Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση ή νέα άδεια;


aand

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Έχουμε μια ισόγεια κατασκευή με 2 διαμερίσματα (60 τμ η καθεμία) και τον Ιούλιο ξεκινήσαμε διαδικασίες για την ανέγερση σπιτιού από πάνω (περίπου 135 τμ). Επειδή είναι παλιό χτίσμα (του 70) χρειαστήκαμε και άδεια για ενίσχυση των κολόνων. Η άδεια δε έχει ακόμη εκδοθεί. Πριν λίγες εβδομάδες αποφασίσαμε ότι δε θα χτίσουμε από πάνω αλλά θα ενώσουμε τα 2 κάτω διαμερίσματα σε ένα. Για την πάνω άδεια έχουμε καταθέσει μεγάλο μέρος των χρημάτων (απομένουν ~2000) και δεν έχουμε πληρώσει επίβλεψη ακόμη. Το ερώτημα είναι μπορεί να γίνει αναθεώρηση/τροποποίηση της προς έκδοση άδειας ή πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια για το κάτω και να χαθούν όλα τα χρήματα που έχουμε ήδη δώσει;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτάξτε πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές μελέτες. Η μια είναι προσθήκη ορόφου και η άλλη εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Δεν νομίζω πως είναι εφικτό να "μετονομάσετε" την πρώτη και να την αλλάξετε. Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται νέα άδεια.

Αλλά επειδή βλέπω ότι αυτό που βασικά σας ενδιαφέρει δεν είναι το διαδικαστικό μέρος αλλά το οικονομικό, να σας διευκρινίσω το εξής. Τα χρήματα που έως τώρα έχετε πληρώσει, αντιστοιχούν στις μελέτες που έγιναν προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης άδειας. Έχετε πληρώσει, δηλαδή, τον μηχανικό σας για την εργασία του, που είναι η μελέτη.

Εάν εσείς στην πορεία αλλάξατε γνώμη, αυτό δεν σημαίνει ότι οι μελέτη δεν έγινε και δεν πρέπει να πληρωθεί για αυτήν ο συνάδελφος που την εκπόνησε. Το σωστό είναι να πληρωθεί εκ νέου για τη νέα μελέτη που του ζητάτε σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Εάν εσείς στην πορεία αλλάξατε γνώμη, αυτό δεν σημαίνει ότι οι μελέτη δεν έγινε και δεν πρέπει να πληρωθεί για αυτήν ο συνάδελφος που την εκπόνησε. Το σωστό είναι να πληρωθεί εκ νέου για τη νέα μελέτη που του ζητάτε σήμερα. :D:D

 

Nike Air Max 2009 Shoes

 

UGG Classic AAA Boots

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.