Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακατασκευή παλιού ξενοδοχείου σε κτήριο γραφείων και κατοικιών


a_than

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Μια ερώτηση σχετική με το θέμα.

 

Που μπορώ να βρω το ισχύον νομικό πλαίσιο (Ιούνιος 2013) σχετικά με μετατροπή ημιτελούς (στα μπετά), παλιού (>20 έτη) ξενοδοχείου (άδεια χρήσης ξενοδοχείου) σε κατοικίες (όχι ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, επιθυμώ κατοικίες προς πώληση).

 

Μην καταναλώσετε χρόνο να μου απαντήσετε αναλυτικά, απλώς 2-3 νόμους αν γνωρίζετε θα ήθελα να μου πείτε και θα το ψάξω εγώ. Αν δε τα καταφέρω θα επανέλθω.

 

Σας ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποια ιδιαίτερη νομοθεσία. Πρόκειται για άδεια αποπεράτωσης και αλλαγής χρήσης με αλλαγή αρχιτεκτονικής μελέτης και όλων των άλλων μελετών φυσικά. Αυτό που πρέπει να εξετάσεις είναι αν κατά την ανέγερση του υπάρχοντος κτηρίου έγινε χρήση ευνοϊκότερου συντελεστή, επειδή επρόκειτο για κτήριο επαγγελματικής χρήσης. Αν ναι, τοτε δεν μπορείς να το μετατρέψεις σε κατοικίες, εκτός αν με κάποιο τρόπο δεν υλοποιήσεις μεγαλύτερο συντελεστή απο τον επιτρεπόμενο για κατοικία.

 

---------------

Μόλις πρόσεξα οτι δεν είσαι μηχανικός. Ίσως λοιπόν σου είναι δυσνόητα τα οσα έγραψα. Αυτό που θες να κάνεις δεν περιγράφεται σε ένα νόμο, είναι κάπως σύνθετο. Οπότε καλύτερα να απευθυνθείς σε ένα μηχανικό για να σε ενημερώσει.

Edited by dada
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.