Μετάβαση στο περιεχόμενο

εκτος σχεδιου ,2818τμ 90μ προσωπο σε κυριο κοινοτικο δρομο


ελλην76

Recommended Posts

Σε αντίστοιχη δική μου περίπτωση, επειδή ο μηχανικός δεν είναι υποχρεωμένος να τρέχει να βρίσκει μερίδες σε υποθηκοφυλάκεια και να ψάχνει συμβόλαια που μπορεί να υπάρχουν ή όχι, απλά ρώτησα από πότε το έιχε ο προπάππους το αγροτεμάχιο. Βέβαια, στη δική μου περίπτωση δεν υπήρχαν καν συμβόλαια, ούτε διαθήκη ούτε τίποτα. Επομένως δήλωσα ότι προυπάρχει του 1960 (χονδρική ημερομηνία) και στην αποδοχή κληρονομιάς που έκανε ο πελάτης, δηλώθηκε με ένορκη κατάθεση ότι προυπάρχει του 1960.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@ελλην76

Στο συμβόλαιο αγοράς που έκανες πρέπει να αναφέρεται, εκτός των άλλων, α) η απόφαση χρησικτησίας και β) η χρονολογία από την οποία το νεμόταν αυτός που το πούλησε.

Link to comment
Share on other sites

25-02-2011 .Ο συβολαιογραφος δεχεται να συνταξει ενορκη βεβαιωση(αμοιβεται-δεν κωλυεται νομικα) για το απο ποτε προυπηρχε το αγροτεμαχιο να την προσθεσει στο συμβολαιο του ακινητου.Για να προσθεσει ομως οτι προκυπτει εκτος απο αρτιο αλλα και οικοδομισημο...πρεπει να παρω την ενορκη βεβαιωση και το υπαρχον συμβολαιο,και να παω στον τοπογραφο μηχανικο ,να υπογραψει και να το σφραγισει πως ειναι οικοδομησιμο βαση των προηγουμενων στοιχειων... Μετα προσκομιζοντας το τοπογραφικο ως και οικοδομησιμο πλεον το επισυναπτει στο συμβολαιο το συμπληρωματικο.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟΤΗΤΑ?θα υπογραψει στο τοπογραφικο ο τοπογραφος μηχανικος βαση ενορκης βεβαιωσης και το συμβολαιο πως ειναι αρτιο και οικοδομισημο κατα παρεκλιση και προυφισταμενο της 12/11/62 ?να τα ακολουθησω ολα αυτα,θα εχω αποτελεσμα?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν θα το υπέγραφα...Και ένας τρίτος να πάει, θα βρει τρόπο να πάρει ένορκες βεβαιώσεις πιστεύω...

Οσον αφορά τα υπόλοιπα, θα μπορούσες να επικοινωνήσεις με τον συνάδελφο που είχε συντάξει το τοπογραφικό και να ρωτήσεις βάσει ποιών διατάξεων έκρινε το οικόπεδο άρτιο (και οικοδομήσιμο το οποίο μάλλον εκ παραδρομής δεν έγραψε στην δήλωση ? )

 

@Barbatos

Συνάδελφε, νομίζω πως είναι παρακινδυνευμένο (και είναι και απαλός χαρακτηρισμός) να υπογράφεις περί αρτιότητας βασισμένος στο τι σου λέει προφορικά ο ιδιοκτήτης!!

Πολλές φορές, μέσα στην δουλειά μας είναι ακόμα και το να αναζητήσεις έναν τίτλο!!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως (απο πλευρας φορτου εργασιας) πρεπει να γινεται (ζητειται) ελεγχος των τιτλων.Αν δεν γινεται πρεπει να αναφερεται στο κειμενο οτι δεν εγινε.Αν δεν εχει γινει ομως πως ξερουμε σε τετοιες περιπτωσεις για οικοδομησιμοτητα κλπ.Γραφουμε λοιπον "αρτιο και οικοδομησιμο εφοσον ειναι προυφισταμενο της ταδε ημερομηνιας" και αν φωναξει καμια συμβολαιογραφος, τοτε της ζητας το ιστορικο του ακινητου που αυτη θα το εχει ψαξει οποτε αν χρειαστει να κανεις πιο σαφη δηλωση τωρα θα ξερεις.

Link to comment
Share on other sites

Μηνες μετα αυτο (ΤΟ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΥΦΙΣΤΑΤΑΙ κλπ.κλπ),και αφου με τη μετρηση δεν προεκυψε το ποθητο 4000+ ,ελεγχο τιτλων και αναζητηση συνταξης ενορκης βεβαιωσης,υπαρχει καποιος απο εσας που εχει υπογραψει πως ναι ειναι αρτιο και οικοδομησιμο κατα παρεκλιση κλπ.κλπ...ισχυει?το δεχεται ο νομος?το εχει εγκρινει ποτε η πολεοδομια για αδεια οικοδομης στηριζομενη σε ενορκη βεβαιωση?κατα συνεπεια θα ειναι και ισχυρο στην τραπεζα προς προσημειωση ως εμπορικη αξια του ως οικοπεδο η ως εμπορικη αξια παλιοξεροχωραφου 2κατι στρεμματα στη μεση του πουθενα?

Link to comment
Share on other sites

Οχι οικόπεδο, γήπεδο ή γεωτεμάχιο.

Ο καθένας υπογράφει ότι και όπως του υποβάλλει η επαγγελματική του συνείδηση φίλε μου. Οπότε, δεν θα πάρεις απάντηση στο ερώτημα σου αυτό.

Εξάλλου, θεωρώ πως με την αυστηρότητα που διακατέχει τις τράπεζες στο θέμα των δανείων τελευταία, δεν θα είναι αρκετή μια τέτοια βεβαίωση, ακόμα και να βρεις μηχανικό που να στηριχτεί σε αυτήν και να υπογράψει αρτιότητα για το γήπεδο. Καλη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει παραγραφος σε νομο να αποδεχεται ενορκες βεβαιωσεις(η οτιδηποτε αλλο εχετε να προτεινετε)?παιρνει πολεοδομικη αδεια κανεις βαση μιας ενορκης βεβαιωσης ?(οι τραπεζες ψαχνουν για τα χρημματα τους πισω τωρα πια και ψαχνουν τις εξασφαλισεις των κακοπληρωτων).θελω κατι εγκυρο,σε περιπτωση ιδιωτικης πωλησης η εντελη μεσω τραπεζης σε πλειστηριασμο,ο επομενος ιδιοκτητης σε περιπτωση που θελει να χτισει να μπορει και να μην κινηθει δικαστικα σε πωλητη,μηχανικο τοπογραφο,συμβολαιογραφο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ψαχνεις την ενορκη βεβαιωση και οχι τη βεβαιωση απο το Δημο που με αυτη η Πολεοδομια εκδιδει αδεια και καποιος μηχανικος λαμβανοντας το υποψιν του θα υπογραψει πιο ανετα για την αρτιοτητα και οικοδομησιμοτητα χωρις το ΕΦΟΣΟΝ.Μην ψαχνεις την πιο ευκολη λυση αλλα την πιο σιγουρη(βεβαια ολα αυτα με τις σημερινες πολεοδομικες διαταξεις)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.