Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα σε διαμερισμα!


jerakeen

Recommended Posts

Χαίρεται !!! Πήρα πέρσι το Φεβρουάριο του 2010 ένα σπίτι και ο δυτικός τοίχος που ακριβώς από πάνω έχει το μπαλκόνι του από πάνω διαμερίσματος έχει κιτρινίσει από υγρασία κλπ .... Αυτό συμβαίνει γιατί το μπαλκόνι από πάνω πλυμμηρίζει . Το ταβάνι δεν έχει ίχνη υγρασίας παρά μόνο ο τοίχος...

 

Επίσης πλυμμηρίζει και το δικό μου μπαλκόνι με αποτέλεσμα να βρω νερά μέσα στην κρεββατοκάμαρα και να μουχλιάσει το πρώτο συρταρι κομοδίνου !!!!!

 

Τι προτείνετε να κάνω ???

Link to comment
Share on other sites

Αν βρίσκεσται στο χρόνο όπου εγγυάται την καλή λειτουργία του διαμερίσματος ο κατασκευαστής, να τον καλέσετε να δεί το πρόβλημα........

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη .... γράφοντας βιαστικά παρέλειψα κάποια πράγματα !!! Το σπίτι βρίσκεται στο μουρεσι Πηλίου και εγω μένω Πειραιά !!!

 

 

Στα μπαλκόνια δε συμβαίνει κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω ... είναι ασκέπαστα μπαλκόνια με τούβλο αντί κάγκελα (κλειστά) και το λούκι έιναι στο πάτωμα ... μικρό και βουλώνει από τα φύλλα των δέντρων !!! Λόγω απόστασης δεν μπορώ να είμαι εκεί να καθαρίζω το μπαλκόνι μου και το μπαλκόνι του από πάνω .... (το οποίο είναι του κατασκευαστη <απούλητο>).

 

Ο μηχανικός για να κάνει μια έκθεση να το δει κλπ θέλει και κάποια λεφτά... αυτη τη στιγμή τα λεφτά είναι πικρή συζήτηση . Μου είπαν ότι ακόμα και αν δεν το γράφει το συμβόλαιο τα καινούρια σπίτια έχουν 1 χρόνο εγγύηση καλής λειτουργίας ... ισχύει ??

 

Αν λήξει ο χρόνος , λήγει 11 Φλεβάρη !!! Προλαβαίνω να κάνω κάτι μόνο με την έκθεση του μηχανικού ? Δηλαδή μπορεί ο κατασκευαστής να με καθυστερήσει λέγοντας μου ΘΑ το φτιάξω !!!

 

Επίσης υπάρχει περίπτωση να με κυνηγήσει ο ιδιοκτήτης του από κάτω διαμερίσματος για υγρασία από το μπαλκόνι μου ????

 

Ευχαριστώ ..... Μάρκος

Link to comment
Share on other sites

ο ένας χρόνος εγγύησης είναι το λιγότερο, συνάδελφοι ίσως να ξέρουν και παραπάνω νόμιμο διάστημα όπου μπορείτε να ζητήσετε εγγύηση καλής λειτουργίας.

Ο υπ΄αριθμόν ένας αρμόδιος να το δεί είναι ο κατασκευαστής αν και μου ακούγετε πιθανόν το πρόβλημα να δημιουργήται απο τα φύλλα που κλείνουν το λούκι, βέβαια σας είναι δύσκολο να το καθαρίσετε αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να αναθέσετε σε κάποιον οπωσδήποτε να κάνει αυτήν την δουλειά όπως ο απο πάνω μπορείτε να τον κυνυγήσετε που δεν καθάρισε τα λούκια του και εμφανίστηκε η ζημιά ομοίως μπορεί να σας κυνηγήσει και ο απο κάτω εάν εμφανιστεί και σε αυτόν το πρόβλημα.

 

-Δεν θεωρώ απαραίτητο ότι φταίνε τα λούκια

-Θεωρώ απαραίτητο να το δεί ο κατασκευαστής μηχανικός και να αποφανθεί του προβλήματος, αυτός και μόνο και οχι ο οποιοσδήποτε μηχανικός, ο οποίος θα πρέπει να χρεώσει κιόλας - -εξαιρείται η περίπτωση όπου ο δεύτερος μηχανικός που θα το δει είναι συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ highlander !!!!

 

Φαντάζομαι τον τοίχο πρέπει να τον ξύσω και να τον βάψω .... υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να λάβω υπόψη μου για την υγρασία ???!!!

 

Θα κοιτάξω να κλείσω ένα ραντεβού με τον κατασκευαστή και τον μηχανικό του αλλά μάλλον δεν θα βγάλω άκρη ... ακόμα και αν δεν μου καλύψουν τις ζημιές στον τοίχο θα ήθελα να μην ξαναέχω παρόμοιο πρόβλημα και να το λύσουν....

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν νομίζω ειδικά καπάκια για υδρορροές (χελώνες νομίζω τις λέγαν εμπειρικά) που δίνουν ύψος στο κάλυμα με αποτέλεσμα να μη βουλώνει, και τα νερά να φεύγουν πιο εύκολα. Ρωτείστε σε χρωματοπωλείο... περιγράψτε του τι ζητάτε να κάνετε... το έχω βάλει σε έργο και βρήκε την υγειά του ο άνθρωπος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.