Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποξήλωση αυθαίρετης μικροκατασκευής


Recommended Posts

Καλήμερα.

Μήπως γνωρίζει κανείς την διαδικασία για την αφαίρεση απομάκρυνση μιας μικροκατασκευής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια μικρή σιδεροκατασκευή που έκανε ο ιδιοκτήτης χωρίς άδεια και μετά απο καταγγελία θέλει να την απομακρύνει για να αποφύγει προστιμα κτλ.

Τι έγγραφα πρέπει να κατατεθούν στην πολεοδομία?

Ποιές οι ευθύνες του μηχανικού?

Link to comment
Share on other sites

Εαν έχει γίνει αυτοψία από την πολεοδομία και έχει συνταχθεί η έκθεση αυτοψίας τότε το πρόστιμο ανέγερσης δεν θα το γλυτώσει. Εαν μάλιστα το αποδεχτεί μέσα σε 10 ημέρες έχει έκπτωση 50% (νομίζω τόσο). Το κατεδαφίζει και πάει ο ίδιος (ή οποιοσδήποτε εκπρόσωπός του) στην πολεοδομία και λέει ότι η παρανομία δεν υπάρχει πια. Θα έρθουν πάλι να κάνουν αυτοψία και να συνταχθεί η σχετική έκθεση που το βεβαιώνει οπότε και δεν έχει καμία άλλη επιβάρυνση. Δεν χρειάζεται να πάρει καμία άδεια για τις εργασίες κατεδάφισης. Ο νόμος το ορίζει. Σε περίπτωση που ενοχληθεί από οποιονδήποτε την ώρα που το κατεδαφίζει τότε δείχνει το έντυπο βεβαίωσης αυθαιρέτου που θα του έχει ήδη στείλει η πολεοδομία και είναι ΟΚ.

 

Εαν δεν έχει συνταχθεί η αρχική έκθεση αυτοψίας μπορεί ίσως να κανονίσει να το κατεδαφίσει άμεσα και να μην γραφτεί τίποτε άρα και να μην βεβαιωθεί παράβαση ή πρόστιμο. Αυτό δεν είναι νόμιμο οπότε εξαρτάται από την καλή διάθεση των υπαλλήλων της πολεοδομίας και πόσο τοκυνηγάει αυτός που του έκανε την καταγγελία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.