Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέρμανση σαλονιού μεζονέτας μεγάλου ύψους


batachristos

Recommended Posts

Σε μεζονέτα αρεοκατοικημένης περιοχής ''σχεδόν εντός'' της πόλης της καρδίτσας 160μ2 αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα:

Καθώς μπένεις απο την κυρίως είσοδο (σαλόνι) στο σπίτι υπάρχει καινό ύψους 6.30μ του κάτω επιπέδου με το πάνω.

Δηλαδή, το δάπεδο του πάνω επιπέδου της μεζονέτας σταματάει λίγο πριν την κυρία είσοδο και μπαίνωντας αντικρίζεις την κεκλυμένη οροφή της στέγης η οποία αποτελείτε απο τα εξείς υλικά απο κάτω προς τα πάνω: μόνωση 5εκ, μπετό 15εκ, μόνωση 5εκ και κεραμίδι.

Αυτός ο χώρος λοιπόν στο κάτω επίπεδο που εδράζετε στο εδάφος είναι γεμάτος ανοίγματα εκτός απο την γωνία που θα μπει το τζάκι και απο ένα σημείο εξωτερικού τοίχου 1.20 για να τοποθετηθεί ένα θερμαντικό στοιχείο.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το πάνω επίπεδο

 

makedonomaxvn_Page_1a.jpg

 

makedonomaxvn_Page_2a.jpg

 

To σημείο που σας λέω οτι είναι 1,20μ είναι μπαίνωντας δεξιά πίσω απο τον καναπέ που το σχέδιο λέει οτι είναι 1,00μ.

Να διευκρινήσω οτι ο πελάτης είναι φίλος και μου έχει ξεκαθαρίσει οτι στον συγκεκριμένο χώρο δεν θέλει πουθενά αλλού θερμαντικό σώμα, ούτε μπαίνωνας αριστερα ακριβώς της πόρτας, ούτε απέναντι πίσω απο τον άλλο μικρό καναπέ λόγο TV.

Στη μελέτη μου έχω χωρίσει τα δύο επίπεδα θεωρώντας οτι δεν θα ζεστένωνται ταυτόχρονα οπότε είναι δυο μη θερμενόμενοι χώροι και οι απώλειες βγαίνουν 9.100kcal/h για τον συγκεκριμένο χώρο και 33.500kcal/h για όλο το σπίτι.

Οι 9100 θερμίδες σημαίνουν 2 σώματα panel 33/900/1100 το δεύτερο εκ τον οποίων δεν έχω που να το βάλω!!!!!!

Ποιά είναι η αποψή σας??????

Να πάω στην λύση τών FCU?????

Ένα να μπεί στην θέση του σώματος και ένα ψηλά απέναντι σε ύψος 3.20μ στην ποδιά του πάνω παραθύρου (στον τοίχο που το σχεδιο διαστασιολογεί 4,10)?????

 

 

Υ.Γ. Η μεζονέτα θα θερμανθεί με φυσικό αέριο και σύστημα 2 ηλεκτροβανών.

 

 

 

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει κατασκευαστεί τίποτα ακόμα, έχεις σκεφτεί ενδοδαπέδια θέρμανση;

Αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις τη λύση της ενδοδαπέδιας, λόγω των πολλών ανοιγμάτων, θα αναγκαστείς να τοποθετήσεις σώμα σε εσωτερικό τοίχο. Δεν είναι το πιο σωστό αλλά είναι προτιμότερο από το να μη βάλεις καθόλου ή να γκρινιάζει ο ιδιοκτήτης (εφ' όσον είναι φίλος σου).

Από την άλλη μια παρατήρηση. Θεωρώ πως σε τοίχο 1,20μ το 1100 σώμα είναι λίγο οριακό. Δηλαδή αν υπολογίζεις και το διακόπτη, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να σου περισσεύει 1-2 πόντους από κάθε πλευρά. Πιστεύω ότι θα ήταν πιο "όμορφο" ένα κεντραρισμένο 3.3/90/1000 - δεν έχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει κατασκευαστεί τίποτα ακόμα, έχεις σκεφτεί ενδοδαπέδια θέρμανση;

 

Το έψαξε μόνος του ο ιδιοκτήτης και το απέρυψε.

 

 

Πιστεύω ότι θα ήταν πιο "όμορφο" ένα κεντραρισμένο 3.3/90/1000 - δεν έχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση.

 

Έχει συζητήθεί και ειναι στα υπ'όψιν αφού και τα ανοίγματα έχουν και το πλαίσιο τους.

 

Πιστεύεις θα ζεσταθεί ο χώρος με τα panel????

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύεις θα ζεσταθεί ο χώρος με τα panel????

 

Κοίτα, δεν έχω καμιά τρελή εμπειρία ώστε να μπορώ να σου πω με το μάτι το αποτέλεσμα. Ίσως οι πιο έμπειροι μηχανικοί εδώ μέσα μπορούν να το κάνουν.

Γνώμη μου πάντως είναι ότι πρέπει να μοιράσεις λίγο τα σώματα για καλύτερο καταμερισμό της θέρμανσης. Το 3.3/90/1100 είναι αρκετά μεγάλο.

Από κει και πέρα, ανεξάρτητα του τι θα κάνεις εσύ στη μελέτη σου, μεγάλο ρόλο παίζει και η θερμομόνωση των τοίχων και η ποιότητα των υαλοπετασμάτων/αλουμινίων. Αν η κατασκευή τους γίνει σωστά και οι υπολογισμοί σου είναι σωστοί, δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.

 

ΥΓ. Αν ο φίλος σου δεν είναι του επαγγέλματος, μπορεί να έχει βγάλει λάθος συμπεράσματα. Καλύτερα τα τεχνικά ζητήματα να τα ψάχνετε από κοινού και όχι μόνος του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

θα υπαρξει και προβλημα κατανομης τησ θερμανσης λογω του υψους των 6,20μ. Τα ψηλοτερα σημεια του χωρου θα ειναι πιο ζεστα απο τα χαμηλοτερα(οπου και μας ενδιαφερουν). Θα πρεπει λοιπον να βρεισ τροπο να ανακατευεις τισ ζεστες μαζες που η ταση τουσ ειναι να πηγαινουν ψηλα. Ενα FC λοιπον ισως σου κανει καλιτερα τη δουλεια η και καποιος ανεμηστηρας οροφης. Εγω παλαιοτερα αυτη τη λυση εδωσα σε αναλογη περιπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.