Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χώροι στάθμευσης πυλωτής/pilotis


Dimitra91

Recommended Posts

'Επειτα από κληρονομιά, νόμιμα με συμβόλαια και μεταγεγραμμένα στο υποθηκοφυλακείο, έχω 4 αποθήκες υπογείου με παραρτήματα 4 θέσεις στάθμευσης σε πυλωτή πολυκατοικίας χωρίς όμως να έχω ιδιοκτησία διαμερίσματος(έτος άδειας πολυκατοικίας το 1991). Οι συνιδιοκτήτες όμως εγείρουν αξιώσεις στις θέσεις στάθμευσης. Έχουν το δικαίωμα για κάτι τέτοιο; Και αν ναι, σύμφωνα με ποιον νόμο; Ο νόμος έχει αναδρομική ισχύη;

Link to comment
Share on other sites

Οι αποθήκες έχουν ποσοστά συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο;

Οι θέσεις στάθμευσης περιγράφονται ως παραρτήματα των αποθηκών, προφανώς, γιατί δεν έχουν ποσοστά συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο, αλλά ως αποκλειστικές χρήσεις των συγκεκριμένων περιγραμμάτων που έχουν σημανθεί, με κάποιο τρόπο, στο έδαφος.

 

Εάν οι αποθήκες έχουν ποσοστά συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο, τότε θεωρείσαι συνιδιοκτήτρια, όπως όλοι οι υπόλοιποι, εάν, όμως, δεν έχουν, τότε πρέπει να συμβουλευτείς ένα δικηγόρο που να γνωρίζει τη σχετική νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας.

 

Φυσικά και οι αποθήκες έχουν ποσοστά συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο.

Ποιος όμως είναι ο νόμος που ανεφέρει ότι οι θέσεις στάθμευσης πυλωτής ανήκουν σε όλους τους συνιδιοκτήτες;

Link to comment
Share on other sites

Η pilotis όπως η ταράτσα και άλλοι χώροι είναι κοινόκτητοι και κοινόχρηστοι, δηλαδή ανήκουν σε όλους τους συνιδιοκτήτες. Σε τμήματα αυτών των χώρων μπορεί να δοθεί αποκλειστική χρήση σε ένα ή περισσότερους συνιδιοκτήτες του ακινήτου με συμφωνία των ιδιοκτητών του αρχικού οικοπέδου. Γι' αυτό το λόγο η συμβολαιογραφική αυτή πράξη υπογράφεται από τον/ους αρχικό/ούς ιδιοκτήτη/ες που είναι λίγοι. Μ' αυτό το πλαίσιο παραχωρείται η αποκλειστική χρήση των συγκεκριμένων χώρων στάθμευσης σε συγκεκριμένες οριζόντιες ιδιοκτησίες (διαμερίσματα, αποθήκες κλπ) που έχουν ποσοστά συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.