Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό Real Estate Development


civilpat

Recommended Posts

Χαιρετε συναδελφοι,

 

ειμαι νεος πολιτικος μηχανικος ενδιαφερομαι να κανω μεταπτυχιακο real estate development.Φυσικα θα μαθω πληροφοριες απο διαφορες κατευθυνσεις στην πορεια για το θεμα.

Θα ηθελα να θεσω καποιες ερωτησεις

1)Εχω μικρη εμπειρια εργοταξιου , η εργασια στο real estate development προυποθετει γνωση συνταξης μελετων , γιατι οταν σαν developper προτεινεις σε μια επενδυση ακινητου χρησεις χωρων , θα πρεπει λογικα χωρις να μαι σιγουρος και να το χω ψαξει ακομα να προτεινεις και διαταξη χωρων στο ακινητο - επιφανειες κτλ. δλδ ουσιαστικα να ξερεις απο αρχιτεκτονικη μελετη .

2)Ενας developper τι γνωσεις προυποτιθεται να εχει πρακτικα?Θα μου πεις πως ενδιαφερεσαι να το κανεις - απλα το μονο που ξερω προς ωρας οτι μαρεσει να παρακολουθω εξελιξεις ακινητα πορεια τους

και γενικως μαρεσουν τα οικονομικα -το τελευταιο ειναι το βασικο.

 

 

3)Η αλλη ερωτηση ξερει κανεις για μεταπτυχιακο σε αυτον τομεα ποια πανεπιστημια ειναι καλα UK και USA

 

Θα θελα καποια ενημερωση οποιος ξερει η αν ξερει - εχει καποιον γνωστο να με παραπεμψει..μεσω email

 

Ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

το πιο βασικο για να ασχοληθεις με το development ειναι να δουλεψεις σε μια εταιρεια σχετικη, σε θεση που να μην εχει να κανει με εργοταξιο, δηλαδη στο γραφειο. αν εισαι στο εργοταξιο, δεν παρακολουθεις τιποτα παρα μονο το εργο που ανεγειρεται.

 

δυστυχως αυτη την εποχη δεν δουλευει σχεδον καμμια κατασκευαστικη.

 

τα μεταπτυχιακα που αναφερεις θα πρεπει να δεις τι μαθηματα εχουν, αν θες ποσταρε εδω λιστες να τα συζητησουμε. μεταπτυχιακα construction management που ξερω απο αγγλια διναν γνωσεις ενδιαφερουσες αλλα οχι σχετικες με ελλαδα.

 

νομιζω το πιο βασικο ειναι να καταλαβεις τι ακριβως θελεις να κανεις. ο developer το βασικο που εχει ειναι κεφαλαιο. εχεις εσυ λεφτα για να κανεις τον developer? οι ανθρωποι σε αυτες τις θεσεις πολλες φορες δεν ειναι μηχανικοι, ειναι επιχειρηματιες. προσλαμβανουν τον αρχιτεκτονα, τους αλλους μηχανικους, το σχετικο προσωπικο κλπ.

 

πιο σημαντικη ειναι η ικανοτητα να κανεις deals, να μπορεις να κουμανταρεις τους δικηγορους (πολυ σημαντικο αυτο για ελλαδα) και τις τραπεζες, παρα να εχεις μαστερ, να εισαι μηχανικος ή να ξερεις απο μελετες.

 

οι μεγαλοι developers που ξερω εγω προσωπικα, αν και ειναι οι περισσοτεροι μηχανικοι στις σπουδες (μαλλον συμπτωση ή απο πιεση γονιων επισης εργολαβων παλαιου τυπου) δεν ασχολουντα ουτε με ενα χιλιοστο αρμοδιοτητων μηχανικου. Ολα ειναι business deal. Ποσο σκληρα θα διαπραγματευθεις το κοστος σου, και ποσο ακριβα θα πουλησεις το προιον σου.

 

Σκεψου και ρωτα οτι θες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.