Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση συνένωσης καταστήματος & κατοικίας


aquasky2878

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

Διάβασα αρκετά threads μπάς και βρώ παρόμοια κατάσταση με αυτή που μου ανατέθηκε αλλα δεν βρήκα κάτι, όποτε μπήκα στην διαδικασία να ρωτήσω και εσάς. Μου φάνηκε αρκετά πολυπλοκη για να είμαι ειλικρινής.

 

Είναι μία περίπτωση ενός ισογείου καταστήματος 25 τ.μ (οικοδομής του 1964) το οποίο συνενώθηκε με ανώγειο διαμέρισμα 35 τ.μ, στη πίσω πλευρά και λειτουργεί ως ενιαίο καταστημα. Εχει ανοίχτεί ο τοίχος και έχει τοποθετηθεί μία σκάλα για να λειτουργήσει ως ενιαίος χώρος ενώ έχει κλειστεί η εξώπορτα του διαμερίσματος που εβγαζε στον κοινοχρηστο της πολυκατοικίας.

 

Επίσης ανοίχτηκε δευτερη πόρτα προς ημιυπόγειο 30 τ.μ (κάτω απο το ανώγειο διαμέρισμα)απο το οποίο μετεπειτα υπάρχει άλλη σκάλα που οδηγεί σε υπόγειο χώρο, ο οποίος είναι περίπου 60-70 τ.μ Στην αρχική άδεια τα σχέδια δεν δείχνουν το πώς το κατάστημα επικοινωνεί με τον ημιυπόγειο και τον υπόγειο χώρο.

 

Να σημειώσω ότι δεν έχουν πειραξει την φέρουσα κατασκευή (ευτυχώς) αλλα δεν έχουν αποτυπώσει στα αρχικά σχέδια της αδείας την πραγματική κατασταση στα υπόγεια καθώς τα συμβόλαια του ιδιοκτήτη αναφερούν ότι το υπόγειο του καταστήματος είναι μόλις 20 τ.μ, χωρίς να αναφέρουν το ημιυπογειο και την έκταση του υπογείου χώρου...

 

Υπάρχουν πολλες και διαφορετικές αυθαιρεσίες και θα ήθελα την γνώμη σας για το πιά πιστέυεται πως είναι η "διαδρομή" νομιμοποίησης που θα πρέπει να ακολουθήσω και έαν αυτό βέβαια γίνεται στο σύνολο της...ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.