Μετάβαση στο περιεχόμενο

a_than

Members
  • Περιεχόμενα

    55
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Β. Ελλάδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

a_than's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θέλω συνάδελφοι να σας θέσω ένα θέμα που με προβληματίζει. Ένα οικόπεδο εντός συνεκτικού τμήματος με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατα παρέκκλιση, σύμφωνα με το ΦΕΚ του συνεκτικού τμήματος. Κατα την επαναχάραξη του παλαιού αιγιαλού το οικόπεδο χάνει το πρόσωπο του επι της οδό και πλέον έχει μικρότερο εμβαδό και πρόσωπο σε δημόσιο κτήμα (όπως χαρακτηρίζεται ο παλαιός αιγιαλός). Τι γίνεται με το οικόπεδο μου, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο πλέον;
  2. Καλησπέρα, στον ΝΟΚ άρθρο 17, παρ. 2δ και με βάση τις τεχνικές οδηγίες του ΝΟΚ Δεκέμβριος 2012, έχουμε το εξής : ".... Οι επιφάνειες εδάφους που συμμετέχουν στη φύτευση δεν μπορεί να επιστρώνονται με διάτρητες πλάκες ή να χρησιμεύουν για τη διέλευση οχημάτων". Η ερώτησή μου αφορά το εξής : Ένας χώρος στάθμευσης ας πούμε 2,50*4,50 μπορεί να συμμετέχει στην φύτεψη του οικοπέδου (εφόσον αφαιρεθεί μια λωρίδα ας πούμε 0,4*4,50 για την κάθε "ροδιά" του αυτοκινήτου), δλδ 1,70*4,50 τμ? Γιατί παραπάνω λέει για "διέλευση οχημάτων" και όχι και για θέση στάθμευσης? Ευχαριστώ.
  3. Παραθέτω τι βρήκα στο helpdesk του ΤΕΕ : 2. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιθυμεί την άρση των αυθαιρεσιών της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4178/13 απαιτείται η έκδοση άδειας δόμησης ; Οι αυθαιρεσίες της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4178/13 θεωρούνται ως οριστικά κριθέντα αυθαίρετα και μπορούν να εφαρμοστούν τα οριζόμενα στο εδάφιο γ της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 4067/12, δηλ. οι εργασίες κατεδάφισής τους ή αποκατάστασης- άρσης της αυθαιρεσίας εκτελούνται χωρίς άδεια δόμησης και ύστερα από δήλωση ανάληψης επίβλεψης από αρμόδιο μηχανικό, που γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα, με την επιφύλαξη των ισχυουσών διατάξεων περί προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Τα παραπάνω δεν εφαρμόζονται σε κτίρια που προϋφίστανται της 30-11-1955, καθώς και σε στατικά εξηρητημένες αυθαίρετες προσθήκες.
  4. Συνάδερφοι, θέλω την βοηθεια σας στο θέμα της κατεδάφισης ακινήτου-κατοικίας η οποία έχει ρυθμιστεί και τακτοποιηθεί με το Ν.4178/2013. Η δήλωση είναι σε οριστική υποβολή και το πρόστιμο πληρωμένο ολόκληρο. Το ερώτημα είναι: για την κατεδάφισή της χρειάζεται άδεια κατεδάφισης ή προβλέπεται κάποια άλλη διαδικασία? Ευχαριστώ.
  5. Δηλαδή συνάδελφε αν τακτοποιήσω/ρυθμίσω ένα αυθαίρετο που έχει δόμηση και η/χ, στην αδεια θα τα έβαζες όλα τα τετραγωνικά δόμηση; Δεν θα έκανες διαχωρισμό δόμησης και η/χ; πχ Στον ν4178 θα είχες τακτοποίηση κυρίου χώρου (δόμηση) 100τμ και η/χ 15τμ, αλλά στο πιθανό μελλοντικό διάγραμμα δόμησης θα έγραφες μόνο δόμηση 115τμ; Απο που προκύπτει αυτό;
  6. Συνάδερφοι, έχω μια απορία όσον αφορά την έκδοση αδείας νομιμοποίησης σε συνέχεια δήλωσης αυθαιρέτου. Στη δήλωση του αυθαιρέτου έχω κατασκευές με ρύθμιση (δηλαδή επιβολή προστίμου λόγω) και κατασκευές προς έκδοση οικοδομικής αδείας. Οι κατασκευές είναι υπόστεγα/σκέπαστρα στον ακάλυπτο χώρο οικοπέδου. Κατά την σύνταξη του διαγράμματος δόμησης της άδειας νομιμοποίησης, από την πολεοδομία μου ζητάνε να προσμετρήσω στη συνολική δόμηση όλα τα τετραγωνικά των ρυθμιζόμενων κατασκευών (υπόστεγων και σκέπαστρων) είτε αυτά είναι δόμηση είτε η/χ είτε χώροι οι οποίοι κατά ΝΟΚ δεν προσμετράν στην δόμηση.. Ποια είναι η γνώμη σας? Τι πρέπει να κάνω? Πάντως έχω υπόλοιπο δόμησης για να το καλύψω. Ευχαριστώ.
  7. Με απλά λόγια το τι είναι ένα τοπογραφικό διάγραμμαΈνα τοπογραφικό διάγραμμα συνοδεύει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζεται ένα ακίνητο. Στο νου μας έρχεται αμέσως ότι πρόκειται για την αποτύπωση της γεωμετρίας μιας ιδιοκτησίας γης, δηλαδή τις διαστάσεις και το εμβαδόν της. Το Ένα τοπογραφικό διάγραμμα είναι ένα απαραίτητο σχέδιο στη εκπόνηση οικοδομικών αδειών, στις συμβολαιογραφικές πράξεις και σε πολλές άλλες διαδικασίες.Ένα τοπογραφικό διάγραμμα οφείλει να περιλαμβάνει λοιπ...

