Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή από ανοιχτό υπόστεγο σε κλειστό


Recommended Posts

Συνάδερφοι καλησπέρα. Έχω την ακόλουθη απορία. Έχω μια περίπτωση όπου ένας πελάτης κατασκέυασε πριν 20 περίπου χρόνια με οικοδομική άδεια ανοιχτό βιομηχανικό υπόστεγο (από τις 2 πλευρές βόρεια και νότια πλευρά) και τώρα θέλει να κλείσει αυτές τις δύο πλευρές με πάνελ πλαγιοκάλυψης. Γνωρίζετε τι είδους άδεια και τι διακαιολογητικά απαιτούνται. Θα με βοηθούσε ιδιαιτέρως μια καθοδήγηση καθώς απο την πολεοδομία θα πάρω απάντηση μετά τις γιορτές και θέλω να ετοιμάσω όλα τα δικαιολογητικά άμεσα. Ευχαριστώ εκ' των προτέρων

 

Υ.Γ Να υποθέσω ότι με το Ν3843/2010 δεν μπορώ να τακτοποιήσω την συγκεκριμένη μετατροπή?

 

Καμία αποψη επί του θέματος?

Link to comment
Share on other sites

Για το Ν-3843/2010 δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν έχω ασχοληθεί.

Κανονικά θες τροποποίηση της προηγούμενης οικ. άδειας. Ας ξεκινήσουμε από αυτά που αφορούν στην έκδοση οικοδομικής άδειας:

1) έχει-φαντάζομαι- προσμετρηθεί στο σ.δ το υπάρχον, άρα, χρειάζονται σίγουρα αρχιτεκτονικά για ΕΠΑΕ, εφ' όσον είναι βιομηχανικό.

2) η χρήση αλλάζει? (είναι μεν βιομηχανικό, αλλά θα εξακολουθεί ο χώρος να έχει τη χρήση που είχε πριν?) Αν η χρήση αλλάζει, θες και αλλαγή χρήσης.

3) πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μια έρευνα για τις εγκρίσεις που χρειάζονται από άλλες υπηρεσίες ανάλογα με τη χρήση, το είδος του γηπέδου κ.λ.π.

4) αν βρεις τις απαντήσεις στα παραπάνω, θα έχεις εικόνα και για το ποιες μελέτες χρειάζονται.

Αυτά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό το οποίο μπορώ να πω με ασφάλεια είναι πως σαφώς έχει προσμετρηθεί στο σ.δ και δεν υπάρχει αλλαγή χρήσης . Η μόνη μετατροπή σχετίζεται με την προσθήκη στη βόρεια και νότια πλευρά πλαγιοκάλυψης από τραπεζοειδή λαμαρίνα. Επίσης βάσει οικοδομικής άδειας οι άλλες δύο πλευρές (ανατολική & δυτική) είναι κλειστές με τουβλέτες....Βασικά σε ερώτηση που έκανα στο τοπικό πολεοδομικό γραφείο δεν γνωρίζαν την διαδικασία και απλά αναζητώ κάποιον με παρόμοια εμπειρία ώστε να επισπεύσω τη διαδικασία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.