Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φτωχότερο από δορυφόρους το σύστημα GLONASS


GRTOPO

Recommended Posts

Τρεις ρωσικοί δορυφόροι, που βρίσκονταν σε τροχιά για την ολοκλήρωση του ρωσικού συστήματος πλοήγησης GLONASS, εκτροχιάστηκαν και κατέπεσαν την Κυριακή στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο Αρχιπέλαγος της Χαβάης.

Εκπρόσωπος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos δήλωσε στο Ρόιτερ ότι οι δορυφόροι βγήκαν εκτός τροχιάς και προκάλεσαν μία "απρόβλεπτη κατάσταση".

Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε ότι συνετρίβησαν.

 

Πηγή: εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

 

Από δεύτερη πηγή (interfax.com):

 

Μετά από μια αποτυχημένη πτήση, τα συντρίμμια των τριών δορυφόρων Glonass-M, οι οποίοι προορίζονταν να τεθούν σε τροχιά απο ένα πύραυλο Proton-M, κατέπεσαν στη γη στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στη Χαβάϊ, όπως δήλωσε πηγή της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στο interfax-AVN σήμερα Κυριακή 5/12. Όπως δήλωσε η πηγή ο πύραυλος Proton-M LV υποτίθεται ότι θα έθετε το άνω τμήμα του με τους τρεις δορυφόρους στο διάστημα, αλλά αντί αυτού τους έθεσε σε ανοιχτή τροχιά.

 

Ώς αποτέλεσμα, μετά τον αποχωρισμό το άνω τμήμα του πυραύλου δεν είχε χρόνο να πυροδοτήσει τις μηχανές και εισήλθε στην ατμόσφαιρα μαζί με τους δορυφόρους, πρόσθεση η πηγή.

 

Όπως είπε τα υπολείμματα του άνω τμήματος του πυραύλου και των τριών δορυφόρων κατέπεσαν στον Ειρηνικό κοντά στη Χαβάϊ.

Link to comment
Share on other sites

Ιδού η ερώτηση της ημέρας...

 

Τα συντρίμια αφού έπεσαν στα χωρικά ύδατα της Χαβάης (ΗΠΑ) θεωρούνται ιδιοκτησία των Αμερικάνων ή θα πάνε να τα μαζέψουνε οι Ρώσοι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.