Μετάβαση στο περιεχόμενο

inverters & άλλα


Kmaniac

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!Θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας στα παρακάτω προβλήματα μου.

Πρόκειται για μια εγκατάσταση Φ/Β.

α)

Λοιπόν έχω 42 πάνελς των 230W και θέλω να τα συνδέσω ανα 14 σε τρεις μονοφασικους inverter.Προκειται για Ιnverter ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ εισόδου 3200W ενώ εγώ πάω στα 3220W.Υπάρχει πρόβλημα?Η τάση εισόδου καθώς και το ρεύμα είναι στα επιτρεπά όρια.

β)

Το άλλο που θέλω να σας ρωτήσω είναι ποια η διαφορά στη χρήση αντί 3 μονοφασικων inverter ενός τριφασικού 10kW που στην τελική ο 3φασικος είναι λίγο πιο φτηνός.Επειδή τώρα άρχισα να ασχολούμε με αυτά και δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου Inverter λέει το φυλλάδιο του 3φασικού είσοδος Α/είσοδος Β

4/1.Αυτό τι σημαίνει???

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα φιλε μου!!γενικα στην τοποθετηση Inverter στα φ/β μια μικρη ανοχη προς τα πανω επιτρεπεται γιατι ποτε δεν προκειται να πιασουν ολα μαζι τα φ/β την μεγιστη ονομαστικη ισχύ τους. Τωρα στο διλλημα που θετεις τρεις η εναν inverter η απαντηση ειναι τρεις γιατι σε περιπτωση καποιας βλαβης του ενος οταν εχεις εναν χανεις ολη την παραγωγη ενω στην περιπτωση που εχεις τρεις χανεις μονο ενα μερος της. και οχι μονο σε περιπτωση βλαβης αλλα ακομα και καποιας συντηρησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.