Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξοδοι διαφυγής σε κατάστημα υγειονομικής χρήσης


maestro

Recommended Posts

Καλησπέρα, στο πλαίσιο έκδοσης οικοδομικής άδειας για την αλλαγή χρήση ενός ισογείου καταστήματος σε κατάστημα υγειονομικής χρήσης (με πληθυσμό κάτω από 50 άτομα) ζητήθηκε η υποβολή νέας παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας (στην νέα άδεια δείχνεται και ένας τακτοποιημένος ημιυπαίθριος εμβαδού 10μ2). Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη άδεια (έκδοσης 2009) το ισόγειο οριζόταν ως κατάστημα και είχε μια θύρα εξόδου ενώ πλέον πήγαμε με το άρθρο 10. Στην παθητική δείξαμε πάλι μια θύρα εξόδου, εγκρίθηκε από την πολεοδομία και στην συνέχεια πήγαμε στην πυροσβεστική από την οποία εγκρίθηκε η ενεργητική κανονικά αλλά στο διαβιβαστικό της πυροσβεστικής αναφέρει ότι δεν καλύπτονται οι προυποθέσεις του άρθρου 10 για τον αριθμό εξόδων διαφυγής. Αυτό πλέον τι σημαίνει...; Οτι προχωρούμε στην έκδοση της άδειας ή είνα πιθανό μετά την άδεια και κατά την διαδικασία έκδοσης του πιστοποιητικού πυρασφάλειας να δημιουργηθεί πρόβλημα. Πάντως έχω διαβάσει επανειλημμένες φορές το άρθρο 10 και αναφέρει ότι εφαρμογή έχει σε χώρους άνω των πενήντα ατόμων. Αυτό δεν αποτελεί βάση για να επιχειρηματολογήσουμε ύπερ της μιας θύρας;

Link to comment
Share on other sites

maestro

Κακώς εκπονήθηκαν παθητική και ενεργητική μελέτη πυροπροστασίας. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις στο τέλος του άρθρου 10 παρ. 10.5 πας με υπ'οδειξη μέτρων. Υποθέτω ότι χρησιμοποιείς κάποια παλαιότερη έκδοσι του 71/88 εδώ θα βρείς ρο πλήρες άρθρο με όλες τις παρατηρήσεις.

http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/LC+Primary+Menu/Nomothesia/Piroprostasia/Nea/PublicAreas.csp

Γενικά να χρησιμοποιείς πάντα την νομοθεσία από το site της Π.Υ ώστε να είσαι καλυμμένος από τυχόν πρόσφατες ενημερώσεις. Προσωπικά τυπώνω το άρθρο που με ενδιαφέρει και το έχω πάντα μαζί μου στις επαφές με τις διάφορες υπηρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.