Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρευνα νομιμότητας κτίσματος


karyotiskostas

Recommended Posts

καλησπερα σας ειμαι νεος μηχανικος και ειχα αναλαβει να βγαλω σε μια ξαδελφη μου μια αδεια μικρης κλιμακας για επισκευες.κανοντας μια επισκεψη στην αρμοδια πολεοδομια μου ειπαν οτι χρειαζεται την παλια οικοδομικη αδεια η οποια δεν υπαρχει η τουλαχιστον δεν το ξερουν αν υπαρχει αφου στα συμβολαια αγορας φαινετε οτι υπαρχει κατοικια χχ τετραγωνικων αλλα δεν αναφερει καποια αδεια.

στην πολεοδομια μου ειπαν πως αμα δεν υπαρχει οικοδομικη αδεια θα προκειψουν θεματα νομιμοτητας.πως μπορω να μαθω αν ειναι νομιμο το κτισμα?η αν νομιμοποιητε?

 

επισης να αναφερω πως στο συμβολαιο του 62 αναφερει πως υπαρχει οικια στο τοπογραφικο το ετος 1939

 

 

Συνάδελφε, χρησιμοποίησε την "επεξεργασία" για να συμπληρώσεις τα μηνύματά σου.

Μην κάνεις διαδοχικές δημοσιεύσεις. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

Ευχαριστώ, AlexisPap

Link to comment
Share on other sites

Εαν οντως το σπιτι ειναι παλιο οπως αναφερεται στο συμβολαιο, παιρνεις μια βεβαιωση απο τον αντιστοιχο Δημο οτι το κτισμα οπως ειναι σημερα προυφισταται του ετους 1955 και καθαρισες.Αν δεν ειναι πρεπει να μας γραψεις περισσοτερες λεπτομερειες.

Link to comment
Share on other sites

καταρχην ευχαριστω για την απαντηση. στο συμβολαιο το αναφερει πως υπηρχε κτισμα.οποτε λογικα ειναι προ 55.αυτο το κανω στο δημαρχειο η στην πολεοδομια

Link to comment
Share on other sites

Για να αποδείξεις ότι είναι νομίμως υφιστάμενο ένα κτίσμα προ 1955 μπορείς είτε παίρνοντας από τη γεωγραφική υπηρεσία στρατού αεροφωτογραφία τραβηγμένη πριν από το 1955 που να εντοπίζεται το υπάρχον απο τότε κτίσμα, είτε από τη ΔΕΗ ή το δήμο βεβαίωση ότι το κτίσμα υφίσταται προ 1955. Και προσωπικά σε πολεοδομία της επαρχείας μου ζήτησαν ένορκη βεβαίωση ηλικιωμένων στο ειρηνοδικείο που δήλωναν ότι είχαν μνήμες απο το ακίνητο πριν από το 1955, αλλά αυτό φαντάζομαι ότι σε λίγα χρόνια δε θα μπορούν να το ζητούν...

Link to comment
Share on other sites

Απο το Δημο το ζητας.Να ξερεις οτι ο Δημος για να αποφανθει θα χρειαστει υπευθυνες δηλωσεις 2 "γεροντων" γειτονων που να λενε για την προυπαρξη και φυσικα το παλιο συμβολαιο που θα αναφερει τι κτιριο, εννοειται βεβαια και φωτο.

Link to comment
Share on other sites

Πολλοί Δήμοι ύστερα από μια εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών ότι δεν είναι αρμόδιοι για βεβαιώσεις παλαιότητας , δεν εκδίδουν σχετικό έγγραφο Κυρίως θα πρέπει να στηριχθείς σε Α/Φ του 1950-1955 και παλαιά συμβόλαια του ακινήτου γιατί ακόμα και με την ύπαρξη εγγράφου από δήμο πιθανώς η πολεοδομία να σου τα ζητήσει (τουλάχιστον στην περιοχή μου έτσι γίνεται)

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστω πολυ ολους με βοηθησε παρα πολυ η βοηθεια σας.οποτε απο δευτερα θα ξεκινησω απο τον δημο της περιοχης να δω τι χρειαζεται και μετα θα ρωτησω την πολεοδομια αν μπορω με αυτο το εγγραφο του δημου να βγαλω την αδεια μικρης κλιμακας χωρις να εχω την οικοδομικη αδεια που ζητανε στα δικαιολογιτικα.ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

πιστευω πως θα ηταν σκοπιμο να σας πω τι ακριβως εγινε και τι εγγραφα χριαζονται για να γνωριζουν οποιοι κανουν την αναζητηση τι μου ζητησαν.

απο τον δημο θελαν .αεροφοτογραφιες πτο 55 2.συμβολαια 3.τοπογραφικο(αν υπαρχει) 4.ρευματοδοτηση αν υπηρχε 5.ενορκες βεβεωσεις δυο ηληκιωμενων που να δηλωναν οτι το σπιτι προυπηρχε προ του 55.

στην πολεοδομια εφοσον η αδεια ειναι μικρης κλιμακας οπως η δικη μου ηθελε 1.τοπογραφικο απο ον μηχανικο 2.την νομιμοποιηση απο τον δημο καθως και ολον τον φακελο με τα στοιχεια που εδωσα και στον δημο καθως και οποιοδηποτε αλλο εγγραφα ζητανε στισ αδειες μικρης κλιμακας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.