Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακατασκευή παλιού σπιτιού


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπερα.θελω να μου πειτε για ανακατασκευή παλιου σπιτιού(πριν το 1940) καλοδιατηρημενου( κατοικισημο μεχρι το 1998 ) βγάζω καινουργια άδεια ή κάνω αναθεώρηση.Θελω να κάνω και προσθηκη ενα δωματιο.Επίσης η αδεια θα βγει στο όνομά μου.Πληρωνω κανονικά αμοιβη μηχανικού;Βοηθηστε με παρακαλω.Καινουργια στο επάγγελμα!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί, είχε εκδοθεί άδεια προκειμένου να ανεγερθεί το υπάρχον;

Φαντάζομαι η προσθήκη να είναι κατ επέκταση ισογείου, διαφορετικά θα έχεις πολλά θέματα με τα στατικα υπάρχοντος

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν θα πρέπει να βρεις στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη νομιμότητα του υπάρχοντος (οικ. άδεια, ή προ 1955). Δεν γίνεται αναθεώρηση, αλλά άδεια προσθήκης κατ' επέκταση για το δωμάτιο που θέλεις προσθέσεις, εφόσον έχεις συντελεστή και κάλυψη που να στο επιτρέπουν. Σίγουρα θα πρεπει να ελέγξεις τη στατική επάρκεια του υπάρχοντος, ίσως χρειαστεί μέσα στην άδεια να εντάξεις και κάποια ενίσχυση του φέροντα οργανισμού (είναι από πέτρα ή μπετο το κτίσμα?). Το ότι θα βγει η άδεια στο όνομά σου δε λέει απαραίτητα κάτι. Προφανώς εννοείς ότι είσαι και ιδιοκτήτρια του ακινήτου. Αν ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ θα δεις οτι έχουν γραφτεί πάρα πολλά γι αυτό το θέμα, και σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπερα.θελω να μου πειτε για ανακατασκευή παλιου σπιτιού(πριν το 1940) καλοδιατηρημενου( κατοικισημο μεχρι το 1998) βγάζω καινουργια άδεια ή κάνω αναθεώρηση.Θελω να κάνω και προσθηκη ενα δωματιο.Επίσης η αδεια θα βγει στο όνομά μου.Πληρωνω κανονικά αμοιβη μηχανικού;Βοηθηστε με παρακαλω.Καινουργια στο επάγγελμα!!!!!!!!

 

1. Αποδεικνύεις τη νομιμότητα του υφιστάμενου (οικοδομική άδεια ή προυφιστάμενο του έτους 1955 που να περιγράφεται όμως σε συμβόλαια)

2. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει οικ. άδεια (δηλαδή πας με προυφιστάμενο του '55), αποτύπωση πλήρης (κατόψεις-όψεις-τομές-διάγραμμα κάλυψης-έλεγχος οικοδμησιμότητας-στατική επάρκεια και έλεγχος-φωτογραφίες κ.α) και βεβαίωση απο Πολεοδομία για τη Νομιμότητα (προσοχή διότι στο στάδιο αυτό θα πρέπει να το αποδείξεις μέσα απο τίτλους ιδιοκτησίας ή άλλο Νόμιμο μέσο, αεροφωτογραφίες κ.α, οτι προυφίσταται)

3. Εκδοση νέας οικοδομικής άδειας προσθήκης (καθ' ύψος ή κατ' επιφάνεια) με όλες τις απαιτούμενες μελέτες (αρχιτεκτονικά-στατικά*-υδραυλικά-πυρασφάλεια - Η/Μ-ΚΕΝΑΚ...κ.α) εφόσον όμως :

3.1 Υπάρχει δυνατότητα προσθήκης (Σ.Δ, κάλυψη, όγκος, αποστάσειςΔ κ.α)

3.2 Εχει πραγματοποιηθεί έλεγχος στατικότητας - επάρκειας προσθήκης, στην

περίπτωση καθ' ύψους*

4. Εάν δεν υπογράψεις εσύ την οικοδομική άδεια....κανονικά αμοιβές του μηχανικού σου και φοροτεχνικά. Στην αντίθετη περίπτωση, εφοδιάζεσαι με απαλλακτικό κατάθεσης αμοιβής και μόνο απο το Τ.Ε.Ε (υπάρχουν σχετικά άρθρα στο forum εάν ψάξεις λίγο)

Link to comment
Share on other sites

...βγάζω καινουργια άδεια ή κάνω αναθεώρηση...η αδεια θα βγει στο όνομά μου.Πληρωνω κανονικά αμοιβη μηχανικού;...

 

Για αναθεώρηση μιλάμε μόνο όταν η άδεια είναι "ανοιχτή" (δεν έχει ολοκληρωθεί το κτίσμα/πάρει ρεύμα).

 

Στις περιπτώσεις που είμαστε οι "ιδιοκτήτες" της μελέτης που εκπονούμε προφανώς και υπάρχει ειδική μεταχείριση στο θέμα των αμοιβών.

 

Αλλά όλα τα παραπάνω έχουν αναλυθεί μέχρις εσχάτων στο φόρουμ - η Αναζήτηση επιβάλλεται είτε είσαι νέος στο φόρουμ είτε είσαι νέος στο επάγγελμα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.