  8. Συνάδερφοι καλησπέρα, Μια τεχνική εταιρία έχει σκοπό να κάνει αυτοπαράδοση, λόγω πρώτης εγκατάστασης, ενός ακινήτου σε περατωμένη οικοδομή. Το κατασκευαστικό κόστος βάση του βιβλίου κοστολογίου είναι 550.000,00 ευρώ ο ΦΠΑ προς έκπτωση 85.000 ευρώ και το ποσοστό συνιδιοκτησίας της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας 180/1000. Στην αυτοπαράδοση θα πρέπει η εταιρία να υποβάλει ειδική δήλωση ΦΠΑ με αξία 550.000,00 και ΦΠΑ 23% δηλαδή 550.000*180/1000*23%=22.770,00 ευρώ. Αυτή η αξία δεν θα καταβληθεί κατά την ημέρα της κατάθεσης της ειδικής δήλωσης ΦΠΑ, αλλά με την περιοδική δήλωση του τριμήνου. Το ερωτημά μου, εάν είμαι σωστός μέχρι εδώ, είναι τι τίτλο ιδιοκτησίας θα έχει η εταιρία για πιθανή μελλοντική μεταβίβαση? Ευχαριστω, Αναμένω της απαντήσεις σας.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θέλω να με βοηθήσετε στην ερμηνεία μιας χρήσης γης μιας ΠΕΠΔ ενός ΓΠΣ. Στις επιτρεπόμενες χρήσεις αναφέρει ως χρήση την "υποδομη αγροτικής παραγωγής". Σε τι αναφέρεται αυτή η χρήση; Ποιες δραστηριότητες περιλαμβάνει; Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περιοχή έχει όρους δόμησης για όλες τις επιτρεπόμενες χρήσεις ότι ισχύει για την εκτός σχεδίου δόμηση. Δεκτές είναι προσωπικές ερμηνείες αλλά και αναφορά σε νομοθεσία. Ευχαριστώ.
  10. Συνάδερφοι, έβαλε και ολοκρήρωσε κάποιος δήλωση Ν.4178 για αυθαίρετο με άδεια νομιμοποίησης προ 28/7/2011? Η διαδικασία κρίβει κανένα "περίεργο" σημείο? Επίσης μια ερώτηση : Για ολοκληρωμένες δηλώσεις Ν.4014 θα κάνουμε αίτηση για υπαγωγή στο νέο νόμο μετά την 2/10/2013, σωστό? Θα πληρώσυν οι ιδιοκτήτες κόστος μόνο το ανταποδοτικό τέλος ή και παράβολο? Εμείς οι μηχανικοί τι αμοιβή θα ζητήσουμε?
  11. Δεν χρειάζεται καμία μεταφορά δήλωσης, διότι μιλάμε για αυθαίρετα παλιά με οικοδομική άδεια νομιμοποίησης προ 28/7/2011. Αυτά δεν είχανε μπεί στον Ν4014. Εμας μας ενδιαφέρει η διαγραφή των προστίμων και όχι η νομιμότητα του κτίσματος. Η νομιμότηα υπάρχει με οικοδομικη άδεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.