωση να πιασει το σπίτι θερμοκρασία 19-20 oC. 3. Μέχρι το απόγευμα οι θερμοσυσσωρευτές ήταν παγωμένοι, όταν είχαν φορτίσει τη νύχτα ακόμα κι αν δεν είχαν ανάψει καθόλου όλη μέρα. Τα παραπάνω δεν τα αναφέρω ως επιχειρήματα, απλά ως προσωπική εμπειρία.
  18. Στους υπολογισμούς πέφτεις έξω ελάχιστα, μην ξεχνάμε ότι η αβεβαιότητα της αντοχής υλικών είναι μεγάλη γι'αυτό άλλωστε χρησιμοποιούμε και τους συντελεστές ασφαλείας. Απλά είναι πιο σωστό να χρησιμοποιείται η συνάρτηση pi που διαθέτουν όλες οι γλώσσες προγραμματισμού πλέον, για τον ίδιο λόγο που στα επιστημονικά μας calculators γραφουμε π αντί για 3,14.
  19. Δυστυχώς δεν έλαβα καμμία απάντηση από την εταιρεία σε e-mail που έστειλα και εφόσον δεν έχω αγοράσει ο ίδιος το πρόγραμμα δεν σκοπεύω να ασχοληθώ περισσότερο. Οσον αφορά τις διαφορές στους υπολογισμούς βρήκα που οφείλονται. Στους υπολογισμούς που κάνει το πρόγραμμα όπου χρησιμοποιείται σε σχέση το π=3,141592... το υπολογίζει με δύο μόνο δεκαδικά ψηφία ακρίβεια, δηλαδή ως 3,14. Βρήκα επιπλέον άλλο ένα bug το οποίο το ανέφερα και αυτό στο e-mail που έστειλα στην εταιρεία, το παραθέτω κι εδώ
  20. Εγκατέστησα κι εγώ τη VB.NET 2008 και έκανα απόπειρα να μετατρέψω ένα πρόγραμμα 1500 γραμμών που είχα κάνει σε VB6 . Γενικά πήγε καλά μπορώ να πω, είχα να κάνω αρκετές αλλαγές αλλά τουλάχιστον ήξερα τι χρειάζεται να γίνει ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Παρατήρησα ότι ο συμβατικός κώδικας μετατρέπεται αρκετά καλά, ενώ όπου είχα χρησιμοποιήσει 'κολπάκια' έπρεπε να κάνω αρκετές μετατροπές. Οι κυριότερες αλλαγές ήταν στα εξής: 1) Διαστάσεις πινάκων που πρέπει να ξεκινάνε από το 0. Θεωρούσα βολικό μέχρι τώρα να χρησιμοποιώ πίνακες που να ξεκινάνε από το 1. 2) Χειρισμός διαστάσεων, κεντραρίσματα κλπ. παραθύρων φορμών. 3) Εγγραφή και ανάγνωση από αρχεία binary. Αν κολλήσεις πουθενά πες μήπως έχω καμμιά ιδέα.
  21. Πραγματικά κάπου είχα διαβάσει για τη VB6 ότι εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι από τα πιο ολοκληρωμένα περιβάλλοντα προγραμματισμού. Προσωπικά δεν έχω ιδέα από VB.NET πάντως αυτό που μου άρεσε πάντα στη VB6 είναι η απλότητά της και ότι φτιάχνεις αυτό που θέλεις χώρις να χάνεις πολύ χρόνο να ασχολείσαι με λεπτομέρειες, γραφικό περιβάλλον κλπ. Σκέφτομαι εδώ και καιρό να φτιάξω ένα πρόγραμμα για μελέτες ανελκυστήρων. Λες να το κάνω κατ' ευθείαν σε VB.NET ώστε να αποφύγω τη βαβούρα της μετατροπής;
  22. Την μετατροπή από VB6 σε VB.NET για ποιο λόγο την κάνεις, υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας της VB6 με τα Windows 7 η για άλλο λόγο;
  23. Θα επικοινωνήσω με την εταιρεία και θα σας ενημερώσω μόλις λάβω απάντηση.
  24. Καλησπέρα, πρόσφατα μετά από παρότρυνση φίλου μου κατέβασα το LiftCAD της Ti-Soft για να το δοκιμάσω και διαπίστωσα κάποιες διαφορές στους υπολογισμούς που κάνει το πρόγραμμα, με τους υπολογισμούς που κάνω χειροκίνητα. Συγκεκριμένα στον υπολογισμό εμβόλου, για έμβολο 100*8,5 Aο=π*dr^2/4= π*100^2/4=7853.98 mm2 ενώ το πρόγραμμα υπολογίζει Αο=7850 mm2. Επίσης διαφορές διαπιστώνω και στο Α (2442 mm2 αντί 2443,37 mm2) και στο J (257,78 cm4 αντί 257,91 cm4). Αν έχει κανείς την κανονική έκδοση του προγράμματος μπορεί να ελέγξει αν συμβαίνει το ίδιο, η γίνεται μόνο στη δοκιμαστική έκδοση; Ξέρω ότι δεν είναι μεγάλες η διαφορές απλά δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο το υπολογίζει διαφορετικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.