Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση χωρισμένου διαμερίσματος


Antoine

Recommended Posts

Καταρχήν καλησπέρα σε όλους.

 

'Εχω το εξής πρόβλημα...Μου παρουσιάστηκε μια περίπτωση στην οποία ένα παλιό διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία του 1960 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χωρίστηκε σε 2 αυτόνομα(σε ένα μεγάλο και σε ένα μικρό 15μ2). Εμένα με αφοράτο μικρό των 15μ2 για το οποίο σύσταση οριζόντιας ιδικτησίας έχει γίνει. Δεν έχει όμως τακτοποιηθεί στην πολεοδομία. Ο σημερινός ιδιοκτήτης έχει βρεί αγοραστή για το διαμέρισμα αυτό όμως ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιηθεί και πολεοδομικά. Τι πρέπει να γίνει σε αυτήν την περίπτωση?Νέα άδεια?

 

Μπορείτε να με βοηθήσετε αν γνωρίζει κάποιος τις διαδικασίες που πρέπει να κάνω??

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

τροποποιητική οικ. άδεια ως προς τα αρχιτεκτονικά.Υπαρχει πιθανοτητα σοβαρή να ζητηθούν και Η/Μ καθώς αλλάζουν και αυτά.

Δλδ , έκδοση νέας οικ. άδειας.

Link to comment
Share on other sites

εχω μια παρόμοια κατάσταση σε οικοδομή του '70 οπου αντί για 2 διαμερίσματα που φαίνονται στην άδεια, έγιναν 3 κατα την κατασκευή. Μου είπαν να το προσπαθήσω να το τακτοποιήσω με άδεια εργασιών μικρής κλίμακας καθώς υπάρχουν μόνο εσωτερικές αλλαγές.

 

Είμαι ακόμα στην φάση αποτύπωσης της υπάρχουσας κατάστασης αλλά όταν καταθέσω κάτι και ξέρω κάτι παραπάνω θα σε ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

εχω μια παρόμοια κατάσταση σε οικοδομή του '70 οπου [...]

 

Για ταχτοποίηση μιλάμε ή για έκδοση οικ. άδειας?

 

[Παρατήρηση: Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας και ευκρίνειας.

Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ]

Link to comment
Share on other sites

όπως και στην πρώτη περίπτωση (Antoine), μιλάμε για τακτοποίηση. Προς το παρόν τουλάχιστον μου έχουν ζητήσει απο την πολεοδομία να το κινήσω ως έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

 

Κατα πάσα πιθανότητα όταν θα πάω για να τα καταθέσω με την αίτηση, να με στείλουν πίσω και να μου ζητήσουν άλλη διαδικασία, αλλα προς το παρόν το τρέχω έτσι.

Link to comment
Share on other sites

.........Ναι, δεν νομίζω ότι θα βρεις την υγειά σου έτσι. Τέτοιες υποθέσεις να ταχτοποιούνται με άδεια εργασιών μικρής κλίμακας πρώτη φορά ακούω.........

Link to comment
Share on other sites

Θα ενημερώσω για την εξέλιξη μόλις καταθέσω τα σχέδια - Αν τα καταφέρω θα είμαι πρωτοπόρα δηλαδή?? wow και να φανταστείς είναι η πρώτη μου ουσιαστική δουλειά!

 

Έτσι όπως θα πάω με τον φάκελο, έτσι θα γυρίσω :P

Link to comment
Share on other sites

Έχω μία παρόμοια περίπτωση που και εγώ θέλω να ψάξω! Απλά οι ιδιοκτήτες των δύο "νέων" διαμερισμάτων είναι μάνα και κόρη οπότε το μόνο πρόβλημα που έχει προκύψει είναι ότι υπάρχει ένα ρολόι για τη ΔΕΗ και ένα για την ΕΥΔΑΠ κλπ. Γίνεται να δώσει η ΔΕΗ καινούριο ρολόι χωρίς κάποια οικοδομική άδεια?

Link to comment
Share on other sites

Ο χωρισμός ενός διαμερίσματος σε δύο ή σε τρία ή η συνένωση χρειάζεται κανονική οικοδομική άδεια.

Για να πάρεις καινούργιο ρολόι απο την ΔΕΗ πρέπει πρώτα να περάσεις απο Δήμο και εφορία οπότε θα σουζητήσει την νέα άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση όπου έχει ήδη γίνει ο χωρισμός σε δύο διαμερίσματα, χωρίς φυσικά οικοδομική άδεια, πάμε δηλαδή για διαδικασία νομιμοποίησης της νέας κατάστασης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.