Μετάβαση στο περιεχόμενο

aquasky2878

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aquasky2878's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους, Διάβασα αρκετά threads μπάς και βρώ παρόμοια κατάσταση με αυτή που μου ανατέθηκε αλλα δεν βρήκα κάτι, όποτε μπήκα στην διαδικασία να ρωτήσω και εσάς. Μου φάνηκε αρκετά πολυπλοκη για να είμαι ειλικρινής. Είναι μία περίπτωση ενός ισογείου καταστήματος 25 τ.μ (οικοδομής του 1964) το οποίο συνενώθηκε με ανώγειο διαμέρισμα 35 τ.μ, στη πίσω πλευρά και λειτουργεί ως ενιαίο καταστημα. Εχει ανοίχτεί ο τοίχος και έχει τοποθετηθεί μία σκάλα για να λειτουργήσει ως ενιαίος χώρος ενώ έχει κλειστεί η εξώπορτα του διαμερίσματος που εβγαζε στον κοινοχρηστο της πολυκατοικίας. Επίσης ανοίχτηκε δευτερη πόρτα προς ημιυπόγειο 30 τ.μ (κάτω απο το ανώγειο διαμέρισμα)απο το οποίο μετεπειτα υπάρχει άλλη σκάλα που οδηγεί σε υπόγειο χώρο, ο οποίος είναι περίπου 60-70 τ.μ Στην αρχική άδεια τα σχέδια δεν δείχνουν το πώς το κατάστημα επικοινωνεί με τον ημιυπόγειο και τον υπόγειο χώρο. Να σημειώσω ότι δεν έχουν πειραξει την φέρουσα κατασκευή (ευτυχώς) αλλα δεν έχουν αποτυπώσει στα αρχικά σχέδια της αδείας την πραγματική κατασταση στα υπόγεια καθώς τα συμβόλαια του ιδιοκτήτη αναφερούν ότι το υπόγειο του καταστήματος είναι μόλις 20 τ.μ, χωρίς να αναφέρουν το ημιυπογειο και την έκταση του υπογείου χώρου... Υπάρχουν πολλες και διαφορετικές αυθαιρεσίες και θα ήθελα την γνώμη σας για το πιά πιστέυεται πως είναι η "διαδρομή" νομιμοποίησης που θα πρέπει να ακολουθήσω και έαν αυτό βέβαια γίνεται στο σύνολο της...ευχαριστώ
  2. Μyri σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για links. H άληθεια είναι ότι άν και στον ίδιο δρόμο με εμάνα έχουν και άλλα γραφεία και καταστηματα επιγραφές, οι κανονισμοί που διάβασα με αποθάρυναν μιάς και βλέπω ότι πιθανός όλες να είναι παράνομες... Σ'ευχαριστώ πάντως που ασχολήθηκες...
  3. Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους εγραψαν καποια απάντηση. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορεσω να βοηθήσω και εγω με τη σειρά μου. Οσον αφορά το θέμα και επειδή όλοι μιλάτε τελικά μόνο για τον εσωτερικό κανονισμό (ο οποιος μπορει να επιτρεπει τις επιγραφές αλλα μπορεί και όχι) αναρωτιέμαι το εξής: Εάν σε μία πολυκατοικία επιτρεπονται οι επιγραφές, στην διπλανή όχι,ενώ στην παραδιπλανή ξαναεπιτρέπονται, τοτε το μορφολογικό και οπτικό, αποτελεσμα στις όψεις μίας περιοχης επηρέάζεται περισσότερο απο τους εσωτερικούς κανονισμούς των πολυκατοικιών και όχι απο τον ΓΟΚ!...Οπότε το αποτέλεσμα είναι ένα νομιμο χάος...το οποίο και παρατηρω καθημερινά. Μάλλον θα συμεττέχω και'γω στο χάος ακολουθώντας τα νόμιμα. Υ.γ Οσον αφορά τις εποικοδομητικές απαντήσεις συνεχίζω να προτιμώ αυτές που έχουν κάποιες πληροφορίες που μπορεί να μην γνωρίζω (οπως έδωσες ο ίδιος, howard_roark και ευχαριστώ)
  4. Το αν λένε ψεματα δεν με βοηθάει σαν συμπερασμα - το εχω σκεφτει και γω αλλα δεν είναι και πολύ εποικοδομητική σκέψη.
  5. Εχω ρωτησει διάφορους ενοίκους αλλα και στην εταιρεία που έχει αναλάβει τα κοινοχρηστα και μου είπαν όλοι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος κανονισμός στη πολυκατοικια...δεν ασχολείται κανένας προφανώς.
  6. Καλημέρα σε όλους. Η ερωτηση μου είναι σχετικά με μία επιγραφή που θέλω να τοποθετησω στο γραφείο που μόλις νοίκιασα. Είναι ανώγειο- μπροστινό και στα 2,3 μέτρα περίπου απο το πεζοδρόμιο. Γνωρίζω ότι για επιγραφες, μπορεις να τοποθετησεις αρκει να μην ξεπερνάς τους 20 cm απο την όψη του κτιρίου. Ο ιδιοκτήτης είχε τοποθετηση στον εξωτερικό τοίχο 2 κλιματιστικά (στην όψη του κτιρίου!) τα οποία προεξέχουν πάνω απο 50 cm αλλά δεν φαίνεται να υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Η σκέψη μου είναι αντι να τοποθετησω μία μακροστενη φωτεινη επιγραφή απο κάτω η απο δίπλα να κατασκευασω μία ελαφρά μεταλλικη κατασκευη που να σκεπάσει τα 2 κλιματιστικά (με καποιο αέρα βεβαια) και εκεί πάνω να τοποθετησω επιγραφες (ουσιαστικα εναν κύβο). Ετσι και θα καλυφθουν τα κλιματιστικα και δεν θα επιβαρυνω με περαιτερω στοιχεια την οψη αλλα θα έχω και 3 πλευρές που θα μπορω να προβληθώ! ... βέβαια αυτή είναι και η ερωτηση μου...Θα προβληθω και θα έχω κάνει και κατι νομιμο και ωραίο η θα αρχισουν να πέφτουν οι καταγγελίες και τα πρόστιμα βροχη?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.