Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λύση για μπάζωμα


 
ak2

Recommended Posts

Συναδελφοι σε εκσκαφη που πραγματοποιησα ανακάλυψα σπηλιά σεβαστων διαστάσεων.Επροκειτο να κατασκευαστει οικοδομη 5οροφη. Θα παραθέσω φωτογραφίες αργοτερα (σήμερα η αύριο).Αν καποιος γνωρίζει πως να επιλύσω αυτήν την 'πρόκληση' ας μου δώσει τα φώτα του. Εγώταλαντεύομαι μεταξύ 2 επιλογών. Η μία είναι να μπαζώσω και μετά γενική κοιτόστρωση. Η 2ερη να σκάψω μεχρι κάτω και να κάνω θεμελιώση απο την στάθμη εδαφους

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά, επειδή μου έτυχε και μένα κάτι τέτοιο, αλλά σε διώροφο:

 

Τί γίνεται σε περίπτωση που (και πώς θα είσαι σίγουρος ότι δεν...) κάτω από την όποια στάθμη εκσκαφής, υπάρχει και ένα ωραίο δίκτυο σπηλαίων, το οποίο βέβαια ανά πάσα στιγμή μπορεί να κινδυνεύσει με κατάρρευση από τα φορτία της οικοδομής;

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα οτι θα χρειαστει μελετη....αλλα θα με παρετε ολοι απο τα μουτρα... θα πρεπει να δεις τι καθεστως υπαρχει απο κατω και στα περιξ του βραχου-σπηλιας. Σιγουρα δεν μπορεις να διακινδυνεψεις την οικοδομη.

Link to comment
Share on other sites

acnt την οροφη δεν την εχω καταστρεψει. Πριν από λιγο κατέβηκα κάτω.Ειναι ενας χώρος 5 μετρα βαθος και εμβαδο τριγωνικό με 5μετρα στην κάθε πλευρα.Το ευτύχημα είναι πολύ καλύτερα από ότι το περίμενα. Μάλλον θα το μπαζώσω σε στρώματα με κροκάλα -μπετον.

Φιλε Jimmy εάν και εφόσον έχεισ δίκτυο σπηλαίων σταματάς και το κάνεις παιδική χαρά. :wink:

Πέρα από τημ πλάκα μια γεωτεχνική μελέτη θα ήταν πρέπουσα

Link to comment
Share on other sites

Μερικές φορές όταν σκάβουμε τυχαίνει να βρούμε αρχαία, μακριά από εμάς.

Σ' αυτά μπορεί να υπάρχουν πηγάδια διαμέτρου έως και 2μ και αρκετού βάθους.

Έρχονται οι αρχαιολόγοι σκάβουν για κανένα χρόνο τα αποκαλύπτουν και μετά τι κάνουμε σύμφωνα με τις συστάσεις τους; Μπαζώνουμε με 3Α, γενική κοιτόστρωση και είμαστε ΟΚ.

Αν τώρα έχεις σπήλαιο εξαρτάται από το μέγεθος του και όπως ειπώθηκε από τους συναδέλφους είναι απαραίτητη εδαφοτεχνική μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

οι δικοί σου αρχαιολόγοι είναι διαφορετικοί από τους δικούς μου. Οι δικοί μου θέλουν άμμο, ως ασυμπίεστη. Φαντάζου σπίτι πάνω σε άμμο. ...και καλά όταν είναι εγκιβωτισμένη..

Link to comment
Share on other sites

Χαρη ηρθε αρχαιολογια καθως και σπηλαιολογοι και μου ειπαν να υλοποιησω το εργο μου κανονικα.Δεν εχει ενδιαφερον για αυτους. Οποτε τωρα μενει τι τεχνικο θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Χάρη ήρθε αρχαιολογία καθώς και σπηλαιολόγοι και μου είπαν να υλοποιήσω το έργο μου κανονικά. Δεν έχει ενδιαφέρον για αυτούς. Οπότε τώρα μένει το τεχνικό θέμα. Από διπλανή οικοδομή συναδέλφου προκύπτει για τα επόμενα 10 μέτρα περίπου που είχε βγάλει καρότα ότι πάει βράχος .Όποτε τώρα μένει να κλείσω αυτή την 'τρύπα'. Στην προκειμένη περίπτωση τη προτείνεται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.