Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης σε κτίριο με αυθαίρετο τμήμα


Recommended Posts

Διότι στο διάγραμμα κάλυψης που θα συντάξεις θα πρέπει να αποοτυπώνεται πλήρως η σημερινή υφιστάμενη κάλυψη και δόμηση (συμπεριλαμβανομένου του τμήματος με την εξαίρεση κατεδάφισης).

Οταν λοιπόν θα κάνεις έλεγχο των υλοποιούμενων (με βάση την υποτιθέμενη αλλαγή χρήσης) στοιχείων δόμησης σε σχέση με τους επιτρεπόμενους, τότε θα διαπιστωθεί υπέρβαση αυτών, οπότε θίγονται οι πολεοδομικοί κανόνες που αναφέρονται στο άρθρο 5, παρ.1 του ΓΟΚ, περί της αλλαγής χρήσης. Μην ξεχνάς οτι οι όροι δόμησης, αφορούν το ενιαίο σου ακίνητο (οικόπεδο) και όχι μόνο το τμήμα επιμέρους οικοδομών σε αυτό. Το οτι το εν λόγω τμήμα έχει εξαιρεθεί απο την κατεδάφιση, δεν το καθιστά και νόμιμο. Απεναντίας, καθιστά ολόκληρο το ακίνητό σου (δηλαδή το οικόπεδό σου) ανεκμετάλλευτο - πλέον - σε άλλες χρήσεις.

 

vaggelis lam σε συνεχεια του ανωτερω θεματος ,σε τετοιο ακινητο (δηλαδη με τμημα εξαιρεμενο απο κατεδαφιση),βγαινει αδεια εσωτερικων διαρρυθμισεων στο νομιμο τμημα?

Link to comment
Share on other sites

vaggelis lam σε συνεχεια του ανωτερω θεματος ,σε τετοιο ακινητο (δηλαδη με τμημα εξαιρεμενο απο κατεδαφιση),βγαινει αδεια εσωτερικων διαρρυθμισεων στο νομιμο τμημα?

 

εάν αναφέρεσαι σε απλή διαρρύθμιση δίχως να θίγεται ο φορέας ναι (στην περίπτωση αυτή σε καλύπτει και έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας).

Στην περίπτωση όμως που θίγεται ο φορέας ή στην περίπτωση συνένωσης και δημιουργίας επιμέρους ή ενιαίας ιδιοκτησίας, όχι. Διότι τότε, έχουν εφαρμογή πάλι τα ανωτέρω (διάγραμμα κάλυψης κ.λ.π)

Link to comment
Share on other sites

....σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματός μου.....

Πιστεύω πως καμία πολεοδομική υπηρεσία δεν θα σου εκδόσει οποιαδήποτε οικοδομική άδεια εάν υπάρχει αυθαίρετο (έστω και με εξαίρεση κατεδάφισης) στο ενιαίο ακίνητο. Και τούτο διότι, με τη νέα πλέον Διοικητική πράξη (έκδοση αδείας) ουσιαστικά Νομιμοποιούν το όλο ακίνητο.

Σε ότι αφορά στην έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας (πρώτη περίπτωση του άνω μηνύματος) , αυτή θεωρώ πως είναι εφικτή, μιας και πρόκειται για μη ουσιώδεις παρεμβάσεις που έτσι κι αλλιώς δεν αλλοιώνουν τη φύση, τη χρήση, την κυριότητα και τους πολεοδομικούς κανόνες του εν λόγω ακινήτου.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

καλήμερα.

έστω τμήμα, προέκταση παταρίου - αποθηκευτικού χώρου, που εξαιρέθηκε απο κατεδάφιση πριν 2-3 χρόνια με άρθρο 9 του 1512. αναφέρεται στα προηγούμενα Posts οτι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης αυτού. εάν ωστόσο δηλωθεί, εφόσον βρίσκεται εντός ογκου, με το νόμο 3843, εξαιρείται απο κατεδάφιση και παιρνει βεβαίωση κύριας χρήσης. Το ερώτημα μου είναι το εξής: εφόσον ο 3843 ο οποιος ουσιαστικά εξαιρει αυθαιρεσίες απο κατεδάφιση σου επιτρέπει την αλλαγή χρήσης γιατί όχι και το χαρτί της εξαίρεσης με τον 1512; δηλαδή ενω εχω εξαιρεση πρεπει να το ξαναδηλωσω με μπιρμπιλονόμο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.