Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτημα για περίπτωση κάθετης ιδιοκτησίας


Kapa

Recommended Posts

Αν έχει τύχει σε κανέναν σας.

 

Πρόκειται για μακρόστενο οικόπεδο με τη στενή πλευρά ως πρόσοψη.

Εντός αυτού έχω 4 εντελώς ανεξάρτητες μεζονέτες, εντός τμημάτων του οικοπέδου.

Η πρώτη έχει απευθείας πρόσβαση από το δρόμο, ενώ οι άλλες τρεις έχουν πρόσβαση από κοινόχρηστο διάδρομο ο οποίος είναι παράλληλος και σε επαφή με την πλάγια (μακριά) πλευρά του οικοπέδου.

 

Θέλω να συστήσω 4 κάθετες ιδιοκτησίες, με κοινόχρηστο διάδρομο πρόσβασης για τις τρεις από αυτές.

 

Τα τμήματα του οικοπέδου μέσα στο οποία είναι χτισμένη η κάθε μεζονέτα, διαφέρουν ως προς το εμβαδόν τους, ενώ τα πραγματοποιούμενα στοιχεία δόμησης της κάθε μεζονέτας είναι περίπου ίδια (πολύ κοντά στο 1/4 των επιτρεπομένων στοιχείων δόμησης του οικοπέδου για την καθεμία) .

 

Σκέφτομαι να δώσω χιλιοστά επί του οικοπέδου στην κάθε κάθετη ιδιοκτησία, ανάλογο με την πραγματοποιηθείσα δόμηση σε αυτό, ώστε να εξασφαλίζεται ότι σε περίπτωση μελλοντικής ανοικοδόμησης εκ νέου σε κάθε μία από τις κάθετες, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν τα ίδια μέτρα με την υπάρχουσα κατασκευή (ανεξάρτητα από την επιφάνεια των επιμέρους ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ της κάθε ιδιοκτησίας).

 

 

Έχει τύχει σε κάποιον από εσάς κάτι ανάλογο?

 

Επίσης άκουσα ότι κάποια στιγμή υπήρχε εγκύκλιος (της οποίας στάθηκε αδύνατο να βρω ποιά ακριβώς ήταν και η οποία έχει πλέον καταργηθεί) που απαγόρευε τη σύσταση καθέτου εάν όλα τα τμήματα δεν είχαν πρόσωπο στο δρόμο. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να γίνει σύσταση ΜΟΝΟ οριζόντιας ιδιοκτησίας με αποκλειστικές χρήσεις (πράγμα που δε θα το προτιμούσα).

 

 

Κάποιος που να έχει συναντήσει κάτι τέτοιο?

 

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.